Cremă cu mascarpone și caramel pentru torturi și prăjituri, rețetă cu poze
Cremă cu mascarpone și caramel pentru torturi și prăjituri, rețetă cu poze. Cremă de caramel pentru torturi și prăjituri, fără fierbere. Cremă de caramel pentru torturi și prăjituri, fără unt și fără ouă.
Această Cremă cu mascarpone și caramel pentru torturi și prăjituri lejeră și spumoasă nu are nevoie de fierbere, e o cremă care nu conține unt și nici ouă. Baza acestei creme este crema caramel din lapte condensat a cărei rețetă video o găsiți cu un click pe linkul precedent sau, încă și mai practic, puteți folosi o conservă de lapte condensat gata caramelizat, din comerț (e disponibil prin comandă online) sau dulce de leche. Rezultatul este o cremă nemaipomenit de fină și aerată, cu un gust superb, crema delicioasă pe care am folosit-o la Prăjitura Lulu dar și la alte prăjituri și torturi de casă.
În afară de foile de la Prăjitura Lulu, cu care această cremă se potrivește perfect, la fel de bine va merge cu una din următoarele rețete (click pe oricare imagine pentru a ajunge la rețetă):
REȚETE DE BLAT CARE SE POTRIVESC CU CREMA DE MASCARPONE ȘI CARAMEL PENTRU PRĂJITURI:
Deasemenea, e una din cremele care conțin suficientă umiditate (din frișcă și mascarpone) ca să frăgezească foi de prăjituri cu miere sau alte foi din aluat fraged.
Ingrediente Cremă cu mascarpone și caramel pentru torturi și prăjituri, rețetă cu poze
- 250 de grame de brânză mascarpone
- 250 de grame de smântână pentru frișcă
- 400 de grame (1 cutie) de cremă caramel din lapte condensat (click pe link pentru rețetă)
- 1 lingură de extract de vanilie
- 1 praf bun de sare fină (opțional)
Mod de preparare Cremă cu mascarpone și caramel petnru torturi și prăjituri, rețetă cu poze
1. După cum însuși titlul articolului v-a dezvăluit, ingredientele de bază ale acestei rețete sunt crema caramel din lapte condensat și brânza mascarpone. Atât una, cat și cealaltă se vor omogeniza puțin, prin amestecare cu o spatulă robustă, ca să devină ceva mai fluide, cu diferența că în brânza mascarpone vom adăuga (opțional) și sarea. Crema caramel din lapte condensat o putem prepara în casă, așa cum am arătat într-o rețetă anterior publicată. Ca să accesați rețeta respectivă, click pe poza de mai jos.
Am primit mesaje de la cititori care au înlocuit această cremă din lapte condensat cu sos caramel preparat în casă și au fost mulțumiți de rezultat. Eu nu am încercat, dar e bine să aflați că există și această posibilitate.
De asemenea, e util să știți că laptele condensat gata caramelizat se găsește de cumpărat, ceea ce vă scutește de un pas al preparării, care durează destul de mult. Nu e reclamă, e doar un link spre un magazin din care am mai cumpărat și eu una-alta. Dacă nu doriți să cumpărați de aici, căutați pe google ”lapte condensat caramelizat” și vi se vor întoarce zeci de rezultate. Luați-l pe cel dorit, apoi doar deschideți conserva și treceți la pasul următor.
Prepararea propriu-zisă
2. Se adaugă crema caramel din lapte condensat peste brânza mascarpone, așezată într-un castron suficient de încăpător, în care se va lucra până la final crema.
3. Folosindu-se o spatulă solidă, se amestecă energic crema din lapte condensat cu brânza mascarpone, până se omogenizează. Până se omogenizează, dar nu mai mult, amestecarea excesivă poate duce la lichefierea cremei! Dacă vi se întâmplă asta, pur și simplu dați totul la frigider pentru 2-3 ore și continuați după aceea. Crema își va recăpăta textura.
4. Separat, se bate smântâna pentru frișcă până când se întărește atât cât să formeze creste clare la suprafață. Atenție, ca să se bată cum trebuie, smântâna trebuie răcită peste noapte în frigider și trebuie să aibă minimum 30% grăsime.
5. Peste crema pe bază de caramel și mascarpone deja preparată la punctul 4, se adaugă 1/3 din frișca bătută.
6. Se omogenizează frișca în compoziția cu mascarpone și caramel, amestecând energic cu spatula. Vom simți cum crema devine tot mai suplă, astfel urmând să se încorporeze mult mai ușor restul de frișcă bătută.
7. După ce prima tranșă de frișcă bătută s-a încorporat, se adaugă în castron extractul de vanilie. Se amestecă energic, până se încorporează perfect.
8. Se adaugă acum peste baza de cremă din castron restul de frișcă bătută, ultimul ingredient care se adaugă atât pentru textura aerată cât și pentru echilibrarea gustului dulce al cremei.
9. Se încorporează frișca bătută în cremă prin împăturiri succesive, ridicând permanent compoziția de pe fundul vasului către suprafață. Lucrăm cu răbdare, astfel se obține o cremă aerată, de o culoare deschisă.
10. După omogenizarea completă, crema este, practic, gata, numai bună de umplut torturi și prăjituri. Dacă este lucrată corect, crema are o ținută foarte bună, poate fi turnată cu poșul în aveline și își păstrează forma perfect.
Abia aștept vești despre combinațiile inedite pe care le-ați realizat cu această cremă! Să vă fie de folos!
Lasă un răspuns