Cautare in site
x inchide

Rulada de bezea cu nuca umpluta cu crema de castane

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 08.02.2011
5
(8)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

5 / 5. Voturi 8

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

40 comentarii la Rulada de bezea cu nuca umpluta cu crema de castane

  1. Koral spune:

    Am uitat sa intreb totusi daca are cineva tips-uri pt blatul de bezea.  M-am chinuit groaznic sa il scot de pe hartia de pergament. Multumesc

  2. Koral spune:

    Minunata prajitura. Multumesc mult pt reteta. Eu am schimbat putin crema . Am pus din greseala smantana in loc de frisca atunci cand am facut crema din interior, iar ca sa’ dreg busuiocu’ ” am pus un plic de budinca de vanilie in crema. Rezultatul a fost:   portia dubla de prajitura s-a terminat in 45 minute ( oaspetii se fereau sa ia a treia portie, si au golit tava dupa ce ne-am ashezat la TV…. unul cate unul in bucatarie)  Sa mori de ras :)

  3. Medeleab_berta spune:

    Buna ziua , am si eu o intrebare…reteta poate fi reusita chiar si de un incepator in ale bucatariei?si putem inlocui pireul de castane cu altceva?…multumesc

  4. mikimik spune:

    si eu am gasit la carrefour piure de castane la borcan de 350 g, de raureni.
    abia astept sa fac rulada asta!!!

  5. BigMama spune:

    va admir foarte , foarte ….si am facut multe din retetele d-voastra, am s-o fac si pe aceasta, si mi-e ciuda ca mie nu mi-a trecut prin cap aceasta varianta de rulada..va pup

    • Anonim spune:

      BigMama – 1: nu ma mai lua cu dumneavoastra :)). 2: iti multumesc pentru
      increderea pe care mi-ai acordat-o probandu-mi retetele. 3: hai ca daca o
      incerci si o gusti, iti trece de ciuda :))!

  6. Ionela spune:

    Multumesc mult,Laura! Cred ca siropul nu trebuie sa-l fac foarte dulce pentru ca sunt dulci si castanele.

  7. Ionela spune:

    Laura, eu sunt in Grecia si am castane, ma poti ajuta sa prepar piureul de castane in casa? Castanele glasate cum se fac? Cred ca e senzationala rulada!

    • Anonim spune:

      Ionela, cred (pentru ca nu am facut vreodata) ca s-ar face asa: fierbi castanele vreo ora, apoi le decojesti atat de coaja tare, cat si de pielita din interior, apoi le zdrobesti. Pregatesti un sirop de zahar (ca pentru placintele grecesti) doar ca il aromezi cu rom si nu cu lamaie. Pui castanele zdrobite insiropul fierbinte si le mai fierbi pe foc mic, amestecand continuu, pana are consistenta ca de o mamaliga nu prea tare. Pasezi (ti-as recomada blenderul de mana, prin sita e mai dificil sa le treci) si cam asta ar trebui sa fie pireul de castane. Scuze, cu cantitati exacte nu te pot ajuta, dar am incredere in gustul tau. :)
      Pentru castane glasate la fel, la fierbi, le decojesti, faci un sirop, le lasi peste noapte in el, apoi le scoti si le scurgi. In siropul ramas mai adaugi zahar, iar il fierbi pana se dizolva zaharul nou adaugat si iara bagi castanele acolo. Repeti de trei ori apoi le lasi sa se usuce si gata.

  8. Claudiababan29 spune:

    Doamne ce mult imi place laura.De altfel imi place tot ceea ce faci tu prin bucatarie.Crema de castane e minunata.

  9. Ana B spune:

    Gustulll…ah gustul cred ca este divin, poate la aspect nu exceleaza (desi dumneavostra v-a iesi frumoasa) pt ca nu este o combinatie de culori contrastante dar gustul …cred ca are o savoare numai buna pt sarbatorile astea care se apropie, Valentini si mai stiu eu ce, ca doar e cu bezea :) Doamna Laura eu va tot terorizez prin postari cu o intrebare. Prajitura delicia de la patiseriile Anna Pan ati incercat? Cum se face oare ? Este de vis combinatia aia de branza dulce si mar caramelizat.

    • Anonim spune:

      Ana B, eu nu stiu ce-i cu patiseria asta, cred ca ti-am mai spus o data :). Unde e, in ce oras? Daca as gusta prajitura aia, probabil ca as putea sa o reproduc, sau pe aproape, dar pur si simplu nu am idee despre ce e vorba.

  10. Ileana spune:

    Minunata reteta .Sunt unfan al castanelor si familia meaadora piureul de Castane.Este o reteta minunata, am s-o incerc neaparat.
    Am gasit piureu de castane la borcan ,produs de o fabrica din Raureni,Ramnicu Valcea.
    In reteta vorbiti de ün pachet de 250gr. Unde se poate procura? Ma intereseaza deoarece in general piureul de castane se gaseste greu in Bucuresti.
    Va multumesc pentru reteta Ileana

  11. CristinaK spune:

    Doamne, Laura, ce nebunie de rulada!!! 100% e un deliciu !!! Daca stateam pe langa tine… acuma eram la usa ta ;)

    • Anonim spune:

      Ehhheeeeii, ce placere pe mine ar fi fost, sa-ti deschid usa :). Dar… n-aduce anul ce-aduce ceasul, nu se stie niciodata! :)

  12. Rodikadan spune:

    laura am facut multe retete de la tine si toate sunt foarte bune.esti o gospodina desavarsita.familia ta trebuie sa fie foarte fericita ca au asa o mama.imi placi si te vizitem zilnic.te pup.

  13. FreeSeoDesign spune:

    Bravo!
    Foarte apetisant!
    Fac si eu ;)

  14. Rodikadan spune:

    arata foarte bine si cred ca este foarte gustoasa.esti foarte priceputa draga laura

  15. Your Name spune:

    Trebuie sa fie deosebit de gusoasa rulada ta. Si cum ador pireul de castane (pe care de altfel stiu sa-l servesc doar simplu cu frisca) merita sa incercam ceva nou.
    Multumesc Laura!

  16. Carmen spune:

    Ce bunatate !!Mai ales ca putem folosi albusurile ramase.Cred ca merge si cu crema de ciocolata.Mai greu de gasit pireu de castane.Dar arata minunat.Asa as gusta….macar o lingurita!!!!!

    • Anonim spune:

      Carmen, merge cu orice crema, sigur ca da. Pireu de castane se gaseste (cel putin aici, la Timisoara) in orice supermarket, la raionul de produse congelate, ambalat la 250 de grame, un pachet auriu in genul unui celui de unt.

  17. flory spune:

    Prezentare eleganta si preparat delicios,ca de obicei!Te felicit din toata inima pentru tot ce faci!

  18. Amely_43 spune:

    as gusta si eu o felie….:P

    • Anonim spune:

      Poftiti, poftiti! :=))

      • Melaniadaniela spune:

        O reteta destul de simpla de facut si rulada arata foarte bine. As avea o intrebare, blatul de albus, nu este un pic mai tare decat cel normal? Eu de cate ori l-am facut mi se parea mai tare si mai uscat!

      • Anonim spune:

        Nu este deloc tare, nu contine pic de faina, este practic o bezea care dupa ce sta la frigider vreo doua ore, umpluta cu crema, se transforma intr-o spuma. Este foarte fina prajitura, pare ca nu ar avea blat deloc. :)