Cautare in site
x inchide
tort suprem de ciocolata reteta tort cu multa ciocolata reteta tort de ciocolata intens

Tort intens de ciocolată – THE chocolate cake!

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 25.08.2009
4.6
(52)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.6 / 5. Voturi 52

Fii primul care acorda o nota!

Au incercat aceasta reteta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

32 comentarii la Tort intens de ciocolată – THE chocolate cake!

  1. Claudia spune:

    Buna Laura!
    Am facut acest tort de ziua sotului meu, acum in ianuarie. A fost intr-adevar un deliciu. El nu prea mananca dulciuri, dar a fost cu adevarat incantat de gust. Eu am copt blatul intr-o tava mai mare, cu diametrul de 26 cm si am adaugat in compozitia blatului o esenta de rom si coaja rasa de la o portocala. Dupa parerea mea, aromele i-au dat un plus de savoare.
    Multumesc frumos pentru aceasta reteta minunata! Abia astept sa repet experienta. Poate in martie, de ziua fiului meu, care adora ciocolata. :)

  2. Nicol spune:

    Buna ziua,Doamna Laura.Va urmaresc de foarte mult timp si am invatat multe retete de la dvs.Știu ca va suna neverosimil dar pe dvs v-am ales drept mentor sau maestru in bucatarie.Nu stiam sa fac mare lucru in bucatarie dar de la dvs am invatat sa fac:sarmale,ciorba de perisoare,clatite banatene etc.V-am ales pe dvs pentru ca imi place cum gatiti,cum va exprimati,imi place felul dvs de a fi si mai ales imi place ca sunteti foarte ordonata si curata.Mai rar asa om.Sau Doamna.Va stiu povestea de viata,va simt ca pe o prietena apropiata si de aceea imi permit sa va rog sa postati cat mai multe retete.Eu le voi citi cu drag si va garantez ca sunt multi cei care va indragesc si urmaresc.Sa nu va opriti niciodata,chiar daca veti ajunge la o venerabila varsta.Eu va doresc numai bine,multa sanatate dvs si familiei dvs si mult succes fetei dvs!
    P.S.Va rog mult sa postati multe retete cu ciocolata,este slabiciunea mea!

  3. Luminita spune:

    Te rog frumos, spune-mi si mie: ce diametru are tava in care se coace blatul? Multumesc anticipat.

  4. rain992 spune:

    Buna! Tortul arata foarte bine.
    Am doar o intrebare inainte de a ma apuca de el :)). Pentru glazura folosesc frisca lichida sau smantana pentru frisca?

    • lauralaurentiu spune:

      Frisca lichida si smantana pentru frisca sunt cam acelasi lucru in conceptia mea :). Daca prin frisca lichida va referiti cumva la acei inlocuitori, denumiti si smantana vegetala, va recomand din tot sufletul smantana naturala pentru frisca.

  5. Raluca spune:

    Nota 10 cu felicitari pentru reteta! L-am incercat aseara si este senzational !

    • lauralaurentiu spune:

      Ma bucur tare mult, eu nu l-am mai facut demultisor, dar atunci cand iti e pofta cu adevarat de ciocolata, cred ca o felie din tortul asta te satisface mai mult decat orice altceva. :)

  6. lauralaurentiu spune:

    Doru R – esti o mare figura :)) ! Numa' ca nu e reteta mea, am cules-o si eu de pe undeva (am dat linkul) ;).

  7. Doru R spune:

    Reteta asta a ta bate fara nici un drept de apel tortul Sacher! :) Eu deja il aud scancind pe austriacul ala infumurat…

  8. Anonymous spune:

    Citesc aceasta reteta la mai bine de un an de la postare – dar sunt sigura ca nu s-au alterat aromel :))!! arata superb!!!!!!!!!!!! DAR SUNT IN CURA DE SLABIREEEEEEEEEEEEEE! mama ce pofta imi face … cred ca sunt putin masochista de stau si citesc despre bunatati decadente si dezmaturi culinare, cand eu mananc morcovi rasi :(
    Am sa mai trec pragul bucatariei tale, miroase minunat aici!

  9. laura laurentiu spune:

    Doina.Sf – bine ai venit, draga mea, in cuina mea virtuala! Mesajul tau m-a binedispus si m-a emotionat, facandu-ma sa ma felicit (din nou) ca am inceput sa imi impatasesc pasiunea si experienta cu spatiul virtual. Ma bucur tare mult si iti multumesc pentru increderea pe care mi-ai acordat-o, pregatind tu insati, pentru familia ta, bucatele mele banatene. Sper ca au placut! De fapt, ma gandesc ca da – caci uite, esti din nou aici, studiind o alta reteta! Sper sa te incante si aceasta. Iti multumesc de urari si iti promit ca nu voi dezamagi, mai am de gand sa scriu muuulte, multe alte retete – ca sa va incant, nu ca sa va imbolnavesc :)!

  10. doina.sf spune:

    Bun gasit tuturor!
    Ieri cautam o reteta de aluat si am ales "cuina" pentru ca eram curioasa sa vad ce inseamna acest cuvant. Nu regret ca m-a impins curiozitatea, ma simt atat de bine in acest spatiu placut aromat incat cred ca o sa-mi pun si eu pe usa bucatariei mele de buzoianca o placuta pe care sa scrie "Cuina". Felicitari Laura pentru tot ce pregatesti tu pt familia ta (adica si pt noi, ca de cand tot tragem cu ochiul si adulmecam e ca si cum am manca cu voi la masa). In ultimele 24 de ore am pregatit Cornuri de brutar, Aluat foietat cu branza sarata si marar si Taitei lati cu cartofi pe care i-am invelit binisor cu o tocanita ca,deh, a venit toamna. Sotul si fetita mea (care s-a bucurat cot-la-cot cu mine de experienta bucatarelii in stil banatean)au mers sa traga un pui de somn, ametiti de magia aromelor emanate de asa bucate. Multumesc! De fapt, eu m-am apucat sa scriu pe aici despre tocanite pt ca nu-mi pot lua ochii si pofta de la aceasta prajiturica vrajitorica. Voi reveni cat de curand cu impresii si despre ea. Sa fii sanatoasa si sa mai scrii multe retete (ca sa ne imbolnavesti pe noi)! Cu mult drag de la Buzau, Doina

  11. laura laurentiu spune:

    Bubu, asa si e, kind of devils food! =)) Dar e buuuun! Abia stept impresiile tale!

  12. Bubu spune:

    Oh, ceva suprem in ciocolata! Eu sunt fan a unei prajituri de cioco cheesecake…o felie costa $7.5 si are cam peste 750 de calorii. Socant, dar isi merita banii. Iar reteta asta am sa o incerc cand imi refac rezervele de ciocolata neagra -le-am folosit toate acu 2 zile pt un mousse de cioco "diabolic" cum i-au zis degustatorii. Presupun cand vor degusta noul trend de praji cu cioco, "diabolic" va fii copil mic! Eu deja am inundat tastatura :D

  13. laura laurentiu spune:

    Gina draga, am ras cu pofta cititnd comentariul tau. Stii de ce? Aceeasi socoteala mi-a facut-o si fiica-mea, iti vine sa crezi? Mi-a spus cat costa tortul de ciocolata de la Starbucks! =))

  14. laura laurentiu spune:

    Anastasia draga, multumesc de aprecieri. Pofta se rezolva… cu sortuletu-n brau! ;)

  15. Anastasia spune:

    Laura , sper pe asta sa nu ti-l fure nimeni la cat de stilat arata ! arata intr-un mare fel,felicitari!si te pup :D
    MI-AI FACUT SI MIE POFTA …

  16. Gina spune:

    Laura, tortul asta e o mica avere. La Timisoara la Mall, la Starbucks, o felie de tort din asta costa 15 lei, asa ca ceea ce ai facut tu valoreaza ceva!;) Cred ca e si mai bun decat al alora, pe de-asupra!

  17. laura laurentiu spune:

    Sabina, vin repede cu carnetu' sa-mi treci nota! :P E fain si gussstosss!

  18. Sabina spune:

    Vai, Laura, arata fenomenal …de nota 20 !!!

  19. laura laurentiu spune:

    Anonim – multumesc pt. ca, asa dupa cum spui, se pare ca esti un cititor fidel al blogului meu. Inseamna ca ceea ce fac nu este in van. Iti multumesc si… tine aproape! ;)

  20. laura laurentiu spune:

    Carlitos – ai descris foarte bine senzatiile prin care am trecut eu insami. Sa stii ca a fost si pentru mine o experienta deosebita, inca din momentul in care a inceput sa se topeasca ciocolata cu untul si cafeaua – pentru blat. Apoi, cand am bagat blatul in cuptor, sfinte sisoe, cum a putut sa miroasa in casa! Apoi ganache-ul… in fine, cand o sa il faci tu, se pare ca stii deja la ce sa te astepti! :) :*

  21. laura laurentiu spune:

    Ioana.Nagy – foarte bun si foarte ciocolatos, penru cei care agreaza genul! Multumesc ca m-ai vizitat, te mai astept!

  22. laura laurentiu spune:

    Talita, so it is! Moist, soft and delicious. Thankyou for visiting me.

  23. laura laurentiu spune:

    Anitta – crede-ma ca nu am avut nicio clipa intentia de a-mi bate joc de cineva. Ok, ai glumit. :D E destul de tentant tortul, te asigur ca si foarte bun. Pentru mine e ciocolatos din cale afara asa ca iti mai dezvalui ceva: l-am mancat cu inghetata de vanilie, home-made. Acuma cum iti fac papilele, sunt chiar curioasa? :P

  24. Anonymous spune:

    Draga mea, toate felicitarile din lume:), nu numai pentru aceasta super cremoasa ciocolatoasa praji, ci pentru toate bunatatile cu care ne inciti simturile:). Am copiat ffff multe retete de pe blogul tau si vreau sa ti multumesc pt. eforturile tale de a ne impartasi si noua din experienta ta. Pupicixxxx

  25. Carlitos spune:

    Mi-am torturat papilele gustative urmarind reteta asta… am simtit in nari mirosul de blat copt, de ciocolata topita, de frisca lichida… mmmm!

    Of! E minunat! Il voi face negresit cu prima ocazie festiva aparuta in cale!…

  26. Ioana.Nagy spune:

    Laura, din nou ne incanti cu ceva deosebit. Foarte bine arata si cred ca este deosebit de bun si super ciocolatos.

  27. Talita spune:

    How yummy! Looks so mois and soft!

  28. Anitta spune:

    Wooooowwww! Cu adevarat imi vine a urla! Gesus, ce-i asta, iti bati joc de oameni? =)) Glumesc – dar probelma mea e ca nu ma cred in stare sa il reproduc, si numai la tortul asta ma voi gandi de acuma inainte! Mor de poftaaaa!