Cautare in site
x inchide

Prajitura cu branza dulce si mere caramelizate

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 14.02.2011
4.5
(27)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.5 / 5. Voturi 27

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

29 comentarii la Prajitura cu branza dulce si mere caramelizate

  1. Ale spune:

    Multumesc de reteta. Am sa o incerc azi

  2. Ela Tomasevici spune:

    buna LAURA,iti apreciezi atat cantecele tale cat si retetele.tucu-ti sufletu,ai avut scrisa o prajitura cu foi de crempita ,ceva crema de galbenuse si mere caramelizate si nu o mai gasesc deloc.te rog ajuta -ma ca m-i s-a parut deosebita prajitura

  3. Simona spune:

    Am facut si eu aceasta prajitura pentru familia mea si toata lumea a fost incanata. A iesit delicioasa.Multumesc pentru retele deosebite pe care ni le prezentati. Le urmaresc si le gatesc cu mult drag.

  4. mihaela spune:

    cum sa fac sa-mi iasa fripturile la cuptor gelatinoase si moi? multumesc! felicitari pt blog!

    • Anonim spune:

      Cu placere, dar intrebarea ar fi fost mai la locul ei la un articol avand
      drept subiect o friptura :). In fine, conteaza mult calitatea carnii, sa la
      frigi acoperite pana se inmoaie (daca le vrei moi) si sa le descoperi spre
      final, ca sa se rumeneasca si repet, daca e o carne de calitate va fi si
      gelatinoasa.

  5. Medioto59 spune:

    Cat de buna trebuie sa fie .Pup draga mea Laura!

  6. Ana B spune:

    Concluzionez ca toata lumea a avut de castigat, eu am gasit reteta pe care mi-o doream si dumneavostra ati incercat o combinatie pe placul familiei.

    • Anonim spune:

      Ana, e perfect adevarat, noua prajitura ne-a placut foarte mult. Dar nu
      mi-ai spus: tu ai incercat-o? Se apropie intr-adevar de cea pe care o
      doreai?

      • Ana B spune:

        Marti mi-am luat ingredientele necesare, dar am mai asteptat o zi pentru ca aveam un drum spre patiseria cu pricina si am zis sa mai incerc de la ei. Gustul cred ca este f asemantor cu ce ati descris aici dar sunt sigura ca este vb totusi de o prajitura rasturnata. Blatul este unul subtire si pufos ca de pandispan si asta explica, in opinia mea, de ce este o prajitura rasturnata, ma refer la timpul de coacere pt fiecare ingredient. Ma intreb in schimb daca ar rezista merele (fara sa se arda) atat de mult pana s-ar coagula/coace pasta de branza si s-ar face si pandispanul. Mai astept sugestii si cred ca o sa o fac la final de saptamana, oricum ingredientele sunt pe duca..le-am cam mancat in alte combinatii :) asa ca voi lua altele proaspete.

      • Anonim spune:

        Ana, e posibil sa se coaca pandispanul separat, sa se puna pe el o crema de
        branza si frisca, ceva de genul acestei creme
        si dupa ce aceasta se solidifca, sa se puna garnitura de mere caramelizate.
        Daca ar fi o prajitura rasturnata, jumatate din crema de branza, cea care a
        fost la baza in timpul coacerii, ar avea o culoare mai inchisa, fiind
        impregnata de caramel. Dar poate ca asa si e, repet, eu nu am vazut
        prajitura care iti place tie, doar imi dau cu presupusul :).

        2011/2/17 Disqus

      • Saturn865 spune:

        Prajitura facuta de Laura arata extrem de bine, si parca-parca ii simt mirosul imbietor… Am s-o prestez si eu urmand reteta Laurei.
        O sugestie: Ana ar putea face o fotografie care sa arate prajitura cu pricina de la patiserie si sa o trimita (e-mail?) Laurei. Astfel… treaba s-ar simplifica si poate ca Laura va reusi sa descifreze misterul/reteta acelei prajituri. Mi-ati trezit curiozitatea si astept deznodamantul cu sufletul la gura si cu cuptorul gata incins! ha ha ha
        Laura, imi place foarte foarte mult blogul tau, am incercat cateva retete spre bucuria mea si a prietenilor de aici (locuiesc in SUA dar sunt din Oradea). Covrigii au un succes enorm!
        Multumesc pentru toate bunatatile insotite de poze si explicatii clare.
        Numai bine!
        Sanda

      • Anonim spune:

        Sanda, ma bucur mult ca iti plac retetele mele si ca ai avut incredere sa le incerci. Sa va fie de bine!

        Prajitura asta (in aceasta forma) merita facuta, e gustoasa, pana la urma e un cheesecake cu garnitura de mere caramelizate. Cred ca si cea de care ii e pofta Anei, in mare, e acelasi lucru, chiar daca difera blatul. :) Chiar, ar fi o buna idee! :))

  7. Persidafira spune:

    voi incerca si eu reteta asta cu siguranta
    elena

  8. Ana B spune:

    Zambesc si sunt fericita. Eu sunt pisaloaga care tot cerea aceasta reteta, v-a iesit senzational. Specific totusi ca ati fost cat se poate de diplomata si politicoasa, n-am simtit vr’un moment ca v-am suparat, desi eu am fost destul de insitenta. Vreau sa scriu mai multe dar prefer sa inchei cu un simplu si sincer MULTUMESC! Acum fug la piata sa-mi iau cele necesare pt a incerca si eu prajiturica, acum am si reteta :)

    • Anonim spune:

      Ana draga, hai ca ma tavalesc de ras! Va sa zica prajitura pe care o doreai
      arata chiar asa? Pentru ca nu aveam de unde sa stiu, evident, nu am intrat
      in viata mea intr-una dintre patiseriile despre care mi-ai vorbit. :). Pana
      la urma nu avea cum sa fie foarte diferita, cand ai spus „prajitura cu
      branza si mere caramelizate” asta m-a condus intr-o directie sigura :).
      Draga mea, EU iti multumesc, datorita insistentelor tale am mancat o
      prajitura foarte, foarte buna. Iti multumeste si sotul meu, si lui i-a
      placut :).

      2011/2/15 Disqus

  9. Criss spune:

    Pare delicioasa si arata foarte bine.