Cautare in site
x inchide
tort de morcovi reteta tort cu morcovi pas cu pas

Tort de morcovi cu cremă vanilată de mascarpone

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 01.02.2019
Rating
4.9
(156)
SARI LA RETETA
Rating
4.9
(156)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

24 comentarii la Tort de morcovi cu cremă vanilată de mascarpone

  1. Isabela spune:

    Bună ziua, as încerca tortul pentru ziua băiețelului meu. As avea 2 nelămuriri. Ar fi suficienta dublarea cantității ingredientelor pentru o forma de 35×24? Deoarece îmi e teamă că nu voi reuși sa tai blatul in 3 părți egale, as opta sa il tai în doua și sa pun 2/3 din crema între cele 2 părți iar cu 1/3 sa imbrac tortul. Credeți că rezista crema sub un strat mai gros de blat, sau se va prabusi? Mulțumesc!

  2. Madalina spune:

    Nu pot seta cuptorul la 180 grade, numai 150 sau 200..oare se arde prea tare deasupra la 200 de grade?

    • Există șanse să rămână crud la mijloc, dacă îl setați la 200 de grade. Mai bine la 150, dacă nu aveți altă posibilitate, caz în care timpul de coacere se va prelungi cu mult.

  3. Cris spune:

    Cantitatea de faina este corecta? 350 g faina este suficient pentru toata cantitatea de lichide din compozitie? Se poate pune mai putin zahar? Mi se pare cam mult avand in vedere ca si morcovul e dulce…
    Multumesc!

    • Rețeta este corectă, trebuie să iasă o prăjitură moale, nu pâine sau biscuiți. După gustul meu și al familiei, a fost un tort foarte bun. Am îndulcit foarte slab crema. Dacă doriți, puteți reduce cantitatea de zahăr.

  4. Alexandra Rubeli-Stangl spune:

    Buna ziua! Ce inseamna smantana pentru frisca? Pur si simplu smantana foarte tare si consistenta?
    Eu traiesc in Austria si trebuie sa stiu exact ce caut. De exemplu am si un produs lichid care daca se bate cu mixerul se transforma in frisca. Dar nu cred ca la asta va referiti.
    Multumesc de sfat!

  5. Mihaela V. spune:

    Mulțumesc pentru rețetă! Tortul a ieșit excelent!

  6. Andra spune:

    Multumesc mult pentru raspuns
    O sa pun si o linguriță de ghimbir
    Smantana se mizează impreuna cu mascarponele?
    O sa l fac de ziua mea.
    Revin cu impresii
    Multumesc inca o data

  7. Andra spune:

    Doamna laura; as vrea sa fac si eu acest tort.
    Ma gândeam sa coc blaturile pe rând
    Oare as putea pune si o jumătate de lingurița de ghimbir?
    Va multumesc

  8. Andreea spune:

    Buna seara! Imi spuneti, va rog, ce dimensiune are forma dumneavoastra de tort? Multumesc!

  9. Bianca spune:

    Buna ziua, as dori sa fac acest tort de ziua soțului meu, credeti ca as putea inlocui mascarpone cu ricotta? Va multumesc!

  10. Antoaneta spune:

    Salut! Am preparat acest tort pt ziua fiicei mele, de 8 martie, si a iesit extraordinar! Super bun la gust, textura perfecta, totul la superlativ! A fost extrem de laudat si apreciat. Mentionez de asemenea ca e primul tort pe care l-am facut vreodata, si nu sunt deloc experimentata in prajiturit… Felicitari pentru reteta, si pentru modul cum ai explicat pas cu pas pregatirea lui, astfel incat si noi incepatorii sa reusim sa il facem fara emotii mari! Multumesc!

  11. Alina spune:

    Excelent, cel mai bun tort, blaturile au ieșit fragede și pufoase iar crema este ușoară și delicioasa!

  12. Turc Elena spune:

    Buna ziua doamna Laura, azi am facut si eu în sfîrșit Tortul cu blat umed , morcovi si crema vanilata.
    Am musafiri din Arad, fiind si eu tot de acolo doar locuiesc in Oradea, de 34 de ani si am tinut mortis sa fac acest tort pe cind viin ai mei.
    Sunt curioasa de reactia lor dar si eu abia astept sa vad ce gust va avea.
    Sigur trebuie sa fie unul foarte bun.
    O sa revin cu un comment , maine dupa il voi taia.
    Va pup si va multumesc pentru retetele minunate.

  13. Ramona Alina Pintea spune:

    La multi ani blogului si multumim pt retete si ambitia de a creste pe plan profesional.
    Sunt fan carrot cake si am incercat multe variante, cu siguranta am sa fac si varianta ta si cu ocazia asta scot si duiurile rusesti?