Cautare in site
x inchide
tort cu mure retetecalamamaro1

Tort cu mure și lămâie

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 23.07.2015
4.8
(57)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.8 / 5. Voturi 57

Fii primul care acorda o nota!

Au incercat aceasta reteta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

40 comentarii la Tort cu mure și lămâie

  1. Alina spune:

    Acest tort este minunat! Are un gust echilibrat si răcoritor numai bun pentru zilele călduroase. Mulțumesc pentru rețetă!
    Astăzi, de ziua mea, mi-am uimit musafirii cu acest tort.

  2. Andrada spune:

    Buna ziua, vreau sa transport tortul acesta pe o distanta de 300 km si ma gandesc sa-l congelez cateva ore, apoi sa-l transport, ca sa nu se strice/ topeasca :). Oare mai e bun (consistenta, gust) cand se dezgheata?
    Multumesc!

  3. Oana spune:

    Bună ziua!
    Aș crea să fac acest tort, dar straturile în ordine inversă. Nu cred că fie vreo problemă. Și vreau în forma de 24 de cm. Am văzut că ați scris la sfârșit, dar cu cât ar trebui să înmulțesc ingredientele? ?
    Mulțumesc anticipat!

  4. Ana spune:

    Din pacate, cantitatile tale sunt gresite, la fel si timpul de pregatire si gatire. Poate le modifici.

    • Dacă nu ar fi făcut acest tort cu succes deplin mai multe cititoare, aș fi intrat în panică și m-aș fi apucat să verific, făcându-mi probleme că am greșit ceva. Așa, nu pot decât să trag concluzia că, din păcate, dumneavoastră ați citit sau ați aplicat greșit totul, de la cantități la timpul de pregătire și gătire. Nu le modific. :)

  5. Cristina spune:

    Am preparat și eu tortul și mi-a ieșit destul de bine. Farfuriile s-au golit! Am folosit cantitățile indicate în rețetă dar pentru forma de 24 cm și a ieșit f bine. Mulțumesc mult!

  6. adriana spune:

    pt forma de 20cm pot folosi aceleasi cantitati ca si pt 18cm? multumesc pt raspuns :)

  7. Tabi spune:

    Ce fel de smantana pt frisca folosiți? O marca eventual sa imi Spune-ți

  8. Ana spune:

    super gustos

  9. Diana spune:

    Buna!!! In primul rand vreau sa iti spun ca imi ploua in gura :) in al doilea rand abia astept sa ma apuc de treaba si in al treilea rand as vrea sa stiu daca toate cantitatile raman neschimbate (lamai, oua, zahar) pentru tava cu diametrul de 24 cm. Ma gandesc ca trebuie ajustate cat de cat… altfel nu cred ca ajunge crema pentru 5 straturi :) merci :* o zi frumoasa :* spor si multa imaginatie in arta culinara :*

    • Nu, ca să păstrezi exact aceleași proporții toate cantitățile se înmulțesc cu 1,8. Adică aproximativ 4 ouă (să zicem 3 ouă întegi și un gălbenuș), 280 gr. zahăr, 5 lămâi etc. Spor la treabă, te aștept cu vești bune.

  10. manuela spune:

    buna ziua
    am incercat si eu reteta dvs ,am avut o tva de 24 cm dar nu a ajuns zmeura ptr ca am cumparat doar 700 gr nu am fost atenta ,blatul l am facut cu cacao.Dupa cum arata tortul dvs este foarte bun,si aspectuos ,am mai incercat retete si toate ies daca urmaresti atent si sunt si bune.Multumesc pentru retete.

  11. Ela spune:

    Este un tort superb si vreau sa-l fac pentru ziua fetitei. Am o tava de diametrul 24cm dar nu este atat de inalta pentru un tort de 10.5 cm inaltime. Si mai am o tava dreptunghiulara de 38×25. Ambele tavi au inaltime de 6-7 cm. Daca as face doar 3 straturi fara blat, este suficient de ferm sa nu se rastoarne? Ca si cantitate, gramajele date de tine pentru tava de 24cm ar fi suficiente pentru tava mea dreptunghiulara, daca tortul ar iesi de 6-7 cm inaltine(cu blat cu tot)?Multumesc

  12. service gsm spune:

    Dau click dupa click si raman din ce in ce mai socat, sunt niste retete exceptionale aici.

  13. Adela spune:

    Bună, arata demențial tortul,dar pot înlocui murele cu fructe de pădure congelate?

  14. IULIA spune:

    Bună , penttu diametrul de 24 de cm tot doua oua se folosesc ?

  15. Adina1012 spune:

    Mamaaaa, ce bine arata ! Trebuie sa incerc. Iar combinatia de lamaie si mure nu am mai incercat-o. E un musai ! :) Mersi de reteta !

  16. Segarceanu Daniela spune:

    Tocmai ce l-am terminat!Am facut doar 4 straturi ptr ca nu am avut suficient piure de mure…:(Cred ca nu am stors murele cu atata sarguinta.Maine cand il voi desface voi adauga fotografii.

  17. Iuliana spune:

    arata delicios cred ca si la gust e la fel de bun

  18. Flory spune:

    Arata bestial, daca nu as avea bebe l-as face…..mai astept un pic
    Apreciez insa cavai scris desert racoritor si nu racoros.

  19. Daniela spune:

    Grozava reteta! Felicitari pentru precizia gramajelor! Mi-a iesit perfect. Acum e la frigider, pana maine si abia astept sa il desfac. Inca o data multumiri pentru reteta!

    • Laura Laurentiu spune:

      Daniela, ma bucur mult ca l-ai incercat. Ai vrea, te rog, sa adaugi si o poza? Sunt curioasa cum ti-a iesit. :)

  20. Ligia Teodoreacu spune:

    Salutare! De cand ai postat reteta…tot la 2 zile intru pe site si tot citesc reteta…si sper sa am curajul necesar sa ma si apuc sa o pregatesc: As avea cateva nelamuriri inainte sa ma apuc: Pentru reteta cu forma cu diametrul de 24 cm se modifica gramajul ingredientelor…asta inseamna automat ca si lista ingredientelorr se schimba putin. Imi poti da cateva detalii cu privire la cateva chestiuni:
    – care e raportul de lamai-zahar-unt-gelatina la lemon curd sa imi iese suficienta cantitate cat pentru forma de 24cm?
    – cate grame de fructe sa folosesc sa imi iese suficient piure de fructe…ca banuiesc ca se mareste cantitatea de fruct
    – la frisca se cantareste treptat la fiecare strat si ae bate doar cata e nevoie pt stratul respectiv? Sau se bate toata odata si apoi se cantareste frisca batuta si se ia treptat pt fiecare strat?
    – daca folosesc gelatina granule cam cati ml de apa sa folosesc sa o dizolv? Nu vreau sa adaug cumva prea multa apa…

    • Laura Laurentiu spune:

      Ligia, fiecare cantitate creste cu 175%. E foarte simplu de calculat. Spor la treaba, te astept cu vesti bune!

  21. Andreea S. spune:

    Uau! Arata intr-un mare fel! Ma gandeam… in ultima perioada retetele pe care le publicati sunt atat de rafinate si sofisticate incat parca nu mai sunt „ca la mama” :), dar ma bucur nespus de evolutia blogului si a parcursului dvs spre mai bine, mai altfel, mai interesant, aproape de arta.

    Referitor la tort, pe care nu stiu daca v-a lasat inima sa-l taiati :)), imi puteti spune va rog daca nu cumva vi s-a parut a fi prea greoi din cauza proportiei dintre crema si blat? Dar oricum, arata atat de frumos incat l-as incerca chiar si numai pentru a bucura privirile celor dragi.

    Si inca o intrebare, de unde luati gelatina foi?

    Multumesc!

    • Laura Laurentiu spune:

      Multumesc pentru aprecieri, Andreea. Cand am numit site-ul „retetecalamama” nu m-am gandit niciun moment sa ofer retete ca la mama nimanui acasa :)). Cu atat mai mult cu cat, regret sa afirm asta, dar majoritatea mamelor noastre (inclusiv a mea) gatesc mancare gustoasa, dar la un nivel destul de simplist si lipsit de fantezie. Sa nu mai vorbesc de greselile grave de tehnica din bucatariile mamelor! Intentia mea nu a fost sa copiez toate astea si nici sa ofer o varianta mai frumoasa a acestora, ci sa ofer retete culinare explicate amanuntit, asa incat oricine sa poata reproduce acasa niste preparate care vor oferi celor care le consuma o stare de bine, de confort, de rasfat ca la mama acasa. Stiu ca multi se gandesc la altceva. :)

      In ce priveste tortul, l-am taiat si l-am si terminat. :) Nu avea cum mi se para greoi pentru ca are un gust intens de fructe iar daca ma gandesc bine, crema e mai lejera decat blatul. Gelatina in foi o iau din orice supermarket, la raionul cu produse pentru patiserie.

      Ma bucur mult ca ti-a placut tortul, eu nu fac torturi foarte des, dar acesta chiar a iesit incantator.

  22. Eater spune:

    Arata delicios.. si cred ca e si foarte gustos :)!

  23. Seicean Laura spune:

    Vai, ce frumusete! Noi avem zmeura in gradina dar recolta a fost slabuta anul asta!

  24. Ventiris spune:

    Tre’ să mă-nsor, e prea complicat pentru mine, da’ parcă-i și prea bun ca să nu ai în frigider așa ceva… :D

  25. O reteta delicioasa pe care abia astept sa o incerc! Multumesc pentru detalierea pas cu pas si imaginile atasate!