
Fursecuri fine cu nuci





Nu este prima data cand fac aceste prajiturele minunate, fursecuri fine cu nuci. Reteta am primit-o de la o banateanca de-a mea, azi aflata foarte departe, despartindu-ne un continent intreg si pe deasupra un ocean. Vorbesc despre prietena mea, Dana. Atat de aspectuoase si fine sunt aceste fursecuri, incat, dupa ce prima data le-am facut urmand cantitatile din reteta Danei, a doua oara am dublat lista ingredientelor, ce mai, sa ne-ajunga! Profitand, cred, de una dintre ultimele zile insorite ale acestei toamne, am scos fursecurile fine cu nuci pe terasa, la pozat:
Rețeta, veți vedea, e foarte simplă. Nici nu vă va veni să credeți ce deliciu de fursecuri veți obține cu extrem, extrem de puțin efort. Dacă vă știți cu un apetit serios pentru dulciuri, vă recomand să dublați ingredientele, pentru că vor fi insuficiente.
ALTE REȚETE DE FURSECURI DELICIOASE
- Rețeta de fursecuri Nonnenbusserl – Sărutările Măicuțelor
- Rețeta de fursecuri cu nucă și ciocolată Ișler
- Rețeta de cornulețe fragede Vanillekipferl
Mai jos, găsiți rețeta de fursecuri fine cu nuci, explicate pas cu pas.
Ingrediente Fursecuri fine cu nuci
- 120 de grame de unt (nesarat), la temperatura camerei
- 80 de grame de zahar (Dana a zis doar 50 de grame – mie mi-au placut mai dulci)
- 1 ou mare, separat galbensul de albus
- 1 plic de zahar vanilat (sau esenta de vanilie)
- 140 – 150 de grame de faina
- 1 praf de sare
- 1/2 de varf de cutit de praf de copt (adica foarte putin)
- 100 de grame de nuci, alune, migdale – dupa dorinta – usor prajite si tocate marisor
- 1/2 de borcan de gem (eu am folosit de zmeura si de visine)
Preparare Fursecuri fine cu nuci
Zaharul (eu am folosit un amestec de zahar alb si brun), untul si vanilia se pun intr-un castron.
Se mixeaza untul cu zaharul si vanilia pana la obtinerea unei creme spumoase apoi se adauga galbenusul.
Se mixeaza din nou, pana la incorporarea galbenusului, si se adauga faina amestecata cu sarea si doar o idee de praf de copt, nu mai mult pe un varf de cutit decat marimea unui bob de mazare. Se amesteca totul – aluatul va fi molcut. Il invelim in folie si il dam la frigider cat se incinge cuptorul.
Se preincinge cuptorul la 175°C. Se pregatesc nucile, tocandu-le mare din cutit sau la robot, pe functia pulse.
Modelarea fursecurilor
Se bate albusul cu o furculita pana se spumeaza putin. Se formeaza bile din aluat cu diametrul de 2 – 2,5 cm. care se tavalesc prin albus.
Bilele de aluat date prin albus se tavalesc in nuci si se aseaza pe tava acoperita cu hartie de copt.
Cu degetul, se face o adancitura in fiecare bucatica de aluat astfel pregatita.
In aceasta adancitura se pune cate o visina din dulceata, o boaba de zmeura (etc.) sau chiar bucatele de ciocolata sau rahat colorat, dupa preferinta.
Coacerea
Fursecurile se coc pe treapta de mijloc a cuptorului preincins la 175 de grade, timp de 15 minute, pana se rumenesc frumos.
Se lasa sa se raceasca, timp in care ele vor umple toata casa cu parfumul lor delicio. Merg de minune la cafeluta, sunt fragede de se topesc in gura si minunat de gustoase.
Pofta buna!
Lasă un răspuns