
Cannelloni cu ricotta si spanac





Am dat titlul acestei retete de paste umplute, gatite la cuptor, cu denumirea de la mama lor de acasa: cannelloni cu ricotta si spanac. De fapt, ricotta nu e altceva decat urda noastra, o urda de vaca, ce are un gust mai putin pronuntat. Acesti cannelloni cu ricotta si spanac au fost prima mancarica de primavara pe care am pregatit-o anul acesta si sper ca odata cu aparitia frunzelor crude de spanac pe piata, iarna sa plece pentru cateva luni bune acolo de unde a venit. Revenind la reteta pe care v-o propun, daca aveti chef de o mancarica usoara si gustoasa in acelasi timp, destul de usor de facut si rapida, acesti cannelloni cu ricotta si spanac ar putea fi o foarte buna alegere. Nu e nevoie sa avem carne la fiecare masa ca sa ne simtim satisfacuti, nu? Daca totusi nu se poate fara friptura, puteti servi acesti cannelloni cu ricotta si spanac la primul fel, continuand cu o mancare cu carne ca fel principal.
00:3000:2000:506mediu
Ingrediente Cannelloni cu ricotta si spanac:
- 18-24 bucati de paste cannelloni (depinde de apetitul mesenilor) – care se pot inlocui cu fasii de aluat de paste proaspat facut acasa
- 500 de grame de frunze de spanac proaspat
- 400 de grame de ricotta
- 3 galbenusuri
- 50 de grame de parmezan razuit
- sos bechamel: 1 lingura de ulei de masline, 30 de grame de unt, 2 linguri de faina alba, 500 de ml. de lapte, 50 de grame de parmezan, sare, piper, nucsoara
- in plus: piper, sare, nucsoara, 50 de grame de parmezan pentru presarat pe deasupra, unt pentru uns forma
Preparare Cannelloni cu ricotta si spanac:
1. Spanacul curatat cu grija si spalat se opareste 2 minute in apa clocotita, apoi se scurge bine de lichid si se toaca cu cutitul.
2. Intr-un castron se omogenizeaza ricotta, spanacul tocat, galbenusurile, 50 de grame de parmezan razuit, sare, piper si nucsoara rasa dupa gust (poza 1).
3. Cu aceasta compozitie se umplu pastele cannelloni sau, daca se foloseste aluatul de paste proaspat, se taie patrate cam de 10×10 cm., se pune cu lingurita umplutura si se lipesc marginile cu putin ou batut, suprapunandu-le (poza 2). Desigur, varianta rapida e cea cu paste cannelloni gata formate.
4. Se pregateste sosul din 1 lingura de ulei de masline, 30 de grame de unt, 2 linguri de faina, 500 de ml. de lapte fierbinte, sare, piper si nucsoara, conform indicatiilor de la reteta sos bechamel. (poza 3)
5. Se incorporeaza in sosul fierbinte 50 de grame de parmezan ras (poza 4).
6. Se unge bine o forma potrivita pentru cuptor cu unt. Se toarna sos cam de un deget, apoi se aseaza pastele umplute. Se acopera totul cu sos bechamel si se presara cu cele 50 de grame de parmezan ramase. (poza 5)
Se dau cannelloni la cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius timp de 20 de minute. In ultimele minute se poate activa functia grill, daca va place o suprafata mai rumena. Se lasa sa se tempereze in forma timp de 15-20 de minute inaintea servirii.
Pofta buna!
Poate te intereseaza si reteta de cannelloni cu carne.
Lasă un răspuns