
Cheesecake fara coacere cu ciocolata alba si zmeura





Cheesecake fara coacere cu ciocolata alba si zmeura, reteta pas cu pas. Cum sa faci un cheesecake fara oua, cu ciocolata alba si zmeura.
Acest cheesecake fara coacere cu ciocolata alba si zmeura este un desert atat de bun si racoritor, delicat si aromat, incat, gustandu-l, nici mie nu mi-a venit sa cred cat de usor l-am facut. Pentru ca uite, se apropie o mare sarbatoare, si cum sa sarbatoresti fara ceva dulce si bun? Pentru toti cei grabiti si ocupati, vin cu o propunere de desert usor de facut, rapid, fara coacere si fara oua. Un cheesecake delicat, cu gust fin si proaspat si cu un decor din filigran de ciocolata alba.
Ingrediente Cheesecake Fara Coacere Cu Ciocolata Alba Si Zmeura:
(pentru o forma de tort de 22-24 cm.)
- 250 de grame biscuiti
- 160 de grame unt
- 250 ml. smantana pentru frisca
- 450 grame crema de branza (eu am folosit philadelphia)
- 500 grame ciocolata alba
- 400 grame zmeura congelata (sau capsuni)
- 75 de grame de zahar
- 1 lingurita extract de vanilie
- 6 foi de gelatina (sau 1 pliculet de 10 grame gelatina granulata)
- pentru glazura: 2 linguri de zahar, 1 lingura rasa de amidon de porumb si 3 foi de gelatina
- pentru decor: 100 de grame de ciocolata alba
Preparare Cheesecake Fara Coacere Cu Ciocolata Alba Si Zmeura
Blatul fără coacere din biscuiți
1. Biscuitii se pun pe un prosop de bucatarie curat. Se acopera cu un alt prosop si se sfarama cu sucitorul. Se pun biscuitii intr-un castron si se adauga untul topit.
2. Pregatiti o forma de tort cu pereti detasabili (eu am folosit una cu dimetrul de 24 cm). Asezati un disc de hartie de copt la fundul acesteia (va va ajuta sa scoatei prajitura din forma). Biscuitii se amesteca omogen cu untul apoi se preseaza bine in forma, intr-un disc compact. Se da forma la frigider.
Pregătire coulis de zmeură
3. Zmeura congelata se pune intr-o cratita impreuna cu 75 de grame de zahar si 2-3 linguri de apa. Se fierbe pe foc iute pana cand lichidul scade (cam 7-8 minute). Se trece prin sita, presand bine. Tot piureul de zmeura trebuie sa ajunga in castron iar semintele cat mai uscate sa ramana in sita.
Cheesecake fata coacere cu zmeura si ciocolata alba – crema de bază
4. Vom incepe prepararea cremei pentru cheesecake fara coacere cu zmeura si ciocolata alba punand gelatina la inmuiat, in apa rece. Daca folositi granule de gelatina, amestecati-le cu 45 ml. de apa rece.
5. Se pune pe foc o cratita cu apa si se cauta un castron rezistent la foc, care sa se potriveasca perfect deasupra cratitei, fara ca fundul castronului sa atinga apa care fierbe. Se rup in bucati 500 grame de ciocolata alba, se aseaza in castron si se amesteca cu o spatula, pana cand ciocolata se topeste. Atentie, nu incercati sa topiti ciocolata alba direct pe foc, e foarte delicata si instabila!
6. Separat, crema de branza se amesteca la viteza medie cu un mixer, doar pana cand devine mai supla.
7. Se incalzesc pe foc, intr-o craticioara (sau in microunde) 50 ml. de smantana pentru frisca, pana la temperatura de 50-60 de grade. Gelatina inmuiata se stoarce bine de apa (se stoarce doar in cazul in care folositi foi de gelatina). Se adauga in smantana pentru frisca incalzita, amestecand pana la dizolvare.
8. Se amesteca smantana cu gelatina cu 1/3 din crema de branza pana se omogenizeaza. Amestecul se incorporeaza rapid, cu mixerul, in restul de crema de branza. Se adauga ciocolata alba topita si extractul de vanilie si se amesteca bine cu o spatula flexibila, pana la omogenizare.
9. Restul de smantana pentru frisca, rece, din frigider, se bate spuma cu mixerul la viteza mare. Se adauga 1/3 din crema de branza si ciocolata alba si se amesteca omogen cu o spatula. Se adauga peste restul de crema se si incorporeaza prin impaturiri succesive.
Cheesecake fara coacere cu zmeura si ciocolata alba – pregătirea cremei cu zmeură
10. Evident, pentru un cheesecake fara coacere cu zmeura, avem nevoie de o crema de zmeura. Asadar, se imparte crema de baza in doua jumatati. Se adauga in una dintre parti 1/2 din piureul de zmeura. Se amesteca bine.
Cheesecake cu zmeura si ciocolata alba – asamblare, glazura si decor
11. Pentru asamblarea acestui cheesecake cu zmeura si ciocolata alba, se toarna crema cu zmeura deasupra blatului de biscuiti. Se niveleaza si se da la congelator timp de 15-20 de minute.
12. Intre timp, ne putem ocupa de decorurile pentru acest cheesecake fara coacere cu zmeura si ciocolata alba. Restul de ciocolata alba se topeste la fel cum am explicat la pasul 5 si se toarna intr-o punga. Se taie cu foarfeca o mica deschizatura la un colt al pungii si se formeaza decoruri pe hartie de copt, care se dau la congelator sa se solidifice.
13. Dupa ce primul strat de crema s-a intarit, se adauga deasupra crema alba, se niveleaza cat mai bine si se da forma cu al nostru cheesecake fara coacere cu zmeura si ciocolata alba din nou la congelator.
14. Intre timp, se pune la inmuiat in apa rece gelatina pentru glazura. Se face un sirop din 2 linguri de zahar si 60 de ml. de apa, incalzindu-le pe foc. Se adauga atata piure de zmeura, incat lichidul sa insumeze 250 ml. Se infierbanta totul. Amidonul se desface in 1 lingura de apa rece si se adauga peste piureul de zmeura. Se da intr-un clocot si se trage deoparte de pe foc. Se lasa sa se raceasca pana la ~50 de grade si apoi se dizolva gelatina in acest lichid.
Se scoate cu grija prajitura din forma si se toarna glazura deasupra, permitandu-i sa se scurga si pe margini. Alt nostru cheesecake fara coacere cu zmeura si ciocolata alba fiind foarte rece, glazura se va solidifica repede daca o dati la frigider.
Se aranjeaza decorurile de ciocolata alba, Acest cheesecake fara coacere cu zmeura si ciocolata alba se da la frigider minimum 2 ore inainte de servire.
Va doresc pofta buna si sa petreceti cele mai frumoase clipe traite vreodata alaturi de jumatatea sufletului vostru!
Lasă un răspuns