Cautare in site
x inchide

cuina bănățeană

Cuina bănățeană este locul de suflet în care pasiunea mea pentru bucătărie a început. Practic, cuina bănățeană, în graiul bănățean, înseamnă bucătăria din Banat. În această categorie consemnez rețete din Banat și Transilvania, specifice locului în care am crescut și oamenilor lângă care m-am format. Banatul este un spațiu multicultural, așa încât categoria cuprinde rețete românești, rețete șvăbești, rețete sârbești, rețete ungurești și slovăcești, așa cum se gătesc în toate casele de pe la noi.

Turos Csusza – tăiței cu brânză de vaci și slănină – rețetă video
Cârnați de casă proaspeți, din carne de porc, gustoși și suculenți – rețetă video
Spätzle sau nokedli – gălușcuțe servite ca atare sau ca garnitură
Țușpais de gulii – ciușpais de călărabe – mâncare de gulii cu smântână – video
Tăiței de casă cu pesmet – rețetă tradițională, video
Găluște pe varză – Kraut und Knedl
Șmoră coaptă sau Kaiserschmarrn – rețetă din Banat
Tăiței cu cartofi – Grenadiermarsch – rețetă veche din Banat
Tobă de casă ca în Banat
Găluște slovăcești – rețetă tradițională a slovacilor din Banat
Pulpa de porc coapta in paine
Puțe cu mac