Cautare in site
x inchide

Cornulețe fragede cu nuci și vanilie

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 06.11.2012
4.9
(145)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.9 / 5. Voturi 145

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

38 comentarii la Cornulețe fragede cu nuci și vanilie

  1. Ioana spune:

    Buna ziua,
    Credeti ca se poate inlocui jumatate cantitate unt cu untura?

  2. Simina spune:

    Buna ziua, va mulțumesc pentru rețetă! Îmi puteți spune va rog, untul este rece sau la temperatura camerei?

    • Nici prea rece (din frigider) dar nici moale, ca pentru creme. Îl scoateți din frigider, îl cântăriți și tăiați bucățele, apoi cântăriți și celelalte ingrediente și pregătiți tava. După asta, e bun de folosit.

      • Luana Barbu spune:

        Vă urmăresc cu drag de multă vreme și asta datorită faptului că pe foarte multe din rețetele dvs le-am recunoscut în cele gătite de bunica mea in Bucovina, Rădăuți (cu mult unt, cu multă smântână,multe oua,nuca,mac…) Și în plus, am făcut multe preparate după rețetele dvs. și au ieșit perfect.Vă mulțumesc și vă doresc sărbători fericite și succes in continuare!

      • Sonia spune:

        Cornulețele sunt mult prea fragede .Când le-am scos din cuptor au fost foarte moi.Le-am lăsat sa se răcească și când le dădeam in zahăr pudra se rupeau .Le-am lăsat la cuptor 20-25-30 min și nu se rumeneau .
        Ceva nu este bine la rețeta

      • Rețeta asta e publicată de vreo zece ani sau chiar mai mult. În tot acest timp, au incercat-o mulți cititori și le-au reușit. E cel mai ușor de dat vina pe rețetă dar nu e întotdeauna rețeta de vină.

  3. Udrea Elena Gabriela spune:

    Am făcut doua porții din aceste cornulete care se topesc în gura. Îmi aduc aminte de anii copilăriei mele și de mătușica mea draga care le făcea cu orice ocazie speciala, mai ales de sărbători. Va urmăresc rețetele, am încercat foarte multe dintre ele. Super bune! Va mulțumesc și va doresc Sărbători Binecuvântate și multa sănătate, dumneavoastră și familiei!

  4. Raluca spune:

    Am facut aceste cornulete sambata, chiar dupa ce le-ati dat share pe facebook, dar am facut doua portii, una ar fi fost insuficint pentru noi. Au iesit excelente, sunt delicioase, se topesc in gura.
    Mama mi-a zis de o reteta similara cu untura, se poate inlocui untul cu untura? Daca da, care ar fi raportul unt-untura?
    Multumesc pentru retetele minutate! Va apreciez foarte mult! O zi frumoasa!

    • Bună ziua, mă bucur foarte mult să aflu asta! Sunt niște cornulețe minunate, într-adevăr se topesc în gură și au un gust fin și delicat. Dacă folosiți untură, ar fi nevoie de 80% din cantitatea de unt recomandată. Spor și vă aștept cu vești bune!

    • Daniela spune:

      Nu stiu cum i-ai iesit Laurei doua tavi de cornulete,eu abia am umplut o tava.Din 250 gr faina nu prea are cum sa iasa doua tavi.Dar,bune si usor de facut.

      • Simplu, le-am modelat mai mici, așa mi-au ieșit două tăvi, poate le-am și aranjat cu mai mult spațiu între ele :). Dar mă bucur mult că au ieșit pe gustul dumneavoastră.

  5. Simona spune:

    Arată foarte bine! Vreau să le fac și eu de sărbători…Am o tavă specială pentru ele, oare merge aluatul sau e prea tare?

    • Laura Laurentiu spune:

      Buna, Simona, am remarcat si eu tava respectiva prin magazine, dar nu stiu cum s-ar comporta cu aluatul acesta, nu am incercat niciodata.

  6. teo spune:

    ce minunat

  7. Veronica spune:

    Au iesit exact asa cum mi le doream, reteta este perfecta sunt super delicioas

  8. DANA spune:

    Grozav mai arata prajiturile tale Laura…iti urmaresc de mult site-ul dar niciodata nu am postat vreun comentariu; o fac acum, pentru a-ti semnala ceva ce, din pacate se intampla foarte des in online-ul romanesc. O doamna/domnisoara care se numeste Bianca Munteanu si are o pagina de facebook intitulata Prajituri ca la mama acasa si face (sau pretinde ca face) prajituri la comanda iti foloseste pozele (eu am recunoscut-o pe acesta de la Cornulete cu vanilie si pe cea de la Prajitura cu lamaie si zmeura). Din pacate nu pot sa dau link deoarece nu functioneaza fara ca cineva din lista de prieteni sa ti le fi share-uit……..

    • lauralaurentiu spune:

      Dana, iti multumesc pentru aprecieri si pentru atentionare. Ai dreptate, in online sunt multe situatii de acest gen, urate si regretabile, pentru ca spun multe despre gradul de cultura al utilizatorilor de internet din Romania. Si despre conduita lor morala, desigur.

  9. camelia spune:

    le-am facut si eu, au iesit delicioase si baietelul meu a fost incantat de aceste „potcoave de caluti”, felicitari pentru reteta

  10. Mihaela spune:

    Excelenta prezentarea! Serviciul de ceai asortat cu linguritele face toti banii :) Unde ai gasit asa ceva???

  11. alina spune:

    Vreau sa va intreb daca se pot face sub forma unor fursecuri/biscuti, rotunzi de exemplu?Multumesc,

    • lauralaurentiu spune:

      Sigur ca se poate, de ce nu? Poate durata de coacere va scadea putin, trebuie sa ii supraveghezi atent si deindata ce se vor colora usor pe margine sa ii scoti din cuptor. Atentie, vor fi foarte fragili in primele 3-4 minute, e bine sa-i lasi putin in tava sa se raceasca.

  12. ank_adaus spune:

    merg sa fie facute si fara ou? sa fie de post cu margarina in loc de unt?

  13. Rozel spune:

    Inca o reteta minunata! Pe care am facut-o azi dimineata.

    Draga Laura, nici nu stiu cate retete de pe blogul tau am facut… Toate au iesit superbe! Nu comentez des dar iti urmaresc toate subiectele. M-am gandit totusi ca trebuie sa-ti spun macar o data multumesc, blogul tau este pretios pentru toti romanii de peste hotare.

  14. Adina spune:

    Felicitari! Am incercat multe dintre retetele oferite cu atata bunavointa de tine, au fot minunat de gustoase!!! Mii de multumiri, cu drag , de peste mari si tari, A.