Fursecuri cu lămâie lemon crinkles – biscuiți crăpați – rețeta detaliată
Fursecuri cu lămâie lemon crinkles – biscuiți crăpați – rețeta detaliată, prezentată pas cu pas, cu tips and tricks și multe explicații ajutătoare. Fursecuri crăpate cu lămâie, rețetă cu ingrediente la gram și modul de lucru explicat amănunțit.
E sezonul în care rețetele de biscuiți și fursecuri au mare căutare! Mi se pare absolut firesc, până la urmă. Niciodată un ceai cald nu ne face atâta bucurie ca iarna iar lângă ceaiul ăla categoric că un fursec bun se potrivește perfect! Vă propun azi o rețetă de fursecuri cu lămâie lemon crinkles. Probabil i-ați văzut deja, poate pe Instagram și poate c-ați fost mai rapizi decât mine și i-ați și încercat (cine știe?)
Oricum, eu i-am făcut prima dată la începutul săptămânii trecute iar gustul ni s-a părut fenomenal. În privința aspectului nu am fost chiar pe deplin mulțumită, așa că a urmat o reevaluare a rețetei pe care am luat-o inițial de aici. Nu zic că rețeta nu era bună dar e posibil ca ingredientele de la noi să nu se pupe perfect cu cele de peste ocean. Am refăcut rețeta ieri, schimbând mici chestii, care am crezut eu că ar avea efect. Și chiar au avut, de data asta mi-au ieșit niște perfecțiuni de lemon crinkles!
Așa că, dacă vă place gustul de lămâie – dar chiar trebuie să vă placă, pentru că e foarte intens – o să vă placă mult aceste lemon crinkles! Dacă respectați în cel mai mic detaliu rețeta prezentată mai jos, pas cu pas, vă vor ieși la fel ca ai mei!
Ingrediente Fursecuri cu lămâie lemon crinkles – biscuiți crăpați
- coaja rasă (doar partea galbenă, de la suprafață) de la 2 lămâi cu coaja netratată
- sucul stors de la cele 2 lămâi (aprox 60-70 ml)
- 150 de grame de unt cu 82% grăsime, moale, la temperatura camerei
- 80 de grame de zahăr pudră
- 1 plic de zahăr vanilat bourbon
- 1 ou mare
- 5 grame de sare (½ de linguriță)
- 275-280 de grame de făină 000
- 1 plic de praf de copt (10 grame)
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu (5 grame)
- în plus, zahăr pudră vanilat pentru tăvălit fursecurile, înainte de coacere
Mod de preparare fursecuri cu lămâie lemon crinkles – biscuiți crăpați – rețeta detaliată
1. Pentru început, am spălat bine cele două lămâi, cu apă caldă, apoi le-am șters cu un prosop de bucătărie curat. E foarte important să se folosească lămâi cu coaja netratată sau cele cu mențiunea bio. Am ras coaja de lămâie de pe toată suprafața, doar partea galbenă, pe care am colectat-o pe o farfurioară. Partea albă a cojii de lămâie e foarte amară și sigur nu o dorește nimeni într-o prăjitură.
2. După ce am răzuit coaja, am stors sucul celor două lămâi și l-am colectat într-un castronel, trecându-l prin sită, ca să scap de toți sâmburii.
Pregătirea compoziției pentru fursecuri
3. Am pus într-un castron untul moale, sarea, 80 de grame de zahăr pudră, zahărul vanilat bourbon și coaja de lămâie.
5. Am mixat cu mixerul, la început la viteză mai mică, apoi tot mai mare, până când untul a crescut în volum și am obținut o compoziție cremoasă. Am adăugat oul și am mixat până la încorporare, apoi am adăugat zeama de lămâie și am mixat din nou.
6. Separat, am amestecat omogen făina cu praful de copt și bicarbonatul, într-un castron separat. Chiar dacă pare o cantitate mare de agenți de creștere, trebuie ținut cont că aluatul acestor fursecuri cu lămâie lemon crinkles conține o mare cantitate de suc de lămâie, care va acționa asupra prafului de copt și bicarbonatului imediat după încorporare, reducându-le, astfel, calitățile de afânători. De data asta chiar e nevoie și de praf de copt și de bicarbonat, dacă dorim niște fursecuri crăpate frumos și crescute.
Odată omogenizate ingredientele uscate, am adăugat făina peste crema de unt. Eu am cernut-o printr-o sită.
7. Am încorporat făina cu mixerul, la viteză mică. În final, compoziția se poate amesteca puțin cu o spatulă solidă, dacă mixerul nu mai e eficient. Dacă aluatul încă se lipește foarte tare de castron, se mai poate adăuga 1 lingură de făină. În final, compoziția trebuie să aibă consistența unei paste. Am înfoliat castronul și am dat compoziția la frigider, unde trebuie să rămână pentru minimum 3 ore.
Știu, am scris că timpul de preparare e de 46 de minute!
Păi… încă susțin asta, pentru că în astea 3 ore m-am scufundat în lectură, chiar nu pot să socotesc timpul ăla c-ar avea legătură cu prepararea fursecurilor!
Error 403: The request cannot be completed because you have exceeded your quota..
Domain code: youtube.quota
Reason code: quotaExceeded
Modelarea și coacerea
Înainte de a mă apuca să modelez fursecuri, am pornit cuptorul și l-am setat la 180°C, căldură de jos și de sus, fără ventilație. Într-un castronel, mi-am pregătit zahăr pudră din belșug (am folosit din cel din comerț, care conține amidon) iar alături mi-am pus două tăvi (40×30 cm) așternute cu hârtie de copt.
8. Compoziția pentru fursecuri cu lămâie s-a întărit, la frigider, și a devenit mult mai plastică, ușor de modelat. Cu o lingură, am luat mici cantități (egale) din compoziție, pe care le-am modelat în bile. Orientativ sau dacă doriți să cântăriți, să știți că eu le-am porționat la 25 de grame/bucată.
9. Pe măsură ce am modelat bilele de aluat, le-am tăvălit imediat prin zahăr pudră din belșug. Din belșug chiar nu e doar un mod de exprimare! Fursecurile au nevoie de un strat gros de zahăr pudră pentru a avea aspectul caracteristic, după coacere (porțiuni albe alternând cu cele galbene, vizibile în crăpături) dar și pentru gust. Să ne amintim că aceste fursecuri conțin o mare cantitate de suc de lămâie și destul de puțin zahăr în compoziție!
10. Am aranjat bilele de aluat pline de zahăr pudră în tava acoperită cu hârtie de copt, cu distanță între ele, pentru că la copt cresc și se lățesc destul de mult.
11. După ce am terminat de modelat prima tavă, imediat am dat fursecurile la cuptor, la o înălțime medie. Cresc mult la cuptor și, evident, se crapă. Timpul de coacere este de 13-15 minute, ale mele au fost gata în 13 minute iar în acest timp am modelat a doua tavă, care i-a urmat primei, în cuptor. Când sunt gata, baza trebuie să fie rumenă-aurie iar suprafața albă, cu galben în crăpături.
12. Le-am lăsat să se răcească în tavă vreo 5 minute apoi, cu grijă, le-am transferat pe un grătar special pentru răcirea produselor coapte. Am lăsat fursecurile să se răcească bine, până la temperatura bucătăriei.
Servirea
13. În final, fursecurile sunt încântător de pufoase în interior, cu o crustă ușor crocantă la bază și un gust de lămâie pronunțat. Dacă vă place lămâia, pe acestea le veți adora! După ce sunt bine răcite, aceste fursecuri cu lămâie lemon crinkles se pot depozita într-o cutie bine închisă, chiar la temperatura bucătăriei. Vor rezista perfect o săptămână și vor fi delicioase lângă o cană de ceai bun sau de lapte!
MAI MULTE REȚETE DE FURSECURI GĂSIȚI CU UN CLICK PE POZA DE MAI JOS
Să vă fie de folos!
Lasă un răspuns