Cautare in site
x inchide
chec cu iaurt reteta chec cu iaurt si afine reteta pentru un chec pufos cu iaurt

Chec cu iaurt, lămâie și afine sau fructe de pădure

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 27.04.2020
Rating
4.9
(325)
SARI LA RETETA
Rating
4.9
(325)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

51 comentarii la Chec cu iaurt, lămâie și afine sau fructe de pădure

  1. Diana spune:

    Bună ziua, vă mulțumesc pentru ceea ce faceți, am învățat multe de pe acest blog.

    Ați răspuns mai jos unui comentariu confirmând ca se poate face checul și cu fructe congelate. Aș vrea să întreb dacă, fiind congelate fructele, mai au nevoie să fie presărate cu făină, sau se pun fără.

    Vă mulțumesc!

  2. Iuliana spune:

    Am facut checul de 2 ori deja si a iesit minunat de fiecare data! A devenit una dintre retetele mele preferate! Multumesc mult!! Weekend frumos!,

  3. Marius P spune:

    Dumnezeule, cat de bine arata… E perfect! Sa stiti ca dvs. sunteti cea mai buna vloggerita culinara din Romania. Felicitari! E o prajitura simpla, dar una e s-o faci, alta e s-o faci perfect. Bravo!

  4. Mariana spune:

    Vreau sa va mulțumesc din suflet pentru rețeta.Am căutat de foarte mult timp, un astfel de chec umed, o astfel de reteta.Este foarte bun si arată foarte bine.Am servit unor prieteni care erau pretențioși si au mâncat cu pofta si mi-au cerut sa îl mai fac si altădată.Mi-a plăcut si ca reteta este explicata frumos.Va mulțumesc încă o data!Checul este delicios si îl recomand cu drag!

  5. Aura spune:

    Foarte bun.. Pentru cititori, daca aveti doar iaurt simplu, merge si asa (iesea sigur mai pufos cu iaurt grecesc, dar daca mai stateam 2 zile sa imi amintesc sa cumpar, se stricau afinele)
    Multumim pentru reteta :)

  6. Daniela Kidane spune:

    Checul este delicios! L-am facut cu vișine congelate si bucăți de ciocolata. O rețetă foarte reușită! Se pastreaza foarte bine si asa se face ca 5 zile mai târziu am savurat cu mare placere o bucățică salvata. Mulțumesc pentru reteta!

  7. Loredana Sin spune:

    A ieșit un chef prea umed, nefăcut. Este a treia sau a patra rețeta ce o încerc de pe aceasta pagina si dezastru de fiecare data. Pagina savori urbane rămâne cea mai buna.

    • Loredana dragă, regret că nu a reușit rețeta conform așteptărilor tale. Poate dacă ai fi citit cu mai multă atenție introducerea, ai fi aflat că asta vei o obține, un chec cu o textură umedă, lucru pe care l-am specificat de la început și care a fost pe placul multor cititori, de altfel.

      Cât despre Savori Urbane, autoarele se întâmplă să fie printre cele mai bune prietene ale mele. Prietene la nivelul în care ne petrecem aniversările împreună, apelăm unele la altele când avem vreo problemă personală etc. Așa că mă bucur cu sinceritate că apreciezi blogul lor. Nu înțeleg, însă, dacă tot găsiseși blogul perfect, pentru tine, ce ai căutat să faci rețete de pe blogul meu. Și nici de ce, după ce ai încercat-o pe prima și a iesit “dezastru”, ai continuat cu încă trei.

    • Marius P spune:

      Total neeleganta atitudinea. Mi se pare penibil sa faci asemenea comentarii. Autoarele de pe Savori Urbane sunt f bune, ma inspir si de acolo, dar nu mi-ar da prin cap sa las asemenea comentarii.

    • Roro spune:

      Am citit reteta si am urmarit o cu mare atentie dar din pacate nu mi a iesit checul. am mai luat o reteta de pe site ul dvs si tot nu a iesit.. nu stiu de ce. Sa fie de vina produsele..le folosesc pe cele mai comerciale si cunoscute.

      • Dacă ar fi fost nevoie de ingrediente speciale, anumite branduri, pentru rețetele mele, aș fi specificat. Pentru că nu am făcut-o, nu e nevoie să alegeți nimic anume, doar să respectați calitatea și cantitatea ingredientelor (conținut de grăsimi, gramaje) și, desigur, modul de lucru. Îmi pare sincer rău că încercați rețetele mele și nu vă reușesc. Totuși, ați citit și alte comentarii? Probabil că da, dar ați ales să vă asociați singurei persoane nemulțumite. Altora, celor mulți, le cam ies rețetele.

  8. Dorina spune:

    a iesit f bine si este f gustos
    vreau sa incerc si o varianta cu cacao si nuci

  9. Adriana-Maria Mariș spune:

    Se poate înlocui uleiul cu unt topit? :)

  10. Andreia spune:

    foarte bun checul
    eu am făcut 2.5 porții că sa fie din 10 oua
    am pus fructe de padure congelate și date prin faina, am crezut că se vor inmuia, dar au ieșit perfecte; deasupra am pus pepite de ciocolata
    am redus cantitatea de zahar la mai puțin de jumătate, in consecință, am pus un pic mai putina faina!
    recomand!

  11. Raluca spune:

    Foarte bun checul. Multumesc pentru reteta :)

  12. Teodora spune:

    Putem sa omitem zeama de lamaie?

  13. Maria spune:

    Am incercat varianta cu visine, necopt este delicios, astept finalul. Singurele emotii le am legat de cantitatea de visine ca am pus cam multe, sper sa creasca macar jumatate din al dvs. Revin cu rezultatul final ?

    • Dacă ați respectat gramajul fructelor, ar trebui să crească frumos, că nu știe el cum le cheamă pe fructele alea, afine sau vișine :)

      • Maria spune:

        Laura Laurentiu, tocmai ca n am respectat cantitatea de fructe ?(am pus mai mult). Daaaaar a iesit o prajitura delicioasa!!! Foarte buna!! Intradevar nu a iesit atat de pufoasa cat ar fi trebuit, dar pentru gustul nostru a fost fenomenala!
        Multumesc pentru reteta! ?

  14. Anca Racolta spune:

    Cel mai delicios chec !

  15. Ramona spune:

    Acest chec este super super bun.Il fac cat de des posibil!??

  16. Simina Ionescu spune:

    A ieșit delicios, mulțumesc pentru reteta!

  17. Felicia spune:

    Oare as putea sa le coc in forme de briose sau ar dura prea mult pana ajung in cuptor? Sau in forma patrata? Nu am acum forme de chec

  18. Georgiana spune:

    Am testat reteta, insa fara fructe (nu am avut). Checul iese perfect, mi s-a parut si mai bun a doua zi. Va multumesc si va sunt recunoscatoare pentru tot ceea ce faceti. Succes in continuare!

  19. Raluca spune:

    Delicios! O rețetă extrem de bine explicată cu detalii foarte utile! A ieșit la fel ca în poză! Mulțumesc! <3

  20. Denisa spune:

    Se pot folosi si fructe congelate?

  21. Isa spune:

    Bravissimo

  22. Rusa Gabriela spune:

    Acum l am facut si eu, il am la cuptor! Sper să îmi iasă si ale mele fetițe sa il savureze cu plăcere ! Din păcate din neatenție am cumparat iaurt grecesc cu afine, nu am vazut până când nu mă apucasem de rețetă ! Sper sa nu fie o greșeală și să îmi reușească rețeta! Va multumesc pt .rețelele detaliate si vă urmăresc !?

  23. Dana D spune:

    Am facut aseara acest chec. Este putin spus minunat! Este o reteta extrem de usoara si daca respecti cu sfintenie toate indicatiile, incepand cu gramajul ingredientelor si continunand cu ordinea acestora, consider ca este imposibil ca la final sa nu rezulte un produs perfect (evident un rol foarte important il are si cuptorul!!!)
    Multumim mult pentru aceasta reteta!

    • Mă bucur foarte mult că v-a reușit și a ieșit pe placul dumneavoastră! Așa este, cheia reușitei este atenția acordată tuturor detaliilor din rețetă, care nu sunt scrise doar ca să iasă mai multe cuvinte la număr, cum cred unii. Vă mai aștept cu drag!

  24. Eu l-am facut chiar ieri (07.07.2020) a iesit minunat, a crescut precum cel facut de dvs, doamnelor care nu le-a iesit, cred ca e vb. doar de cuptor. Este fenomenal, o reteta aproximativ la fel fac si eu dar pe baza de mai muta lamaie, ii fac suplimentar si un sirop de lamaie pe care il pun dupa ce il coc si o glazura ulterior de felii de lamaie facute intr-un sirop gros cu zahar.
    Va urmaresc de mult timp, retele dvs. sunt ft. aproape de gusturile mele si ale familiei mele, sunt ft. bucuroasa ca inca se mai gatete romaneste :)
    Felicitari in continuare si mult succes!

  25. Maria spune:

    Eu am pus si zeama si coaja de lime, sper ca nu l-am stricat. ?

  26. Anca spune:

    Bună ziua,
    Păcat ca nu pot atașa poza si nici un pic de miros din acest minunat chec. A ieșit o minunăție, nu a crescut foarte mult ca am pus căpșuni si sunt mai grele ?, dar a ieșit excepțional ca și gust. A, am uitat sa zic:am pus si nucă de cocos. ☺️? Va mulțumesc frumos pentru rețetă. Delicioasă. ?

  27. Raluca spune:

    Checul meu este la cupror, la 180 de grade, de 75 de minute si nu trece inca proba scobitorii …cuptorul este electric cu aer circulant. Sper sa fie totul ok pana la final pentru ca arata foarte bine!

  28. Flo spune:

    Am incercat checul dumneavoastră și, ca de fiecare data in ultimii ani, l-am ratat. Miroase Grozav și este gustos, ca l-am gustat, dar a fost crud ca de fiecare data. L-am pus la cuptor 45 de minute la 165 (la mai mult, cuptorul meu îl rumenește prea repede și trebuie sa deschid sa pun staniol deasupra), a crescut frumos, am deschis usa după 43, l-am încercat și era perfect copt, și l-am mai lăsat cele 2 minute rămase. L-am scos și l-am pus direct pe un grătar, pe o parte. Și racindu-se, a devenit compact și s-a lăsat. Și așa mi se întâmpla cu toate checurile. Toate prăjiturile îmi ies, asta este imposibil, devine mereu compacta și cruda. Unde greșesc? Mulțumesc mult pentru ajutor și mult succes in continuare

    • Îmi pare foarte rău să aud asta! Doar că, la punctul 1 din modul de preparare al acestei rețete scrie clar: ”Pornim cuptorul și îl fixăm la 180°C.” Iar punctul 11 vă reamintește temperatura: ”…băgăm al nostru chec cu iaurt în cuptorul preîncins la 180°C, la o înălțime medie.”. La punctul 12, lămuriri clare despre timpul de coacere: ”Coacem al nostru chec cu iaurt 50-55 de minute”. De ce ați decis dumneavoastră să coaceți acest chec doar 45 de minute și la 165 de grade, mi-e greu să înțeleg. Este clar, însă, dacă după coacere se compactează, categoric nu este bine copt checul. Încercați să repetați experiența respectând toate recomandările din rețetă.

  29. Dumitrita spune:

    Un chec extraordinar de bun. Delicios!