Cautare in site
x inchide
sarutarile maicutelor fursecuri fragede reteta laura laurentiu reteta fursecuri cu nuca sarutarile maicutelor

Fursecuri fragede Sărutările Măicuțelor

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 14.03.2018
4.9
(636)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.9 / 5. Voturi 636

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

61 comentarii la Fursecuri fragede Sărutările Măicuțelor

  1. Livia Popity spune:

    Doamna Laura, sunteți foarte pricepută, întotdeauna când am respectat sfatul dumneavoastră a ieșit perfect, așa s-a întâmplat și cu minunatele fursecuri. Mi s-au părut tare laborioase dar rezultatul cred că a meritat. Am câteva amendamente: lingurița mea cu vârf cred că a fost mai mare decât lingurița dumneavoastră cu vârf astfel încât am rămas cu 8 biluțe neumplute, le-am păstrat la frigider 6 zile, apoi am preparat umplutură dintr-un albuș, aici am făcut două modificări – am pus 35 grame nucă și 35 grame alune de pădure (atâta nucă am mai avut măcinată) și, întrucât nu am avut lămâie, am pus puțină coajă de portocală – au ieșit un vis, cred că mai aromate și gustoase decât varianta originală.
    Dacă nu vă supărați o mică observație: Nonnen busserl s-ar traduce mai degrabă ”păcatele măicuțelor”, buße cred că e o limbă mai veche, șvăbescă poate, este pedeapsă pentru păcate, canon, cam așa ceva, sărut se spune küss, de fapt cred că mai mult sens are decât sărutările măicuțelor, nu este o critică, doar o constatare.
    Încă odată vă mulțumesc pentru generozitatea sfaturilor!

  2. Mia spune:

    Buna Laura ,
    Reteta si povestea sunt superbe.
    Mi-ar place sa mai traiasca baba aia ,sa vada ca pana la urma tot ai aflat reteta😀 ,desi vroia sa o duca cu ea in mormant.
    Fursecurile sunt deosebite. Azi ,gandindu-ma sa le refac, mi-am dat seama ca nu am destul timp si mi-a venit ideea c-as putea sa le transform in prajitura cu foi. Totusi nu am avut curajul sa incep , m-am gadit sa-ti cer parerea mai intai . Crezi ca ar merge sa fac din aluat foi (binenteles sa multiplic cantitatile) , sa le pun crude in tava cu umplutura intre ele, si sa le coc asa impreuna ,ca si pe Greta Garbo ?

  3. Simona spune:

    Exceptionale! le am facut de cateva ori. Au fost foarte apreciaté peste tot pe unde am oferit😊

  4. Oana Nica spune:

    De cand am citit reteta si comentariile am simtit ca fursecurile sunt deosebite si dupa cateva zile le-am facut. Sunt senzationale, exceptionale, perfecte!!! Cine le-a gustat s-a indragostit pe loc de ele! Laura Laurentiu, iti multumesc din suflet pentru aceasta reteta si ma declar fan al tau!

  5. Ramona spune:

    Cele mai bune, cele mai fine și cele mai interesante! Mulțumesc pentru rețetă doamna Laurențiu! Sărbători fericite!

  6. Cioran Cristina spune:

    oare pot face aluatul cu cateva zile mai devreme si sa-l bag la frigider?Si in apropierea craciunului sa le coc?

  7. Maria Rus spune:

    Ma pregatesc sa fac aceste fursecuri de multa vreme, am studiat reteta si m-a fascinat povestea cu Dna Wilma…☺️Super bune, fragede si gustoase ! Mi-a luat cam o ora impachetatul, dar merita! Multumim Laura Laurentiu pentru reteta! Incercati nu o sa va para rau!❤️

  8. Nicoleta spune:

    V am descoperit retetele de mai mult timp, câteva dintre ele sunt deja obișnuite în meniul familiei mele( și ale unor prietene )? Va apreciez pentru explicațiile detaliate , dar cel mai mult îmi plac poveștile cu care însoțiți fiecare reteta. Pe mine de multe ori și povestea rețetei ma face dornica sa o pun în practica, iar dacă urmezi pas cu pas indicațiile nu are cum sa nu fie ceva extraordinar . Reteta aceasta este asa cum spuneți, într-adevăr cea mai frageda pe care am făcut o și am mâncat vreodată Ma declar cucerita de talentul dumneavoastră literar și culinar!

  9. Lumi Plesca spune:

    SUPER REȚETA ŞI POVESTEA ACESTOR SUPER-PRĂJITURICI !!? Daca mai aveți genul acesta de rețete old-fashion, poate imi dați un link să le ,,cercetez”, va rog !? Felicitări pentru toată activitatea dvs ! Totul la SUPERLATIV !?

  10. petro spune:

    foarte , foarte bune, as putea spune ca nu au termen de comparatie. multumesc pentru aceasta reteta

  11. Catalina Bobonete spune:

    Buna ziua, am facut aceste fursecuri de multe ori. Sunt un mare deliciu si de fiecare data au fost apreciate pe masura.
    As vrea sa le fac din nou zilele astea si am o intrebare: as putea pune jumatate de cantitate de unt si jumatate de untura? Evident ca vreau sa fac mai multe, cateva portii , sa si daruiesc prietenillor. Avand untura proaspata, ma gandeam daca ar fi buna. Dar am nevoie de o parere avizata.
    Mii de multumiri si sarbatori cu liniste si pace.
    Doamne ajuta!

  12. Alexe Roxana spune:

    Cu cât timp înainte de a fi servite se pot face?

  13. Diana spune:

    Am vrut sa dau 5 stelute dar cred ca din greseala am apasat doar pe o stea ?. Nu stiu cum sa anulez aceasta notare.

  14. Diana spune:

    Buna! Am facut si eu pentru prima data. Mi-au iesit foarte bune. Ma gandeam ca din acelasi aluat as putea sa fac si cornulete.
    Multumesc pentru reteta!

  15. Adriana spune:

    Pentru umplutura fursecurior „sarutarile maicutelor” nucile sunt pisate sau trecut prin masina de nuci = faina?
    Multumesc

  16. Simona spune:

    Minunata reteta, pe care sigur o voi incerca, ciudat e ca la Bistrita reteta a devenit Barcute, stafidele au fost inlocuite de o jumatate de nuca prajita peste umplutura. Am un succes nebun cu ele, atat acasa cat si la servici, care e la o clinica din Londra.

  17. Luciana spune:

    Bună ziua, Laura. Cat timp de pot păstra cornulețe fara să fie consumate? Și în ce condiții ca să se păstreze fragede?
    Mulțumesc anticipat.

  18. Anca spune:

    Va multumesc din suflet pentru reteta.

  19. Stefana spune:

    Se pot umple cu magiun de prune si nuca?

  20. Micapic spune:

    Geniala reteta, usor de facut si foarte, foarte bune si estetice !

  21. radu viorica spune:

    Buna ziua,va rog frumos sa-mi spuneti,daca puteti,cu cat inainte de sarbatori pot face aceste minunatii!Va multumesc din suflet!

  22. NINUS spune:

    Sunteti minunată!! Povestea din spatele acestor fursecuri,le face si mai speciale. Am respectat exact cantitățile si timpii de lucru ,v-am urmarit mâinile sa-mi dau seama de mărimea bilutelor de coca.Si Da,eu am asteptat pana a ll- a zi ,sa-mi dau seama de savoarea acestor fursecuri (nu pot spune acelasi lucru si de restul persoanelor din casa).
    Va multumesc pentru dragostea si sufletul pe care le puneti in toate aceste retete !!
    Va imbratisez cu drag !

  23. Monica spune:

    Sunt minunate sau mai bine spus divine !
    O doamna pasionata de gastronomie mi-a recomandat aceasta reteta . Mi-am încercat norocul si eu făcând 2 Porții pt. Început , dupa 4 zile am mai facut inca o porție .
    E desertul care poate topi inimile tuturor .
    Multumesc pentru reteta !

  24. Alina spune:

    Sunt delicioase aceste fursecuri! Multumesc frumos pentru reteta si explicatiile detaliate!

  25. DIANA spune:

    SUNT EXTRAORDINARE! MULTUMIM MULT PENTRU RETEA!

  26. Gabriela spune:

    Sunt dumnezeiesti !!! va sarut manutele pentru aceasta minune de reteta!!! mi-au iesit fenomenale. Mai sunt 10 zile pana la Craciun…. cum vor supravietui, nu stiu. As vrea sa fac din timp niste prajiturele, dar sper sa le pot pastra. Mii de multumiri si va iubeeeeesc! pup!

  27. Mari Motisan spune:

    am descoperit aseara aceasta reteta..azi am probat, foarte fine..aromate…geniale ! multumesc pt reteta, multumesc ca sunteti aici..

  28. Nyerjak Claudia spune:

    Laura,abia ieri am descoperit reteta aceasta…cautam sa fac un desert nu prea sofisticat,am intrat pe pagina celei care ma inspira de ffff multe ori :) <3 si am dat de minunatia asta!!!Deliciu e putin spus….sunt divine,de-a dreptul!!!Iti multumesc din suflet ca esti aici pentru noi <3

  29. Madalina spune:

    Numele rețetei m-a atras aici dar felul in care ai vorbit despre orașul Timisoara care si mie îmi este oraș natal m-a făcut sa îmi dau seama ca nu am cunoscut si nu am profitat de el pe cât ar fi trebuit. Am stat 24 ani in Timisoara după care Dumnezeu m-a adus in Londra ( 3 ani deja) si nu știu daca va mai fi vreun bilet doar dus către România. Îți multumesc pentru nostalgia amintirii si mai mult ca sigur ca le voi încerca. Sănătate multă

  30. Geanina spune:

    D-na Laura, tin sa va multumesc pentru aceasta reteta minunata. Este un desert divin. Am reusit sa fac fericite multe papile gustative la masa de Pasti. Am adaugat niste „amaretti” in umplutura in locul stafidelor pentru ca fiului meu nu ii plac. In rest am respectat reteta cu sfintenie. Va multumesc mult !!!

    • Lumi Plesca spune:

      Buna ziua ! D-na Geanina , imi spuneti si mie ce sunt ,,amaretti” , va rog ? Nici eu nu agreez stafidele in orice. Va multumesc anticipat!

  31. irina spune:

    Cristos a Inviat!
    Am încercat și eu aceste fursecuri, din păcate toate s-au desfăcut când le-am copt.
    Mie mi-au ieșit doar 20 și mi-a rămas aproape jumătate din umplutură.
    Sunt extraordinare, foarte fragede și gustoase.
    Va mulțumesc pentru rețetă.

    • Irina dragă, s-au desfăcut pentru că nu le-ai lipit destul de bine. Dar cum puteau să-ți iasă doar 20, dacă le-ai împărțit la 36? Am scris clar să fie împărțit aluatul în 36 de bile mici.

  32. Vadeanu Laura spune:

    Multumesc din suflet pentru reteta.O cautam de mult timp.Am facut-o,respectand indicatiile,si a fost o incantare adevarata.

  33. Cristina Dinca spune:

    Multumim pentru aceasta reteta Laura! Ai obtinut-o greu desi ai dorit-o mult. Este foarte savuroasa, dar povestea o face si mai fermecatoare.

  34. Gabi spune:

    Am făcut azi această rețeta de fursecuri. Sunt absolut delicioase!!! Recomand cu toată încrederea. Mulțumim ptr rețeta.

  35. Laura spune:

    Le încerc şi eu în curând. Stau cu linkul deschis în bară şi aştept momentul :D

  36. Nemet Cristina spune:

    Fursecurile sunt magice. Va mulțumesc pentru toate detaliile pe care le oferiți.

  37. Mariana spune:

    Buna,azi te am
    descoperit .Sper sa mi iasa tot ce incerc pup

  38. Crinela C. spune:

    Frumoase amintiri, draguta povestea cu maicutele si multe multumiri pentru impartasirea retetei!

  39. Liana spune:

    Va multumesc mult pt. reteta, acum multi ani am mancat ceva asemanator si am ramas la gustul acela.
    Iar azi facand aceste minunatii, nu am putut decat sa imi amintesc de acele vremuri.Au iesit foarte bune, va multumesc inca o data.

  40. Teodora spune:

    Stau cuminti sa se raceasca.
    N-au iesit asa aspectuoase ca ale tale Laura dar sunt bune de tot, se topesc in gura. Si-s bune ca nu-s dulci tare, doar o idee.
    Am mai facut si cornuletele cu vanilie, vanillekipferl, de mult tanjam dupa asa cornulete, cum facea „buna din sat”, bunica din partea lui tata. Le-am descoperit nu demult desi reteta e mai veche. Si alea-s sa tot mananci. Am dus si la servici, s-au lins toti pe bot. Aici in tara cangurilor astia nu stiu de cornulete si alte prajituri. Au ei „caramel and vanilla slice”, si alte feluri, banana bread si mud cake, bleah, dar nu prajiturile noastre bune de tot.
    Si am mai facut si cornuri branzoase azi, m-am perpelit de caldura dar a meritat.
    Fac multe retete de aici, mai ales cornuri si patiserie sarata, imi aduc aminte de copliarie: „cornuri de 25 de bani” si covrigi, japoneze, merdenele cum mancam cand eram studenti la Timisoara. Acum e McDonalds in locul ala, pacat. Si era simigeria langa cladirea electro vechi, ce buni erau covrigii aia. Amintiri.
    Un weekend placut sa ai alaturi de cei dragi.
    (Am vrut sa pun poza dar nu stiu cum)

    • Mă bucur tare mult să aflu că încerci atât de multe rețete de la mine, Teodora. :) Să îți fie de bine! Ca să îmi trimiți fotografia, te rog folosește adresa de e-mail pe care o găsești accesânt butonul de contact. O aștept cu mare interes!

      • Teodora spune:

        Draga Laura, am incercat sa atasez poza dar adresa de email apare asa: „laura[at]lauralaurentiu.ro”. Cu prima ocazie.
        In orice caz, fursecurile sunt mai mult decat delicioase. Urmeaza zilele astea sa fac cornuri de brutar („cornuri de 25 de bani” cum luam de la „Paine” cand eram copii). Ce sa mai zic de covrigi sarbesti saptamana viitoare. Am dat-o gata pe prietena lui fiu-meu cu ei. Cum si el are masina de paine, au facut deja de doua ori.
        Sa ai o saptamana plina de impliniri.

      • Teodora dragă, în loc de [at] scrii @, asta e tot :). Nu puteam să-mi scriu pur și simplu adresa, cred că mi se umplea inbox-ul de spam .).

      • Teodora spune:

        Hehe, greu cu tehnica.
        Sper sa intre pozele. Sunt facute seara, nu-s nu stiu ce de reusite. Dar am avut curaj sa le fac.

  41. Gabriela spune:

    Se poate folosi untura in loc de unt ? Daca da , ce cantitate ?

    • Hm… aș zice 70 de grame. Cam atât ar trebui, zic eu. Să știți că untul le dă un gust tare fin, dar și cu untură trebuie să iasă bune.

      • Gabriela spune:

        Multumesc pentru raspuns. Sunt sigura ca untul este mai bun,dar am primit niste untura si nu prea am la ce s-o folosesc.Stiu ca mama folosea la aluaturi fragede,asa ceva.Ce-i drept,mai greu cu untul in ani. dupa 1980