Cautare in site
x inchide
spaghete amatriciana reteta spaghetti amatriciana reteta spaghetti all amatriciana reteta spagheti amatrice reteta

Spaghetti all’Amatriciana – rețetă pas cu pas

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 22.02.2013
Rating
4.9
(35)
SARI LA RETETA
Rating
4.9
(35)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 comentarii la Spaghetti all’Amatriciana – rețetă pas cu pas

  1. Maggie Z. spune:

    Tocmai ce le-am degustat intr-un restaurant italian si clar am cautat si gasit aici reteta sa le incerc si acasa. Ce pot sa spun fara sa fi facut eu reteta asta vreodata este ca parmezanul si peccorino sunt ffff diferite ca si gust, inlocuind peccorino cu parmezan schimbi total gustu produsui final.

  2. Bobilca spune:

    Na eu am incercat si nu imi iese. Cine naiba manca gusa :) pup

    • Bobilca, permite-mi să mă îndoiesc că ai încercat și că nu-ți iese :). Ce nu ți-a ieșit, fierberea unor paste sau prăjitul slăninii în tigaie? :))
      Gușă mănâncă italienii, cu mare poftă chiar, și o pregătim și noi, în familie, de fiecare dată când tăiem porcul. :)

  3. Alina spune:

    Laura, eu te ador si vreau tare mult sa nu te superi pe mine, dar pastele se numesc All’Amatriciana , vin din zona Amatrice, cea care anul trecut a fost distrusa de cutremure, astfel ca pastele astea au devenit o marca de origine si au si ajutat la strangerea de fonduri pentru reconstructia caselor si a tot ceea ce se poate reconstrui dupa cutremur, in restaurante pentru o perioada incasarile sau procent din incasari pentru pasta all’Amatriciana au fost directionate spre Amatrice. De altfel, executia retetei este fara de cusur, ca o adevarata amatriciana!

    • Bună, Alina :). Eu nu sunt din Rieti, ca să fi știut din capul locului cum e corect, așa că pentru rețeta asta am făcut o mică documentare. M-a intrigat faptul că majoritatea variantelor pe care le-am găsit erau ”All Amatriciana”, așa cum ai zis și tu, dar unde și unde apărea și varianta ”Matriciana”. Și am găsit pe acel site al cărui link l-am pus și în introducerea articolului, în care se zice că ”La ricetta chiamata matriciana e non amatriciana, come da testimonianze, in quanto gli abitanti di Amatrice usavano chiamarsi “ Matriciani ”, senza la A di conseguenza anche la famosa pasta veniva chiamata “ Matriciana ”, col tempo per un fenomeno linguistico è diventata amatriciana.”. Nu sunt o expertă în italiană, dar am înțeles că locuitorii orașului Amatrice își spun ei înșiși Martriciani și nu Amatriciani și de aceea și pastele se numesc la fel, chiar dacă renumele lor s-a răspândit în forma cu a. Nu știu de ce, mi s-a părut convingător. Și domnul ăsta, care gătește pastele pe youtube (unde, la fel, găsim aceeași rețetă și cu a și fără a): https://www.youtube.com/watch?v=gja7xSOehrE.

  4. despre produse italiene spune:

    Pastele italiene ii dau un gust deosebit.

  5. andrymoon spune:

    Asta am avut la pranz….delicious, printre atatea soiuri de cheddar cheese wm gasit si pecorino la un market, nici macar nu am apucat sa fac poze…ai mei le-au ras :)

    • lauralaurentiu spune:

      Apoi, tare ne-am mai sincronizat, pentru ca azi le-am reluat si eu :)). Ma bucur mult ca v-a placut, noi ne-am lins pe degete :). Sa va fie de bine!

  6. nouatigaraelectronica spune:

    O reteta perfecta pentru un sfarsit de saptamana!