Cautare in site
x inchide
Advertising
Sufleu de conopida

Sufleu de conopida

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 23.03.2009
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA
Advertising

Ne-am obisnuit sa ne fie teama de sufleu, dar el nu este nimic altceva decat o mancare simpla, dar foarte placut aromata – desigur, pentru cei carora le place conopida, si acuma ma refer strict la acest sufleu de conopida. Pentru mine un sufleu de conopida este si suficient de satios, nu am nevoie de nimic alaturi, eventual de o lingura de smantana sau un iaurt.

Dar haideti sa vedem cum se face un sufleu de conopida! Sunt convinsa ca dupa ce veti citi reteta veti rade gandindu-va ca v-a fost odata teama de sufleu.

Ingrediente Sufleu de conopida:

ingrediente sufleu de conopida

  • 1 conopida de aproximativ 1 kg
  • 400 ml lapte
  • 3 oua
  • 2 linguri de faina
  • 20 de grame de unt
  • sare, piper, nucsoara
  • cascaval pentru gratinat (facultativ)
  • unt si pesmet pentru tapetat forma

Preparare Sufleu de conopida

1.  Conopida curatata, spalata si rupta in buchetele mici, egale, se pune la fiert in apa sarata.

Advertising

2. Se porneste cuptorul si se fixeaza la 190 de grade Celsius. Se pregateste o forma termorezistenta rotunda – sau mai multe forme individuale rotunde (ramequins) – ungand-o cu unt si tapetand-o cu pesmet:

Preparare Sufleu de conopida 1

Advertising

3. Se incalzeste untul intr-o cratita si se adauga faina (eu am adaugat si piperul si nucsoara deodata cu faina). Se amesteca repede atat cat sa inglobeze grasimea. Se stinge cu laptele fierbinte si se fierbe un sos bechamel grosut caruia i se potriveste gustul cu sare:

4. Conopida se scurge de apa (sa fie fiarta mai “al dente”):Preparare Sufleu de conopida 25.  Galbenusurile se incorporeaza in sosul bechamel, amestecand bine, iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare:

6. Se adauga albusurile si se amesteca cu miscari verticale, de impachetare:soufleu+de+conopida+prepararea7. Se toarna in forma pregatita la punctul 2 o cantitate din bechamelul cu oua, suficient cat sa acopere fundul acesteia, apoi se aseaza buchetelele de conopida:

Advertising

8. Se acopera conopida cu restul de sos si se presara cu pesmet:Preparare Sufleu de conopida 49. Se da forma la cuptorul preincalzit la 190 de grade. Cand se rumeneste (aproximativ jumatate de ora, timp in care nu se va deschide usa cuptorului sub nicio forma) se poate servi ca atare sau se poate presara cu cascaval si reintroduce cateva minute in cuptor pentru gratinare:Eu am pus niste felioare de cascaval cam uscat, din dorinta de a folosi orice rest de branza, pentru ca urasc efectiv risipa de mancare.

Poza finala am postat-o la inceput, acuma va ofer o sectiune:Preparare Sufleu de conopida 5Să vă fie de folos si pofta mare!

Grupul Facebook

Ti-a placut aceasta reteta?

/ 5. Voturi

Poate îți place și:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 comentarii la Sufleu de conopida

  1. Mihaela says:

    Buna Laura.
    Am realizat si eu aceasta reteta pentru bebe al meu, am schimbat putin realizarea sosului béchamel dar este nemaipomenita.
    De la tine am mai incercat cheesecake acum 4 ani :-) o nebunie. Ambele retete le-am adaugat pe blog cu referinta la sursa.
    M-am mai inspirat si la eclere, au iesit f bune doar ca asa repede s-au dus ca nu am decat poze cu pofticiosi mancand :)
    O zi frumoasa!

  2. Julya says:

    Foarte buna se topește în gură, FELICITARI!

  3. Aariadna_75 says:

    executata (si facuta si mancata) in conditiile in care familia sotului meu nu prea mananca conopida.au mancat toti.a fost foarte bun
    multumesc

  4. Anonymous says:

    Mmm!..ultima bucățică, poza finală cu secțiune în acțiune cu furchița îi a mai bunăă! 
    Mersi mult pentru indicația cu pesmetul. Trebuie să exersez cu reușita pesmetului și la alte rețete..cum ar fi: –…cu Conopidă si Morcovi și felii de Ardei kapia roșii, și Brânză ”ricotta”(adică proaspătă – sau ”caș-vrăjmaș”)… în straturi și dorate cu smântînă – totul la cuptior, …nu ai încercat? Aș fi încântat s-o aflu de la tine, că te fălești cu poze faine în tot ce îți reușește(!) Mersi d’avans.

    • Anonymous says:

      Virgilutz, cred ca telepatia functioneaza :))! Chiar ieri mi-am cumparat o mandreatza de conopida cu gand de a o transforma in acest gratin. Sa va fie de bine!

      2011/10/21 Disqus

  5. Ionela says:

    L-am facut si eu azi numai ca am adaugat si putin iaurt gros in sos si ceva telemea printre conopida ca n-am vrut sa iasa dulce.Nu stiu daca se mai cheama sufle, dar a fost foarte bun! Multumim!

  6. Bianca says:

    PS: multumesc mult mult pentru aprecieri.

  7. Bianca says:

    Laura esti binevenit caci mai am 2 portii. Teoretic nu er trebui sa fie nicio pb in a posta pe blogul meu. Nu s-a mai plans cineva. Eu am incercat acuma si am reusit. Numai bine!

  8. laura laurentiu says:

    Bianca, m-am uitat la tine pe blog, ti-a iesit impecabila si mi-ai facut o pofta camai de nu-mi vine sa ma deplasez pan’ la Cluj dupa o felie! Nu reusuesc, insa, sa postez comentarii la tine – oare de ce?

  9. Bianca says:

    Foarte bun! Aseara am facut pentru cina si abia astept sa ajung azi acasa ca sa mai mananc o portie.

  10. laura laurentiu says:

    Mai, mai, Danelutza, da’ tu mereu imi papi sectiunile :P , pofticioasa mica!

  11. Daniela says:

    Cum cumpar conopida (care imi place foarte mult), cum iti fur reteta. Multumesc pentru feliuta din farfurie, am savurat-o deja…

  12. laura laurentiu says:

    Ioana draga, asta e pentru cei carora le place , nu pentru cei carora nu le place! =)) Eu stiu cu ce ai putea inlocui? Poate dovlecel, ciuperci…

  13. Ioana says:

    Buba-i ca noi nu mancam conopida ca nu ne place! Merge inlocuita cu ceva?

  14. laura laurentiu says:

    Adina, multumesc si eu de apreciere, ma straduiesc sa fiu cat mai clara in exprimare. Succes la gatit!

  15. Adina says:

    Conopida imi place, de aratat arata tare bine si nici nu pare greu de facut. Explicatiile sunt foarte clare, multumesc.

Advertising
Advertising
CLOSE
CLOSE