Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Tort - carte

Tort – carte

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE
Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!

Primul meu tort carte a fost creat cu ocazia aniversarii unei domnisoare foarte studioase:Preparare Tort - carte 2Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 24 portii
Grad de dificultate: medie

Pentru acest tort am folosit:

  • un blat simplu cu cacao, din 10 oua
  • crema de la Torta Guerrini – pe care sarbatorita o gustase si o apreciase foarte mult
  • 200 de gramde de stafide inecate in sampanie, pe care le-am amestecat cu crema
  • sampanie pentru insiropat
  • 300 de grame de ciocolata amaruie pentru decorurile de ciocolata

pasta de zahar a Adrianei-Nicoleta de pe culinar.ro – extraordinar de maleabila si placut de lucrat, a carei reteta o postez mai jos:

  • 450 de grame de zahar pudra (din comert, care contine amidon – este indispensabil reusitei acestei retete)
  • 5 grame gelatina
  • 30 ml apa
  • 50 de grame de glucoza, energizant sau, in cazul meu, miere de albine
Ultima rețetă publicată

Se hidrateaza gelatina in cei 30 ml de apa, se topeste pe foc, se adauga mierea si se amesteca pana la omogenizarea completa – nu trebuie sa fiarba! Se framanta cu zaharul pudra, daca e prea tare se adauga cate o lingurita de apa, daca e prea moale se mai adauga zahar. Se poate colora cu coloranti alimentari, aroma cu esente, modela in diverse forme etc. Din aceasta cantitate mi-a mai ramas pasta, pe care am inclazit-o putin si am facut cateva figurine pentru un alt tort. Pasta se poate pastra vreme indelungata, intr-un loc rece si uscat.Eu am intins-o in foaie subtire si am acoperit cu ea tortul montat si uns cu o pelicula fina de crema de unt (unt, vanilie, zahar praf, bine mixate).Crema de unt are rolul de a nu lasa pasta de zahar sa alunece de pe suprafata tortului, in plus de a crea un strat impermeabil intre cremele cu frisca si/sau fructe (de exemplu) si pasta de zahar – care in prezenta umiditatii se inmoaie.Preparare Tort - carte 4In jurul tortului am facut un chenar de ciocolata topita – „coperta”. Tot din ciocolata este scrisul de pe suprafata de pasta de zahar (ciocolata merge bine pe aceasta pasta, frisca, de exemplu, in nici un caz!) si ochelarii – care au fost turnati cu seringa de ornat cu deschizatura mica, pe piese ce fusesera desenate pe hartie de copt, apoi, dupa ce s-au intarit, au fost asamblati (lipiti cu ciocolata).Preparare Tort - carte 5Destul de rezistenti fiind acesti ochelari de ciocolata, domnisoara noastra cea studioasa a tinut sa ii probeze:Preparare Tort - carte 6Trandafirul e tot din pasta de zahar:Preparare Tort - carte 7

Poate îți place și:

Au incercat aceasta reteta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

26 comentarii la Tort – carte

  1. dragutzu spune:

    foarte frumos tortul
    !!!!

  2. Biaromi spune:

    foarte fain   l-am incercat si este foarte foarte bun

  3. goga c spune:

    cate kg are acest tort? 

  4. lauralaurentiu spune:

    Valentina draga, iti doresc mult succes. Eu sunt foarte multumita de aceasta pasta de zahar. Mi-as permite sa iti recomand o marca de zahar praf care se gaseste in comert, e vorba despre "coronita", am obtinut rezultate bune cu ea. Deasemenea, foarte potrivit e si zaharul praf de la Dr.Oetker, numai ca acela se gaseste ambalat la gramaj mai mic si iti iese mai scump. Pentru ca intre timp de cand am facut acest tort) am mai vazut si eu pe ici colo, la cei mai priceputi, cate o idee, ti-as sugera sa trasezi pe marginile tortului, peste pasta de zahar, linii fine, paralele, cu ciocolata topita, pentru a sugera "filele" cartii.

  5. bucatariavalentinei spune:

    Imi place foarte mult cum a iesit tortul! O sa incerc si eu sa fac aceasta pasta de zahar desi am niste emotii… Nu am avut rezultate multumitoare in domeniul pastelor de zahar/lapte praf, insa sper ca aceasta va fi un succes.

  6. laura laurentiu spune:

    Blueeyes, ma bucur mult ca ti-a placut, draga mea. Cred ca sarbatorita, care citeste blogul zilnic, va fi miscata sa constate ca a primit felicitari tocmai din Japonia! Te pup!

  7. laura laurentiu spune:

    Lilisor draga, chiar asa – cum sa nu-ti fie cartea draga? :P Ma bucur ca iti plac melodiile mele, te pup!

  8. laura laurentiu spune:

    Alexandra-Sorina, iti multumesc mult pentru aprecieri, mai ales ca a fost primul meu tort-carte! :)

  9. Blueeyes spune:

    La multi ani si din partea mea sarbatoritei!Viata lunga si realizari depline !!Tortul arata NEMAIPOMENIT!

  10. Lissa spune:

    Laura draga eu iti multumesc pt aprecieri si iti mai multumesc pt ceva..ai o voce de milioane si mi-s dragi toate cantecele tale ,asa ca mi-am permis de ziua mea sa pun o melodie de-a ta pe blogul meu, am simtit ca mi s-a potrivit de minune si mi-a ramas in suflet.
    Te pup cu drag!

  11. Lily M. spune:

    Cine mai poate spune acum ca nu-i place cartea…:D hihihi…buna asta…Este super tare acest tort carte.O sa incerc sa il fac si eu, sunt curioasa daca reusesc. Vreau sa iti spun ca am pus pe blogul meu cateva videoclipuri cu tine pentru ca imi place foarte mult cum canti.Te pup!

  12. Miches Alexandra Sorina spune:

    Ce superb e tortul tau laura imi place foarte mult. si ochelarii super. Felicitari.

  13. laura laurentiu spune:

    Violette – iti multumesc mult! Probabil ca si sarbatorita, pentru ca citeste blogul meu zilnic! :)

  14. laura laurentiu spune:

    Mary, thank you!

  15. Lissa spune:

    Laura,ce carte frumoasa ai facut!Ochelarii sunt totali ,o idee ce ma incanta tare mult,felicitari!

  16. violette spune:

    Foarte bine arata tortul!!! Felicitari si la multi ani sarbatoritei!

  17. Totoro spune:

    Superb…felicitari!^-^

  18. Mary spune:

    bellissima , very nice this cake!

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE