
Fursecuri cu unt si cocos





O reteta de fursecuri cu unt si cocos, usor de facut, cu dedicatie speciala pentru Laura :)! Chiar daca am dedicat reteta de fursecuri cu unt si cocos Laurei, care stiu ca e pasionata de genul asta de prajiturele, desigur ca poate sa o incerce oricine, se fac intr-o joaca si vor fi minunate langa ceai sau cafea.
Ingrediente Fursecuri Cu Unt Si Cocos:
- 200 de grame de unt cu 82% grasime
- 2 galbenusuri
- 100 de grame de zahar pudra
- 1 plic cu zahar vanilat
- 250 de grame de faina
- 50 de grame de fulgi de cocos
- 1 varf de cutit de sare
- 1 varf de cutit de praf de copt
- 150-160 ml. de lapte rece
- pe deasupra: 1-2 linguri de zahar tos amestecat cu tot atata cocos
Preparare Fursecuri Cu Unt Si Cocos:
Aici varianta video a acestei retete de fursecuri cu unt si cocos, mai jos veti gasi varianta cu text si imagini pas cu pas:
Mod de preparare în format text (printabil)
1. Aceste fursecuri cu unt si cocos au un mod de preparare simplu ca buna ziua :): untul moale (la temperatura camerei), sarea, zaharul pudra si zaharul vanilat se bat cu mixerul pana ce se formeaza o crema. Se adauga cele 2 galbenusuri si se mixeaza energic.
2. Se adauga faina amestecata cu fulgii de cocos si praful de copt. Atentie, nu amestecam in exces, doar cat sa fie incorporata, altfel fursecurile nu vor mai fi la fel de fragede.
3. Se adauga laptele rece, putin cate putin, pana la obtinerea unui aluat de fursecuri de consistenta unei creme groase.
4. Se aprinde cuptorul si se fixeaza la 165 de grade Celsius. Se pune aluatul pentru fursecuri cu unt intr-un pos la care s-a atasat un varf cu deschizatura stelata, cat mai larg (2-3 cm. in diametru). Se formeaza fursecurile intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Eu le-am dat o forma de inele de aproximativ 4-5 cm. in diametru, dar se pot forma si bastonase. E important ca toate sa aiba aproximativ aceeasi grosime, asta insemnand sa se apese pe posul de ornare cu o presiune constanta si sa se deplaseze cu o viteza de asemenea, constanta. Mie mi-au rezultat 3 tavi (70 de bucati, ultima tava nu s-a completat).
5. Se presara pe fiecare dintre ale noastre fursecuri cate putin zahar tos amestecat cu cocos.
6. Fursecurile astfel formate se dau cu tot cu tava la rece (eu le-am bagat in congelator pentru aproximativ 7-8 minute), pana se intaresc. Se da, apoi, tava in cuptorul preincins la 165 de grade. Se coc 12-14 minute, pana incep sa se rumeneasca usor de jur imprejur.
Se scot fursecurile cu unt si cocos din cuptor si se lasa sa se raceasca complet (preferabil pe un gratar) inainte de a le suprapune. Sunt fine si delicioase, usor crocante la exterior dar destul de moi in interior, fragede, cu un gust subtil de unt, vanilie si cocos.
Lasă un răspuns