Cautare in site
x inchide
ischler reteta, reteta islere, biscuiti cu ciocolata

Ișlere – rețetă de fursecuri cu nuci și ciocolată

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 19.12.2012
Rating
4.9
(148)
SARI LA RETETA
Rating
4.9
(148)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

49 comentarii la Ișlere – rețetă de fursecuri cu nuci și ciocolată

  1. Loredana spune:

    Bună ziua, am făcut această rețetă, biscuiți foarte gustoși, dar după ce i-am umplut cu crema și i-am glazurat,am fost dezamăgită, nu au fost ceva wow.
    Așa că au rămas nebăgate în seama cam 2-3 zile până sau terminat celelalte prăjituri pregătite.Dar după cele 3 zile de repaus sau făcut extraordinari,s-a înmuiat puțin și biscuitele,nu știu cum și ce s-a întâmplat ,dar acum mă declar îndrăgostită de această rețetă, o voi pregăti oricând cu plăcere .Deci sfatul meu este,să le pregătiți cu cel puțin 2 zile înainte de evenimentul pentru care le pregătiți.In concluzie mă declar fanul numărul 1 al acestor islere.

  2. Ana spune:

    Oare cu ce aș putea înlocui nuca pt ca avem persoană cu alergie la nuci la masa de Crăciun și isler ul este printre preferatele noastre. Faina plus ma gândesc ca strica și balanta restului și obțin un alt fel de aluat.

  3. Pop Natașa spune:

    Buna ziua la crema ouale se pun la fiert cu zaharul ?

  4. Gafita Anamaria spune:

    Untul din aluat se poate înlocui si cu untura? Dacă da în ce antitate?Multumesc!

  5. Alexandra Coca spune:

    Prima mea incercare de a face islere si au iesit perfecte! Nu am mancat asa bune la nici o cofetarie si trebuie sa mentionez faptul ca de mica sunt fan islere.
    Multumim!!!❤️

  6. Mirela spune:

    Am incercat reteta si au iesit cele mai bune Islere pe care le-am mancat. Multumesc de reteta. Nuca la mine a fost mai umeda dupa ce l-am macinat, cred ca trebuia sa pun 2 linguri de faina extra. Prima tava a fost mai greu de intins si decupat dar cu faina mai multa m-am invatat pana la a doua tava. Sunt super multumita.

  7. Simina spune:

    Buna,Laura.E în regula daca au ieșit f sfărâmicioase? Și aluatul era cam greu de manevrat,se rupea destul de ușor.Ma întreb dacă fără crema sunt așa,dupa ce se mai înmoaie de la cremă cum vor fi?

  8. Ratan elena spune:

    Am incercat reteta, eu cred ca ii lipseste ceva care sa lege ingredientele( smantana sau iaurt) . Altfel aluatul e extrem de gras, se rupe lcand il intinzi si e foarte greu de lucrat. Trebuie folosita multa faina cand se intinde foaia care ramane appi pe rotite si se arde. M-am chinuit cu primele doua 4 tavi si apoi am pus 2 linguri de smantana. A fost mai usor dupa aceea si aspectul mai frumos, gustul acelasi.

  9. veres veronica spune:

    Islerele sunt minunate, mie îmi plac fffff mult

  10. Mihaela Curea spune:

    Cele din comert nu cred ca au nuca…si mie nu imi place nuca, pentru ca e grea de digerat si ultima data cand am mancat nuci, mi-a fost rau. Deci nu e chestie de fite, ci de sanatate.

  11. Mihaela Curea spune:

    Daca nu pun nuca, e ok? Sau ar trebui sa compensez cu ceva datorita continutului de grasimi?

    • lauralaurentiu spune:

      Mihaela, islerele sunt niste prajituri… cu nuca. Asta e specificul lor. Poti sa pui alune de padure in loc de nuci, dar nimic… nu as recomanda.

  12. stefaniacristina spune:

    daca nu am hartie de cuptor pot sa pun nimic. sa pun pe tava direct??

  13. Mirabela spune:

    Astazi in fac pentru a doua oara :) pentru ca au fost prea buni si fetitele mele ii adora :) asa ca scap cateva zile de cumparat biscuiti.

  14. oana spune:

    Le-am facut si sunt foarte bune.Multumesc

  15. miri spune:

    buna! are ceva daca le las fara crema, se pot manca asa pur si simplu?

  16. Cristina spune:

    Superb arata!! Astazi le fac si eu, asa pentru Craciun :)
    Am doar o intrebare, untul din crema nu se poate inlocui cu margarina?

    • vera spune:

      Cristina imi permit sa iti raspund eu pt ca am executat reteta taman de doua ori in doua zile.Nu se merita sa inlocuiesti untul cu margarina deoarece gustul nu ar mai fi nici pe departe cel mult laudat si vei fi dezamagita,caloric nu este cu nimic mai prejos decat untul,calitativ nici atat,sanatos-grrrr!!!poate ramane pretul de discutat dar odata e Craciunul

  17. liliuta spune:

    Eu i-am umplut cu dulceata de zmeura. Am zis sa încerc sa vad cum vor fi primiti, dat fiind reteta initiala cu umplutura de zmeura, după care a fost inventata cea cu ciocolata.Deși la mine in familie suntem toți mari manacatori de ciocolata , spre surprinderea mea au fost mult mai apreciati cei umpluti cu dulceata de zmeura decât cei cu ciocolata.

    Acum fac a 4a oară, de data asta după reteta doamneavoastra.

  18. vera spune:

    Pfuaaaiiii de mine!Greseala din start din partea mea:trebuia sa citesc reteta si comentariile ,sa cred pe cuvant pe domnia voastra si apoi sa fac islerele,daaaarr eu fac viceversa si pe deasupra si juma”de portie.Am zis si recunoscut greseala.Si acum ce sa fac repet ?Pai da repet daca vreau musai sa am si eu de craciun islere pe masa ,ca cele facute ieri s-au dus jumate goale jumate umplute.Sarbatori fericite Laura si multumim pt rabdarea si corectitudine retetelor tale Sa ne traiesti multi ani!

    • lauralaurentiu spune:

      :)) Vera, sunt pliiine de unt si de zahar, cand le-am facut pentru prima data si eu le-am facut pe jumatate, gandindu-ma ca nu e bine sa mancam prea multe, dar sunt teribil de bune, cei mai buni biscuiti, cei mai fragezi si gustosi. Si cum nu e in fiecare zi Craciunul… eu zic sa le repeti :). Consoleaza-te ca si eu am facut de doua ori (in total am facut 120 de islere), prima tura am trimis-o cadou colaboratorilor, a doua e pentru noi… si de cate ori intru in camara, constat ca s-au imputinat. :P

      Iti multumesc pentru urari si iti doresc si eu din tot sufletul Sarbatori fericite!

  19. Ramona spune:

    Arata super, dar ma gandeam cum ar fii sa inlocuiesti nuca cu migdale dat fiind ca doar astea mi-au mai ramas prin casa si nu cred ca reusesc sa mai cumpar nuca cu 2 zile inainte de craciun.

  20. mirabela spune:

    Azi sotul meu are o petrecere de craciun si m-a rugat sa ii fac ceva dulce :), asa ca m-am apucat sa fac aceste minunati, cand lucram de zor la aluat mi-a zis ca lui nu ii trebui asa de multi si s-a fac mai putini ( bineinteles ca nu l-am luat in seama) , iar dupa ce am inceput sa pun crema si glazura nu se m-ai oprea din mancat :)) asa ca i-am luat platoul si l-am mustrat putin pentru ce spusese mai devreme. Azi dimineata a trebuit sa ii spun si din ce bucatarie provin, cam ce contin pentru ca el face un curs de limba in Germania si sunt oameni din mai multe tari. Sunt sigura ca o sa vina acs si o s-a imi spuna sa ii scriu reteta :)) Aveti un 10 cu plus din partea mea pentru toate retetete. Sarbatori fericite.

    • lauralaurentiu spune:

      :)) Cand am primit reteta de la Tusa Leontina, avea cantitatile pe jumatate, dar mi-a spus ca ea niciodata nu face asa, intotdeauna la dublu si cu toate astea nu ii ajung niciodata. Dupa ce i-am probat, m-am convins ca varianta cu 250 de grame de faina ar fi doar un prilej de frustrare pentru degustatori :P. Ma bucur mult ca ti-au reusit si ca i-au placut si beneficiarului. Sa va fie de bine si Sarbatori fericite!

  21. Mihaela spune:

    foarte apetisanti, am facut si biscuitii cu susan care sunt la fel de buni singura nemultumire a fost ca atunci can i-am transferat in tava s-au deformat putin…oare de ce

  22. Márti spune:

    Arata superb! Si noi acasa la Cluj,faciam tot asa,dar ma miram, ca in Ungaria umplutura e cu gem :(

  23. Rocsy Ciobanu spune:

    Imi imaginez ca sunt foarte bune.Bravo…