
Spaghetti cu broccoli





Fara indoiala, retetele cu paste sunt dintre cele mai rapide si ne pot scoate din incurcatura oricand ne grabim. In plus, pastele sunt si gustoase si plac celor mai multi, chiar si copiilor. Din aceasta cauza, m-am gandit sa incerc sa va propun mai multe retete de paste, toate rapide si cu ingrediente la indemana tuturor, in ideea de a diversifica modalitatile de preparare ale acestora. Aceste spaghetti cu broccoli sunt gata in 20 de minute si sunt atat de gustoase incat i-ar convinge si pe cei mai retincenti fata de broccoli sa guste. E o reteta de spaghetti usoara, nu ma refer doar la prepararea rapida si manopera deloc anevoioasa, ci si la faptul ca are calorii putintele si e usor de digerat.
Ingrediente Spaghetti cu broccoli:
- 400 de grame de broccoli
- 1 ceapa mica de tot (sau 1/2 de ceapa)
- 1 catel de usturoi
- 30 de ml. de ulei de masline
- 100 de grame de smantana lichida pentru gatit (nefermentata)
- 100-150 de grame de parmezan razuit
- 400 de grame de spaghetti
- sare, piper
Preparare Spaghetti cu broccoli:
1. Broccoli se rupe in buchetele micute (va grabi procesul de gatire) si pe cat mai posibil egale.
2. Se pune pe foc o oala cu 4-5 litri de apa in care se adauga 1 lingura cu varf de sare.
3. Ceapa se toaca marunt, usturoiul se zdrobeste. Intr-o tigaie larga (tineti cont ca in aceeasi tigaie se vor amesteca pastele la final) se incinge jumatate din ulei si se adauga ceapa si usturoiul impreuna cu 1 lingurita rasa de sare, calindu-se pana devin aurii (poza 1).
4. Se adauga buchetelele de broccoli si 3-4 linguri de apa (poza 2). Se pune capacul pe tigaie si se gateste broccoli inabusit.
5. La jumatatea timpului de gatire al sosului apa pentru paste ar trebui sa fiarba, asadar se adauga spaghetti in oala cu apa sarata clocotita, toate deodata. Se fierb 7-8 minute, nu mai mult de atat.
6. Se verifica des broccoli si se adauga cate 1-2 linguri de apa, sa nu ramana pe uscat. Dupa 10-15 minute, se va inmuia atat cat sa intre furculita cu usurinta in el (poza 3).
7. Se adauga smantana peste broccoli, se potriveste gustul de sare si se adauga mult piper macinat proaspat. Totul se mai clocoteste 2 minute (poza 4).
8. Se trage tigaia de pe foc si se zdrobeste broccoli in sos cu furculita (poza 5).
Pastele fierte se scot cu clestele din oala, plonjandu-se in tigaia cu sosul de broccoli.
Se adauga uleiul de masline ramas si cate putina apa in care au fiert pastele, amestecandu-se cu grija pana cand toate pastele sunt uniform imbracate in sosul de broccoli.
Se servesc spaghetele fierbinti, presarate cu parmezan razuit din belsug.
Aceste spaghetti cu broccoli sunt deosebit de gustoase si creeaza o senzatie de confort.
Alte rețete delicioase de spaghetti:
- Rețeta de spaghetti all Amatriciana
- Rețeta de spaghetti alla puttanesca
- Rețeta de spaghetti alla carbonara
- Rețeta de spaghete cu fructe de mare
Să vă fie de folos!
Lasă un răspuns