
Mini pavlova cu fructe de padure





Niste oaspeti dragi, anuntati la ceas de seara, mi-au stimulat creativitatea si rezultatul a fost un desert delicios. Am pornit de la reteta clasica de pavlova careia i-am dat o noua forma, o garnitura proaspata de fructe de padure si a iesit atat de bine, incat nu se putea sa nu imparatasesc si cu voi reteta acestui desert minunat.
Ingrediente:
- 3 albusuri
- 7 linguri de zahar
- 1 praf de sare
- 400 de ml. de smantana pentru frisca
- 2 linguri de zahar pudra
- 1 plic de intaritor de frisca
- 300 de grame de mure
- pentru finisaj: frunzulite de menta si zahar pudra
Preparare:
Bineinteles, primul pas e prepararea unei bezele ferme din albusuri si 4 linguri de zahar. Se spumeaza mai intai albusurile cu sarea, apoi se adauga cate o lingura de zahar pe rand, batand in permanenta pana la dizolvarea completa a zaharului.
Bezeaua se pune intr-un pos cu dui stelat, destul de larg, si se toarna in forma de inimioare (sau cerculete, floricele etc.) pe o tava acoperita cu hartie de copt. Dupa ce s-au desenat formele, se accentueaza marginea cu un chenar de bezea, creand o bordura suprainaltata.
Se da tava la cuptorul preincins la 150 de grade si se reduce imediat la 125 de grade Celsius.
Se pastreaza cateva mure pentru decor, iar restul (se pot folosi tot felul de fructe de padure, eu doar mure am avut in casa) si 3-4 linguri de apa se dau in clocot pana se inmoaie, apoi se scurg printr-o sita asezata deasupra unei craticioare. Se paseaza fructele, separand samburii.
Pasta rezultata in urma pasarii fructelor se pune din nou pe foc, cu 3 linguri de zahar si se fierbe aproximativ 5 minute, apoi se da deoparte.
Se supravegheaza cuptorul, daca bezele prind o tenta galbuie se intredeschide usa cuptorului (se pune in deschizatura coada unei linguri de lemn care nu va permite usii sa se inchida complet).
Fiind mult mai mici decat pavlova-cake, aceste cosulete in forma de inimioara vor fi gata mult mai repede (sub o ora). Practic, in momentul in care se desprind cu usurinta de pe hartia de copt, sunt gata.
Se lasa sa se raceasca, intre timp se bate frisca spuma tare, se indulceste cu cele 2 linguri de zahar pudra si se stabilizeaza cu intaritorul de frisca.Se pune frisca intr-un pos cu dui stelat si se umplu cosuletele de bezea, formand de asemenea o bordura mai inalta.
In mijlocul fiecarui cosulet se toarna cate 1-2 linguri de jeleu de mure (nicio grija, frisca nu se va pata) si se adauga cateva boabe de mure.
Au mai apucat sa stea la rece cam o ora inainte de a deveni istorie. Le-am garnisit cu frunzulite de menta proaspata pudrate cu zahar pudra, pentru a crea un efect de „brumat.” Proaspete si delicioase!
Lasă un răspuns