
Garnitura de cartofi cu boabe de mustar si usturoi





Cred că nu există garnitură mai agreată decât cartoful. Așa cum e el, plin de carbohidrați, e gustos, sățios și foarte versatil. M-am gândit să pregătesc o rețetă de garnitura de cartofi mai deosebită și iată ce a ieșit:
Ingrediente
- 1 kilogram de cartofi din cei cu coaja roșie, mai tari
- 3 căței de usturoi
- 3 linguri cu boabe de muștar
- 50 de mililitri de ulei de măsline extravirgin
- 1 legătură de pătrunjel verde
- sare, piper
Preparare:
Se pune la fiert o oală cu apă (vreo 4 litri) și când dă în clocot se adaugă o lingură rasă de sare.
Până clocotește apa, se spală, se curăță cartofii și se taie în bucăți mărișoare.
Cartofii se pun în apa clocotită și se lasă să fiarbă.
Se curăță usturoiul și se toacă mărunt, la fel și pătrunjelul verde.
Între timp, se încinge uleiul într-o crăticioară și se adaugă boabele de muștar, care se rumenesc 2-3 minute, amestecând continuu. Atenție, boabele râmase întregi plesnesc ca și floricelele de porumb, dar nu sar prea departe. Imediat ce s-au rumenit boabele, se trage crăticioara de pe foc.
Se verifică cu o furculiță cartofii, trebuie să fie fierți, dar încă fermi. Când au atins acest grad de fierbere, se scurg cartofii de apă. Se pun cartofii fierbinți într-un vas termorezistent și se amestecă cu usturoiul tocat mărunt, uleiul cu boabele de muștar și pătrunjelul tocat. Se potrivește gustul de sare (dacă mai e cazul) și piper.
Se dau la cuptorul preincins la 190 de grade Celsius până devin aurii (vreo 10 minute) apoi se servesc alături de fripturi, salate sau orice fel de mâncare se dorește.
Cartofii sunt plăcut aromați de la usturoi și de la boabele de muștar, care au o consistență plăcută, ușor crocantă.
Lasă un răspuns