Cautare in site
x inchide

Paste integrale verzi

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 20.02.2009
3.8
(4)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

3.8 / 5. Voturi 4

Fii primul care acorda o nota!

Ne gasesti si pe

Știri culinare cu subiect asemănător:

Au incercat aceasta reteta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 comentarii la Paste integrale verzi

  1. alina spune:

    pastele sau taiteii proaspeti se pot pastra si la congelator?multumesc

    • lauralaurentiu spune:

      Se pot pastra foarte bine, vezi numai cum ii impachetezi ca sa nu se lipeasca, eventual cu straturi de hartie de copt intre ei. As congela mai degraba aluatul de paste intins in foaie, rulat intr-o foaie de hartie de copt. Il decongelezi lent in frigider apoi tai taiteii cum vrei.

  2. Oana spune:

    as avea o intrebare, pastele se pot face si daca inlocuim faina de grau dur (daca nu gasim) cu faina obisnuita?
    va multumesc

    • lauralaurentiu spune:

      Oana, se pot face, da’ cum nu, in definitiv, maica-mea face taitei in fiecare duminica si n-a avut faina de grau dur niciodata :). Calitatea pastelor, insa, va fi cu ceva mai slaba. Faina de grau dur este cea care da calitatea pastelor italiene, culoarea usor galbuie, consistenta ferma etc. Graul dur este o subspecie de grau care contine mai multa proteina, de aceea are si o elasticitate mai mare. Eu iti doresc succes si te astept cu impresii. Dupa prima data nu o sa mai cumperi niciodata paste, eu nu am cumparat de ani si ani de zile, cele de casa sunt incomparabil mai bune.

  3. lauralaurentiu spune:

    Nu stiu ce sa zic, Ionela. Mi-e teama sa nu se imprasite prin oala, daca le faci fara ou.

  4. Anonymous spune:

    Minunate pastele acestea! Le-as incerca si eu, dar as vrea sa fie de post. Ce crezi,ies si fara ou? Multumesc mult! Ionela

    • Mamaie spune:

      Daca te gandesti la mucenici, care se fac fara ou, si la fierbere se comporta exemplar, inseamna ca poti sa faci si taiteii fara ou, ca nu se intampla nimic. Sigur, pastele adevarate italiene contin ou si din cauza asta sunt si mai gustoase, dar asta nu inseamna ca fara ou nu ies. Incearca cu incredere.

      • lauralaurentiu spune:

        Fara indoiala ies si fara ou, vezi aceste paste italienesti click care nu contin ou deloc dar ies foarte bine. Ti-as recomanda sa folosesti in cantitatea totala de faina cam 30-50% faina de grau dur sau, daca nu ai, 1-2 linguri de gris fin de grau.

  5. laura laurentiu spune:

    Ina, pastele au fost super bune, te asigur. Faina de garu dur o cumpar din Serbia, am in pemanenta in casa, imbunatateste considerabil calitatea multor aluaturi.

  6. Ina spune:

    Laura sunt minunate insa unde ai gasit faina de grau dur? Mersi!

PUBLICITATE
PUBLICITATE