Cautare in site
x inchide
paturata pe crumpi reteta din Banat

Păturată pe crumpi

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 01.02.2009
2.8
(123)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

2.8 / 5. Voturi 123

Fii primul care acorda o nota!

Ne gasesti si pe

Știri culinare cu subiect asemănător:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

23 comentarii la Păturată pe crumpi

  1. Maria spune:

    Doamna Laura multumim pt retetele minunate. Pentru toate ?????

  2. Service GSM spune:

    Suna delicios si mai ales foarte interesant, nu am auzit in viata mea de un astfel de preparat.

  3. […] Pentru gurmanzi, prezentăm în cele ce urmează, o reţetă străveche din Banat – Păturată pe crumpi sau „Turtă-ncinsă pe crumpi”, aşa cum o făceau bunicile şi străbunicile noastre în satele bănăţene. La originea acestei mâncări regeşti e o reţeta şvăbească – găluşte fierte direct în mâncare – Strudlknedle , în traducere foarte liberă „ştrudel-găluşcă”. ”O mâncare bogată, sărbătorească, ce îmi aduce aminte de baba mea, D-zeu s-o ogineasca, şi de o grămadă de ghiduşii în picioarele goale, din copilărie!” scrie lauralaurentiu.ro. […]

  4. badaluta spune:

    de cand caut aceasta reteta a bunicii mele! Multumesc din suflet si acum imi plolua in gura de aceasta paturata facuta de bunica mea Josefina si de care imi aduc mereu aminte cu ochii mei umeziti ,in amintirea ei

  5. Babynamnam spune:

    buna am gasit-o multumesc iti scriu dupa ce reusesc sa am timp de a infaptui cele 2 retete banatene ,te pup ,multumesc de nii de ori !

  6. ema spune:

    bunica mea face paturata peste cartofi dar la cuptor si este extraordinara..asa nu am mancat dar cu siguranta este buna, doar ii din Banat !

  7. Doina spune:

    si majka Darinka facea si cateodata cu patura da aluat neumpluta numa unsa cu ulei ,imi amintesc cat de mult imi placea….azi mi-am pus in gand sa o fac dar nu cu carne afumata. Sincer eu as fi preferat-o numa in papricas da crumpi….sper sa am succes cu ea, aici n-am mai facut-o niciodata. Doar fie-mea a mai mancat cand era mai mica si faceam acasa, eu sau mama. De multa vreme o poftesc, de abia astept sa se termine.
    Te pup cu drag si weekend placut !

    • Anonim spune:

      Ai dreptate, in zilele de post se facea numa’ pe papricas de crumpi si cu patura unsa cu ulei, rulata si rasucita pur si simplu. Oricum o iei, e mortala!

      2012/1/27 Disqus

  8. Liana spune:

    Draga Laura , chiar azi te-am vazut gatind aceasta mncare ptr musafiri, si nu am rezistat tentatie de a o face si eu celor dragi mie.A fost un succes si iti multumesc!
    Liana

  9. Anonymous spune:

    ma bucur si in acelasi timp ma intristeaz cand intru in admosfera calda a cuinei tale.mis banatanca(desi"banateni nu isi lasa locuri dragi de-acasa)plecata in ardeal.imi este dor in fiecare clipa de acasa.tu reusesti sa imi aduci un stop de acasa si aici.multumesc

  10. Anonymous spune:

    Ce mancarica !!!!
    Trebuie sa-ti spun ca ieri am descoperit blogul tau si nu pot decat sa te felicit pentu retetele extraordinare pastrate din batrani…totul iti iese atat de bine! Chiar daca nu sunt prea priceputa in bucatarie o sa incerc retetele tale si sper sa le reusesc…
    Inca o data felicitari si ma bucur ca te-am gasit

    Cu drag,
    Alina

  11. laura laurentiu spune:

    Monica, sa va fie de bine! Ma bucur mult ca ai incercat reteta, i-ai facut niste poze excelente!

  12. Monica spune:

    Laura, iti multumesc pentru minunata reteta, de ceva timp ma tot uit la ea si poftesc dar azi am "comis-o" si a fost super apreciata de noi. Sa fi sanatoasa si sa mai faci asa retete minunate
    daca vrei sa o vezi o gasesti aici http://www.reteteinimagini.com/forum/viewtopic.php?f=43&t=1283
    te pup Monica

  13. laura laurentiu spune:

    trangelsmother – iti multumesc pentru vizita, sa stiic a si eu fac deseori paturata simpla si e minunata! Te mai astept cu drag!

  14. treangelsmother spune:

    Caut reteta asta de ani de zile, ce bine ca am gasit-o aici, buna mea o facea simpla fara carne si branza dar era cea mai buna mancare a copilariei mele si sa nu uit zama de paradaisa si sosul de ludaie o concurau indeaproape. Ma bucur ca te-am gasit!

  15. carlacolonin spune:

    Si mie imi place tare mult sa mananc paturata pe crumpi dar nu o gatesc eu spre rusinea mea…imi face soacra de cate ori o rog si este acasa nu este plecata la tara.
    E mancarea mea preferata.

  16. Anonymous spune:

    Draga Laura,
    Pentru ca vine Pastele, te-as ruga sa postezi o reteta de umplutura pentru miel, pui sau ce ne-om gandi sa umplem… tks

  17. laura laurentiu spune:

    Exact, Claudia-Maria, Banatu-i fruncea! Si eu o fac mai simpla uneori, doar cu crumpi si fara nici un adaus de carne! Ce tzuc si hai la mine la o paturata cand ai chef!

  18. Claudia-Maria spune:

    Ui ce m-am bucurat cand am descoperit reteta asta,imi aduce aminte de copilaria mea la sat,Maicuta mea draga o facea mai simpla,dar era deliciul casei,musai sa incerc si io sa fac, bunica intindea patura cat masa,eu nu stiu daca reusesc :(,pot sa vin si io la cinie sa facem impreuna?:) ce tzuc banatanco si la cat mai mulce retete banatene pra site ca noi stim doar : TAT BANATUI’I FRUNCEA.

  19. laura laurentiu spune:

    Melu – bucatareasa din familie, una foarte buna, de altfel, ar putea sa ma viziteze si sa facem, paturata impreuna! Va pup si va astept!

  20. Anonymous spune:

    Foarte interesanta mancarea de mai sus. Promit ca in curand am sa o incerc . La cat de bine arata, am impresia ca-i simt aroma…
    Felicitari , te mai asteptam cu alte retete.
    Te tzuca Melu( o bucatareasa din familie)

  21. laura laurentiu spune:

    Diana, reteta e interesanta si poate parea surprinzatoare, dar rezultatul e un deliciu!

PUBLICITATE
PUBLICITATE