Cautare in site
x inchide
chocolate souffle, sufleu de ciocolata retete pas cu pas

Sufleu de ciocolata

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 18.11.2014
4.8
(39)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.8 / 5. Voturi 39

Fii primul care acorda o nota!

Ne gasesti si pe

Știri culinare cu subiect asemănător:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

365 comentarii la Sufleu de ciocolata

  1. Amalia Ionescu spune:

    Buna ziua.
    Va rog sa-mi spuneti daca se pot inlocui ramequin-urile cu forme de silicon, cu acceasi dimensiune.Multumesc anticipat.

  2. Carmen spune:

    Buna ziua, puteti sa imi spuneti va rog daca se poate face si de post? Fara oua si inlocuind laptele cu cel de cocos. Multumesc!

  3. Insecticid gel spune:

    Fac ce fac si niciodata nu-mi iese sufleul, de fiecare data cred ca-l las prea mult si niciodata nu-l reusesc. Cu toate astea, reteta asta este absolut delicioasa si cu sufleul nereusit :))

  4. Lacra spune:

    Bună! Felicitări pentru tot ceea ce faci!Am o întrebare. Am făcut și eu acest sufle ff bun de crescut a crescut ff mult dar a crăpat. Am greșit ceva?

    • Nu ai greșit nimic :). Eu mă bucur că l-ai încercat și ți-a plăcut gustul. Probabil că nu ai uns perfect forma, dacă aderă cât de puțin într-o parte a ramequin-ului, acolo se creează o mică bridă rezistentă care va împiedica sufleul să crească uniform, de aceea va crăpa în altă parte. Data viitoare va fi perfect :).

  5. Alina Crangaru spune:

    La petrecerea de casa noua pe care am dat-o de curand in complexul din n-e bucurestiului am pregatit pentru invitati acest desert.Toata lumea l-a adorat! Multumesc pentru reteta1!L-am savurat alaturi de cei dragi in livingul nostru frumos amenajat

  6. Gabi spune:

    Nici n-am avut timp sa le fac poza sa le vedeti, dar credeti-ma ca mi-au iesit superbe. Asa de frumos au crescuuuut! Am pus ciocolata cu 85% cacao. Un deliciu!

  7. Mircea spune:

    5 gr de sare? am irosit ingredientele si timpul. cand am cautat alte variante, mi-am dat seama ca defapt aceasta reteta e o porcarie.

    • Domnule Mircea, v-a crescut sufleul? Sincera sa fiu, daca nu ar fi crescut, sau daca ar fi fost dens ca un pandispan sau o negresa, ati fi putut afirma ca aceasta reteta e o porcarie. In privinta surselor dumneavoastra, permiteti-mi sa zambesc. Chestie de gust si atata tot. Va ofer si eu o varianta, una dintr-o sursa cu o mare autoritate, sufleul de ciocolata de la Chefs Steps. Reteta nu e 100% identica, dar e identic procentul de sare folosit. Ei folosesc 7 grame de sare la 34 de grame de unt, respectiv faina, eu folosesc 5 grame la 25 de grame. :)

      Faptul ca gustul final nu a corespuns asteptarilor dumneavoastra ar putea avea diferite explicatii, una dintre ele ar fi calitatea ciocolatei folosite, alta ar fi ca pur si simplu nu apreciati dv. contrastul de arome al acestei retete.

      Oricum, eu va multumesc pentru feedback, am aditat precizand ca cei care nu sunt neaparat entuziasti fata de aceasta stratificare a gusturilor pot reduce cantitatea de sare sau pot chiar renunta la ea.

    • Briela spune:

      Cat de usor este sa jignim. Oricine are dreptul la o opinie personala, dar puteati folosi alt mod de exprimare

  8. Iftode Daria spune:

    Unde se gasesc ramequin-urile?

  9. Adriana spune:

    Felicitari castigatoarei!

  10. PicincuHobjila Viorica spune:

    Multumesc frumos pentru dar :) voi gati cu drag, cu el

  11. Liana Toma spune:

    L-as folosi pentru realizarea blaturilor reci cu diverse fructe uscate sau biscuiti care trebuie maruntiti, dar si la preparea cremelor, a supelor crema si a sosurilor.

  12. Liana Toma spune:

    L-as folosi pentru realizarea blaturilor reci cu diverse fructe uscate sau biscuiti care trebuie maruntiti, dar si la preparea cremelor, a supelor crema si a sosurilor.

  13. tantica_stroe spune:

    Mi-ar fi de mare ajutor la pregatitul pandispanului cu fructe si bezea,la supe creme pentru fiul meu ,la maioneza pentru salate , la torturile de sarbatori,la sufleuri si la shake-uri.. deoarece se curata mai usor.

  14. alina l. spune:

    Multe milkshake-uri !!

  15. Nelu spune:

    As toca usturoiul pentru carnati

  16. oana ciurea spune:

    Imi este foarte greu sa aleg un singur preparat… l-as folosi nu numai la supe creme, dar si la hummus,la pasta de peste sau masline, la tocat ceapa si verdeata pentru chiftelute, la sosurile de rosii… la cremele de prajituri si, de ce nu, la smoothie :)
    Uitasem de maioneza… reteta ta rapida a devenit favorita noastra !

  17. Alina Vicu spune:

    Mi-ar fi de mare ajutor la prepararea prajiturilor pentru sarbatorile care se apropie, dar in primul rand as pregati un tort cu scortisoara, mar si ciocolata.

  18. Alina Vicu spune:

    Mi-ar fi de mare ajutor la prepararea prajiturilor pentru sarbatorile care se apropie, dar in primul rand as pregati un tort cu scortisoara, mar si ciocolata.

  19. PicincuHobjila Viorica spune:

    as pregati, impreuna cu fiul meu, briose cu ciocolata (avem o reteta preferata) :)

  20. Daniela Zaharia spune:

    As face tortul vegan cu nuci si curmale pe care nu am reusit sa-l fac cu mixerul pentru aluaturi. Ingredientele trebuiesc taiate, maruntite si apoi amestecate pana se obtine o pasta si doar acest mixer vertical poate sa ma ajute.

  21. Alexandra N. spune:

    As face supe crema si nu as mai folosi blenderul de la robotul de bucatarie care e foarte incomod la supe.

  22. Florentina Smeureanu spune:

    As face supa-crema! Si nu una, ci cat mai multe. Cu dovleac, cu legume, cu ciuperci, cu rosii..cate si mai cate… As face si sosuri si falafel(chiftelute de naut) si piure de cartofi dulci… Si inca mai imi vin idei! :)

  23. Andreea spune:

    As face tarte cu fructe, preferatele mele (din cele facute cu albus de ou batut spuma – nu cu aluat sfaramicios), pandispan cu nuca, torturi de tot felul si as incerca si eu, pentru prima data, sa fac un sufleu!

    De asemenea, mi-as dori sa fac supe creme. In casa, mama nu folosea nici blender obisnuit si nici blender de mana, dar de cateva luni m-am mutat din casa parinteasca cu logodnicul si imi doresc mult sa incerc de toate! :)

  24. Mami si Copilul spune:

    Imi ploua in gura!!!
    Eu am un bebe mic care o sa inceapa diversificarea asa ca mixerul vertical ar fi un ajutor minunat. In plus imi place sa bucataresc dar termin mai repede mancarea si fiul meu se bucura de mine mai mult timp.

  25. Raluca B spune:

    Acum ma gandesc la o supa crema de cartofi dulci!

  26. ionela spune:

    Ah,ce minunatie ai facut! Sigur as face si eu acest sufleu daca as castiga acest mixer, deasemeni,mi-ar fi de mare folos la supe creme si la blaturi, checuri si nu numai.

  27. cristina81 spune:

    Daca a-si castiga mixarul vertical de la philips a-si face o gramada de prajiturici, supe crema si sufleuri de la tine dupa site pentru piticu meu de 2 ani si 5 luni.

  28. Alexandra spune:

    In momentul asta am in cap numai macarons, deci asta as face prima data! Dar si sufleul asta ar face furori :)

  29. Adriana spune:

    Clar as face „torta cu nuca”a lu Maica Buna pe ne-o pregateste si acum la 83 de ani ca in fiecare an la Ruga. Reteta e cam asa: blatul- se separa 7 oua, albusul se bate spuma cu 2 linguri de apa si 7 linguri de zahar, se adauga galbenusele apoi cu o lingura de lemn se incorporeaza in compozitia rezultata 6 lingururi de faina si 2 de nuca. Se coace la foc potrivit pana trece testul scobitorii si se lasa la racit. Crema e deliciu la care lucram in copilarie 3 insi(eu si cei 2 verisori primari) pana Maica era multumita de cat e de „spumoasa”: 250g de nuca macinata se amesteca cu 150g de zahar,un pachet de unt gras(noi pe vremuri aveam productie proprie) dupa ce toate ingredientele sunt amestecate se toarna putin cate putin lapte proaspat fiert(fierbinte) -se folosesc max 80-90ml si se amesteca energic cu lingura de lemn pana crema devine ca o spuma. Se umple blatul cu crema rezultata iar deasupra peste stratul de crema Maica face un ornament din jumatati de samburi de nuca prajiti in cuptor si stropiti cu zahar ars-un deliciu!

  30. Cosmina spune:

    Ciulama de ciuperci! :) O mini-reteta proprie. Un sfert din ciuperci le pasez destul de marunt cu mixerul de mana (la un loc cu ceapa, sa stim o treaba), le punem la calit 5 min, ca apoi sa adaug restul ciupercilor feliute, si smantana la sfarsit de tot.
    Pasate marunt iese un sos delicios la ciulama, mai ales cu paine cu usturoi!! :)

  31. Roxana Teodorescu spune:

    Aş face supe cremă, numai bune şi gustoase iarna. Mai ales cele din rădăcinoase.

  32. SimonaP. spune:

    Un astfel de ”device” de ultima generatie este de folos tutor femeilor moderne, facilitandu-ne munca. Eu l-as folosi la pregatirea unor bunatati traditionale de Craciun, care au la baza maioneza de exemplu dar si a unor retete apetisante de [e blogul tau pe care il urmaresc de mult timp, incepand chiar cu acest sufleu. Multumim pentru concurs!

  33. Tina spune:

    As face de toate, de la supe creme, la prajituri, la sosuri de avocado si alte legume preparate in fel si chip. De curand am inceput sa pregatesc torturi raw, si in lipsa de mixer si blender, nu prea imi ies atat de macinate, deci ar fi perfect!

  34. Gabriela Hagiu spune:

    Cu acest mixer aș pregăti în primul rand supele creme pentru copiii mei, apoi torturile de ziua lor de naştere dar și de ziua onomastică, sunt 4 așa că am multe torturi de făcut :) și poate mi-aș face curaj sa încerc acest și acest sufleu…și multe rețete de pe situl dvs. Mulțumim mult pentru rețete! Gabriela Hagiu

  35. Sabina spune:

    as face retea de supa crema de mazare cu oua de prepilita de pe blog … absolut delicioasa !!!!

  36. allynushh spune:

    IAM IAM, imi lasa gura apa :))

  37. Damaris spune:

    L-as folosi la prepararea hranei micutei mele (saptamana aceasta incepem diversificarea).

  38. Izabela spune:

    Acest mixer ar fi perfect pentru prepararea pireurilor baietelului meu care acum incepe diversificarea alimentatiei. By the way, placinta cu branza si spanac e minunata! Am folosit acel aluat si pentru placinta cu dovleac si a fost delicioasa placinta. In weekend trebuie sa fac si acest sufleu. Multumim pentru retetele delicioase ce le impartasiti cu noi!

  39. Gina Bradea spune:

    O reteta savuroasa si un premiu util oricarei gospodine :) . Felicitari, Laura!

  40. Monica Limban spune:

    L-as folosi la prepararea supei crema de sparanghel!!!!

PUBLICITATE
PUBLICITATE