Garnitura de cartofi cu boabe de mustar si usturoi
Cred ca nu exista garnitura mai agreata decat cartoful. Asa cum e el, plin de carbohidrati, e gustos, satios si foarte versatil. M-am gandit sa pregatesc o reteta de garnitura de cartofi mai deosebita si iata ce a iesit:
Ingrediente:
- 1 kilogram de cartofi din cei cu coaja rosie, mai tari
- 3 catei de usturoi
- 3 linguri cu boabe de mustar
- 50 de mililitri de ulei de masline extravirgin
- 1 legatura de patrunjel verde
- sare, piper
Preparare:
Se pune la fiert o oala cu apa (vreo 4 litri) si cand da in clocot se adauga o lingura rasa de sare.
Pana clocoteste apa, se spala, se curata cartofii si se taie in bucati marisoare.
Cartofii se pun in apa clocotita si se lasa sa fiarba.
Se curata usturoiul si se toaca marunt, la fel si patrunjelul verde.
Intre timp, se incinge uleiul intr-o craticioara si se adauga boabele de mustar, care se rumenesc 2-3 minute, amestecand continuu. Atentie, boabele ramase intregi plesnesc ca si floricelele de porumb, dar nu sar prea departe. Imediat ce s-au rumenit boabele, se trage craticioara de pe foc.
Se verifica cu o furculita cartofii, trebuie sa fie fierti, dar inca fermi. Cand au atins acest grad de fierbere, se scurg cartofii de apa. Se pun cartofii fierbinti intr-un vas termorezistent si se amesteca cu usturoiul tocat marunt, uleiul cu boabele de mustar si patrunjelul tocat. Se potriveste gustul de sare (daca mai e cazul) si piper.
Se dau la cuptorul preincins la 190 de grade Celsius pana devin aurii (vreo 10 minute) apoi se servesc alaturi de fripturi, salate sau orice fel de mancare se doreste.
Cartofii sunt placut aromati de la usturoi si de la boabele de mustar, care au o consistenta placuta, usor crocanta.
Lasă un răspuns