Cautare in site
x inchide
Advertising
Tort cu bezea si struguri albi

Tort cu bezea si struguri albi

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 01.10.2009
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA
Advertising

Iata ca prima zi ai lui octombrie este ilustrata fericit de un tort de sezon, parfumat si delicios, un tort cu bezea si struguri albi delicat, natural si elegant.
tort cu struguri

Ingrediente Tort cu bezea si struguri albi:

Pentru blatul de baza:
  • 3 galbenusuri
  • 125 gr. de zahar
  • 125 gr. de unt moale, taiat un bucatele
  • 150 gr. de faina
  • 60 ml. de lapte
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 plic de zahar vanilat

Pentru bezea:

  • 3 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 100 gr. zahar
  • 60 gr. de migdale fulgi

Crema:

  • 250 gr. de mascarpone
  • 200 ml. de smantana pentru frisca + 1 lingura de zahar praf (daca nu folositi un preparat gata indulcit)
  • 2 linguri de zahar praf
  • 1 lingurita de esenta de vanilie (sau o fiola)
  • Boabe de struguri albi, aromati

Preparare tort cu bezea si struguri albi:

Untul, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza pana se obtine o crema. Se adauga galbenusurile pe rand, mixand in permanenta:

tort cu struguri 1

In aceasta crema se adauga faina amestecata cu praful de copt, apoi laptele. Se toarna aluatul intr-o forma de tort captusita cu hartie de copt:

tort cu struguri 2

Advertising

Se bat albusurile spuma tare impreuna cu sarea, se adauga zaharul si se continua baterea pana la dizolvarea zaharului si obtinerea unei bezele ferme, care se pune peste baza de aluatt din forma, se niveleaza si se presara migdalele:

tort cu struguri 3

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade. Recomandarile Taniei au fost de a coace la temperatura initiala timp de 55 de minute, apoi sa se reduca focul la 120 de grade si sa se mai continue coacerea timp de 20 de minute. Eu marturisesc ca nu l-am lasat atat de mult timp la copt, dupa doar 30 de minute am redus temperatura la 150 de grade si l-am mai lasat 20-25 de minute, pana mi s-a parut mie suficient de rumen si auriu:

tort cu struguri 4

Se scoate blatul copt din forma cu grija, e destul de fragil, si se aseaza pe un gratar sa se raceasca. Dupa ce e complet rece, se taie in doua, cu un cutit foarte bine ascutit (eu l-am taiat cu cutitul electric), acolo unde incepe stratul de bezea:

tort cu struguri 5

Advertising

Pentru crema, se bate spuma frisca si se pastreaza la rece. Mascarpone se mixeaza cu cele doua linguri de zahar praf si esenta de vanilie, apoi se incorporeaza frisca. Se aseaza boabe de struguri spalate si uscate pe blatul inferior si se acopera cu crema:

tort cu struguri 6

Tortul se acopera cu partea superioara si este gata:

tort cu struguri 8

Eu am mai pus ceva fulgi de migdale pe stratul de crema de pe margini:

Advertising

tort cu struguri 7

Dupa doua ore la frigider se infige nemilos cutitul in frumusetea de tort:

tort cu struguri sectiune 2

O felie pentru primul pofticios:

tort cu struguri felie

Pofta mare!

Grupul Facebook

Ti-a placut aceasta reteta?

/ 5. Voturi

Poate îți place și:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 comentarii la Tort cu bezea si struguri albi

  1. […] superior e uşor crocant datorită stratului de bezea cu migdale pentru care m-am inspirat de la Laura. Pentru cremă m-am inspirat de la tortul răcoros al Claudiei şi e dulce-acrişoară şi cu […]

  2. ioana says:

    ar fi oare ok daca folosesc ricotta in loc de mascarpone, ma cam grabesc si m+ar ajuta sa nu mai am un drum la supermarket:)multumesc anticipat

  3. Anon says:

    Buna, daca poti sa spui si de unde ai cumparat fulgi de migdale pt. ca nu se gasesc peste tot…
    Multumesc!

    • Anonymous says:

      Sa stii ca si eu am observat asta, mai demult se gaseau in permanenta, in ultima vreme nu am mai dat de ei. Eu obisnuiam sa cumpar de la real. Recesiune, ce sa-i faci!

  4. Jade_eed says:

    Buna. Vreau sa fac si eu tortul acesta insa am o intrebare. Ce dimensiune are forma il care l-ai facut? Forma mea de tort are 28 cm si de obicei trebuie sa suplimentez putin ingredientele :)

  5. laura laurentiu says:

    Alexandra, iti multumesc mult de cuvintele atat de sensibile. Aici in "cuina" este locusorul meu de suflet, cum bine ai intuit, trebuia sa se intample cu adevarat ceva ca sa ma tina deoparte. Nu a fost o vacanta, nu a fost nici un necaz (din fericire) – doar prea multe treburi! Toate trec si am revenit ;) !

  6. Alexandra says:

    Draga doamna, imi lipsiti. Sper ca orice va opreste din a "spune" din bucataria dumneavoastra – cu exceptia unei vacante, desigur – sa ia sfarsit cu bine astfel incat sa va puteti intoarce aici.
    Va astept inapoi cu nerabdare si maxim interes.

  7. Miha says:

    N-am reusit sa ajung la prima felie, dar macar o boaba de strugure mai gasesc? :))

    Arata super tortuletul! Pup!

  8. Elisa says:

    Laura, vreau sa te avizez ca am vazut reteta ta de Clatite aici: http://gatindcumira.blogspot.com/2009/09/clatite-banatene.html. Sunt o multime de poze de pe alte bloguri. Vroiam sa-ti trimit un email, dar cum nu l-am gasit nicaieri am optat pt comentariu.
    Te pup.

  9. VertAnge says:

    Multumesc frumos de raspuns, Laura. Voi cauta mai cu atentie.:)

  10. lululu says:

    i'm not a big fan of meringue, but i wouldnt take my eyes off this beautiful cake!

  11. Tania says:

    Excuse me! :-D
    Thank you for testing my recipe! Your cake is beatiful and I'm glad you enjoyned it!

  12. laura laurentiu says:

    "MUTFAKISTAN spunea…

    Cok guzel olmus sayfanizdan bir tarifi hazirladim tesekkurler
    Super oldu"

    Congratulations, your little cheesy baskets looks so nice! Thank you for visiting my blog and inspiring from me! It is a real pleasure!

  13. laura laurentiu says:

    "Marcela S. spunea…

    Minunat tortuletul! E tare cremos si apetisant. Felicitari."

    Multumesc mult, Marcela. :)

  14. laura laurentiu says:

    "Tania spunea…

    E' stupenda, davvero un ottimo lavoro! Grazie a te per averla fatta, mi fa tanto piacere :-)"

    Tania, dear, I understand italian but I have some dificulties in speeking it. I asure you, the pleasure was mine and my family's, because we ate this wonder! :))

  15. laura laurentiu says:

    "Lissa's Cakes spunea…

    Mmmm…ce bine mai arata si sunt sigura ca e delicios ,cu struguri n-am facut niciodata si ce-mi plac strugurii albi!"

    Lissa, sa alegi struguri aromati, iese o minunatie!

  16. laura laurentiu says:

    " VertAnge spunea…

    Arata extraordinar! Voi incerca cat de curand reteta…sunt sigura ca rezultatul e delicios. Am o mica intrebare. Fulgii de migdale i-ai luat din Romania? Daca da, de la ce magazin? Multumesc anticipat!
    O toamna frumoasa tuturor!"

    Multumesc mult, VertAnge. Cred ca la orice market mai rasarit o sa gasesti fulgi de nigdale. Eu nici nu mai stiu exact de unde i-am luat – Real, Selgros, Carrefour… cam de pe aici cumpar!

  17. laura laurentiu says:

    "Diana Didona spunea…

    Superb!"

    Multumesc mult, Diana!

  18. laura laurentiu says:

    "Jacktels Kochbuch spunea…

    Hallo Laura,

    Minunatä Creatiune. Si de la Mine Compliment mare.
    Säru mina"

    Iti multumesc mult, Jakob, dragut si atent ca intotdeauna! Arata bine si e minunat la gust!

  19. MUTFAKISTAN says:

    Cok guzel olmus sayfanizdan bir tarifi hazirladim tesekkurler
    Super oldu

  20. Marcela S. says:

    Minunat tortuletul! E tare cremos si apetisant. Felicitari.

  21. Tania says:

    E' stupenda, davvero un ottimo lavoro! Grazie a te per averla fatta, mi fa tanto piacere :-)

  22. Lissa's Cakes says:

    Mmmm…ce bine mai arata si sunt sigura ca e delicios ,cu struguri n-am facut niciodata si ce-mi plac strugurii albi!

  23. VertAnge says:

    Arata extraordinar! Voi incerca cat de curand reteta…sunt sigura ca rezultatul e delicios. Am o mica intrebare. Fulgii de migdale i-ai luat din Romania? Daca da, de la ce magazin? Multumesc anticipat!
    O toamna frumoasa tuturor!

  24. Diana Didona says:

    Superb!

  25. Jacktels Kochbuch says:

    Hallo Laura,

    Minunatä Creatiune. Si de la Mine Compliment mare.
    Säru mina

  26. laura laurentiu says:

    Multumesc, Melianda, e foarte usor de facut si sa stii ca e minunat de bun!

  27. Melianda says:

    Vai Laura cum arata acest tort, m-ai dat pe spate si nici nu e greu de facut, , te admir pentru ceea ce faci .

Advertising
Advertising
CLOSE
CLOSE