Fursecuri de post cu ciocolata
Fursecuri de post cu ciocolata – reteta culinara. Reteta fursecuri de post cu ciocolata si avocado, potrivit de dulci, usor de facut si delicioase. Biscuiti vegani cu avocado si ciocolata.
Dragii mei, cand am descoperit reteta asta de fursecuri, m-am gandit imediat la voi, la aceia dintre cititorii mei care respecta postul ortodox. Sa ne-ntelegem, insa, aceste fursecuri cu ciocolata sunt minunate pentru toata lumea! Au un gust intens de ciocolata si o consistenta care, desi nu o egaleaza pe cea a fursecurilor cu unt, este oricum, surprinzator de placuta. Daca veti face fursecuri de post cu ciocolata dupa aceasta reteta, veti obtine niste prajiturele cu suprafata crocanta si miezul molcut, potrivit de dulci si foarte parfumate.
Ingrediente Fursecuri De Post Cu Ciocolata:
- 200 de grame de faina
- 30 de grame cacao de buna calitate
- 1 lingurita de praf de copt
- 1 varf de cutit de sare
- 100 de grame de zahar brun
- 50 de grame de zahar
- 1 lingura de esenta de vanilie
- 1 avocado
- 50 de ml. de ulei de cocos (daca nu aveti ulei de cocos, folositi de floarea soarelui, rapita, samburi de struguri etc.)
- 60 de grame de ciocolata cu 70% cacao maruntita cu cutitul sau picaturi de ciocolata
Mod de preparare Fursecuri De Post Cu Ciocolata
1. Aprindeti cuptorul si fixati-l la 180 de grade Celsius. Pregatim o tava cu hartie de copt, pe care vom da la cuptor ale noastre fursecuri.
2. Taiati avocadou-ul pe lungime pana la sambure, rasuciti usor una dintre jumatati si desprindeti-o de fruct. Infigeti lama cutitului in samburele de avocado, rasuciti usor cat sa se desprinda samburele din pulpa, apoi indepartati-l.
3. Scobiti cu o lingura pulpa fructului si puneti-o intr-o castron incapator, in care se va prepara aluatul pana la final. Zdrobiti pulpa de avocado cu un blender de mana sau cu furculita. Vi se pare ciudat sa folositi avocado pentru un aluat de fursecuri? Va inlocui cu succes untul, e plin de grasimi vegetale sanatoase!
4. Adaugati uleiul de cocos peste pulpa de avocado maruntita (sau uleiul… de care aveti), zaharul brun, zaharul obisnuit si esenta de vanilie. Bateti cu mixerul pana ce compozitia devine cremoasa.
5. Separat, se amesteca faina, cacaoa, praful de copt, sarea si ciocolata maruntita.
6. Se adauga ingredientele uscate peste crema de avocado in 2 transe, amestecand cu mixerul la viteza mica de fiecare data. Daca e nevoie, se adauga pe rand cate 1 lingura de apa (eu am adaugat 3 linguri), pana la obtinerea unui aluat de biscuiti cremos, dar destul de ferm. Atentie, la fel ca orice aluat de fursecuri sau biscuiti, nici acesta nu trebuie amestecat excesiv, caz in care se va dezvolta glutenul de faina! Daca ii vom amesteca prea mult, ai nostri biscuiti vor avea o textura neplacuta.
Modelarea si coacerea
7. Se iau cu o lingura unsa cu ulei cantitati egale din aluat si se modeleaza in forma de bila in palmele unse. Se aseaza acesti biscuiti, cu distanta intre ei, pe o tava acoperita cu hartie de copt si se aplatizeaza usor.
8. Acesti biscuiti se coc in cuptorul preincins la 180 de grade Celsius timp de 10-15 minute (eu le-am tinut in cuptor 12 minute), apoi se scot pe un gratar pentru prajituri si se lasa sa se raceasca bine.
Aceste fursecuri de post cu ciocolata au o consistenta placuta si un parfum superb de ciocolata. Daca doriti, puteti adauga in aluatul de biscuiti bucatele de nuci, fructe confiate etc.
Pofta buna!
Lasă un răspuns