Cautare in site
x inchide
prajitura-amanda-cu-migdale-si-ciocolata-reteta-pas-cu-pas

Prajitura Amanda

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 23.05.2009
4.4
(20)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.4 / 5. Voturi 20

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

46 comentarii la Prajitura Amanda

  1. Manuela spune:

    Abia astept sa incerc reteta. De nu stiu cand caut o reteta in genul acesta. La noi in oras este la o cofetarie o prajitura care sunt mai mult ca sigura ca e furata reteta de la tine de le blog.. abia astept sa o incerc..

  2. Amelinda Kendellyn spune:

    Nu mai sant sperante pt.Amanda 2 ? Draga Laura sa sti ca inca astept !

  3. Verendean Jenica spune:

    SINT RETETE F BUNE MA BUCUR CA SINT O ADMIRATOARE A DNEI LAURA

  4. elisabeta spune:

    putine persoane ca si tine ofera atat de mult an schimbul a nimic felicitari eu pot sa-ti ofer doar multumirile mele si a sotului meu care e loco dupa prajituri un abrazo de malaga españia

  5. Corbul spune:

    In primul rind te sfatuiesc sa folosesti termeni in limba romana,de exp. ce inseamna ganache si ce este griliajul? Am destui ani si-mi place sa prepar dulciuri,dar de cele doua denumiri nu am auzit inca.Or fi aceste denumiri imprumutate de prin alte limbi,dar ar fi mai corect sa folosesti termeni romanesti.

    • lauralaurentiu spune:

      Imi pare rau, pentru „ganache” (pronuntat „ganaș”) nu s-a inventat termenul in limba romana, iar pentru griliaj as putea folosi o expresie cum ar fi „nuci imbracate in zahar caramel, racite si apoi tocate” – dar cred ca ar fi mult mai obositor de citit pentru vizitatorii site-ului sa repet aceasta expresie la nesfarsit decat sa invete unul singur un cuvant nou :). Nu de alta, dar aceasta reteta e publicata in 2009 si e prima data cand primesc o asemenea plangere.

  6. Amelinda Kendellyn spune:

    Aceasta, prajitura a intrat de mult timp preferata Nr 1 in familie.Este o prajitura de nedescris de buna, efectiv nu te poti opri la o portie, mananci si mananci si mananci.D-na Laura, te rog mult cand vei reveni si cu Amanda 2 ? pentru ca curiozitatea omului este mare, oare ? ce bunatate cu almonds ne mai poti oferi. Asteptam, cu nerebdare si -ti dorim multa,multa sanatate si succes in continuare.

    • lauralaurentiu spune:

       :) buna intrebare, Amelinda. Chiar nu am mai pregatit demult o prajitura cu migdale, deci s-ar putea sa fie in curand. Oricum, ma bucur mult ca va place, sa va fie de bine!

  7. Andra_ivan80 spune:

    Uau, cum arata! Si cat de mult ai muncit la ea! Migdalele sunt preferatele mele, sunt fff sanatoase si chiar daca au un numar maricel de calorii, ajuta la slabit pt  ca induc o senzatie ed satietate de lunga durata! Sunt excelente si prajitura… fara cuvinte! Felicitari!

  8. an spune:

    TREBUIE SA FIE DELICIOASA….O SA INCERC SA O FAC ….FELICITARI!

  9. Amelindakendellyn spune:

    Laura,prajiturile tale nemaipomenite au ajuns pina la Australia,iti multumesc pentru nemaipomenitele retete de prajituri,I love almonds! Amelinda Kendellyn

  10. Anonymous spune:

    Laura, ne impartasesti mereu cu mare generozitate retete exceptionale! Aceasta e o reteta de prajitura foarte fina, ca si celelalte retete ale tale, explicate impecabil cu poze pas cu pas din timpul prepararii. Ai multa originalitate in special la retete de prajituri. Mult succes si in continuare din Sibiu!

  11. Ina spune:

    Concurs pt mamici si copii: http://floridecires7.blogspot.com/
    Te astept! :)

  12. bucatar maniac spune:

    delicios ca intotdeauna!

  13. Blueeyes spune:

    Arata foarte bine prajitura….mai am multe de incercat de aici….pana atunci te asteapta un premiu pe Blogul meu!Cand ia timp vino te rog sa-l ridici!

  14. laura laurentiu spune:

    Diamond – iti multumesc de aprecieri, e o prajitura foarte fina si o sa iti placa sigur, chiar o sa te faca sa uiti de regim! :))

  15. laura laurentiu spune:

    Jacktel iti multumesc foarte mult pentru sfaturile amanuntite!

  16. diamond spune:

    dupa 3 saptamani de regim, simt ca lesin cand vad asa bunatate… :D

    am salvat reteta, arata de zile mari si cred ca si gustul e pe masura! te pup, draga Laura!

  17. Jacktels Kochbuch spune:

    Hallo Laura,

    scriu aicia Indicatia ( pentru cä rezetä nu este) de La Terrine:
    Pentru Stratul alb am fäcut un Kartofipüree si lam aromat cu Ulei de Olive , Usturoi si pentru Culaore am pus si lapte.Muskat , Sare si Piper incä iam dat.
    Remarks: Pürreurile trebuie sä fie mai puternic aromate pentru cä Componentele sint toate dulci si impreuneä se multipliuca Dulceata.
    Pentru Strat de Mazäre am blanchiert Mazäre congelatä in Apä fierbinte cu Majorean si Vegeta. Dupä aceia leam speriat in Apä cu Gheatä sä-si pästreze Coluoarea feinä. Leam püriert si leam condimentat cu Majorean si am dat inäuntru Friscä bätutä. Sare si Piper.
    la Strat orange , am fiert Morcovii täiati mici cu Foi de Dafin si cu Vegeta i-am fiert . Dupä aciea i-am strecurat si püriert. Am dat si aicia un pic de Friscä si akm indreptat la Gust cu Muskat, sare , Piper si usturoi ras.
    In toate Straturile am bägat Gelatine . Am pus Folie intro Formä de Chek si pe fund am pus Somon Felii afumate. Am pus Kartofi dupä aceia mazäre si la urmä Morkovi.
    Eu am controlat inainte sä gelatinez Aromele toate impreunä , pentru cä trebuie un pic indreptate la Gust.

    Sorry da eu nu cunosc Termeni de Bucätärie rominesti pentru cä meu am träit numai 10 Ani in Rominia.

    salutäri

  18. laura laurentiu spune:

    Delicioasa a fost, Lissa…ca s-a terminat, de-acum e istorie, fiica-mea deja a comandat o alta tura! Pe care o voi face in curand, dar cu oarecare modificari – „Amanda 2” sau „Amanda se intoarce” :)))). Iti multumesc pentru vizita, te pup!

  19. Lissa spune:

    Foarte bine arata si e interesanta reteta ,imi imaginez ce delicioasa trebuie sa fie …super!

  20. laura laurentiu spune:

    Ia pupatura-napoi, Gabitza! Ma bucur ca iti plac, trebuie sa mai fac cate ceva, cand va anuntati ca veniti in vizita sa va alegeti – „vreau aia si aia”! :P Va pup, dragilor!

  21. laura laurentiu spune:

    Raluca draga, rotunjimilor mele nu le-ar strica sa am visuri mai putin stratificate, mai putin colorate…mai putin gustoase! :))

  22. Gabriela Cara spune:

    Laura, tu ma omori cu zile, mama mea ce prajituri super ai facut. Te felicitez pentru inspiratie si rabdare!
    Harnicutzo, te pup de nu te vezi!

  23. Raluca Octavia spune:

    Ce minunatie !!! Cred Laura, ca tu visezi in…..STRATURI si, bine inteles….in CULORI!!!

  24. laura laurentiu spune:

    Jacktel – comentariile tale contin evaluari de expert si ma bucur mult ca apreciezi astfel prajitura mea! Asa am si dorit-o – trei niveluri ale gustului de migdale armonizate intre ele de o crema bogata – mi s-a parut ca ganache-ul e cea mai potrivita alegere. Danke. :)

  25. Jacktels Kochbuch spune:

    Extrem sofisticatä da tot asa de Gustoasä. Migdale in 3 diferite Methode prelucrate si combinate. Respect.Si cum se vede fiecare Nivel reuseste sä räminä pentru el marcant in Gust.Ganache rotunjeste si aduce extra Harmonie in Compositie. Jos Päläria.

    Salutäri din Nürnberg

  26. laura laurentiu spune:

    Ala, intr-adevar e o prajitura de mare finete! Iti multumesc pentru vizita si te mai astept!

  27. laura laurentiu spune:

    Mary, I love almonds too, the cake is exceptional!

  28. laura laurentiu spune:

    Irina, ma bucur mult ca iti place! Te mai astept cu drag!

  29. laura laurentiu spune:

    Camila draga, eu chiar am uneori impresia ca ziua ta are vreo 48 de ore-asa! :P Ma bucur ca iti place prajiturica mea, deja am ideea unei varinate simplificate dar la fel de gustoase. Un week-end placut si tie!

  30. Ala Oancea spune:

    Super reteta ! Trebuie sa fie tare buna ;)

  31. Mary spune:

    these seem very nice , i love almonds !

  32. irinaririna spune:

    ce bine arata…. Numele nu-mi spunea nimic dar cand am citit de migdale….

  33. Cami -Camila-Witt.... spune:

    Laura,lista mea devine prea mare cu atitea bunatati care faci.Nu poate ziua sa aiba 30 de ore…..
    Un sfirsit de saptamina placut. Cami