Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Lasagna

Lasagna

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE
Lasagna (in italiana pronuntat lazania) este un fel de mancare italienesc, care contine straturi de paste speciale pentru acest fel, sos ragu si sos bechamel, apoi, branza pentru gratinat. Este intalnit si termenul lasagna al forno, insemnand „lasagna la cuptor”, specific acestui preparat fiind pregatirea la cuptor.
lasagna 13
Ingrediente:

  • 5 foi de lasagna proaspete (ale mele au fost crude, in dimensiune de 20/30 de cm., dar puteti folosi si foi de lasagna uscate)
  • 700 de ml. de sos bechamel
  • 800 de ml. de sos ragu
  • unt pentru uns tava
  • branza, de preferinta parmezan, dar merge si cascaval, pentru gratinat

Preparare:

Se pune un vas incapator pe foc, cu apa sarata, in care se vor fierbe foarte putin foile de lasagna (urmariti instructiunile de pe pachet, exista foi prefierte pentru care nu mai e nevoie de acest pas):

lasagna 1

Se plonjeaza in apa clocotita foile de lasagna.

lasagna 2

Se tin 1-2 minute, dupa care se scurg, se trec printr-un jet de apa rece si se aseaza pe prosoape de bucatarie umede, pana la utilizare.

lasagna 3

Tava se unge cu unt din abundenta, apoi se toarna un strat de sos bechamel, atat cat sa acopere fundul tavii:

lasagna 4

Se aseaza prima foaie de lasagna:

lasagna 5

Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!

Deasupra de foaie se pune din nou un strat de sos bechamel:

lasagna 6

Se continua cu un strat generos de sos ragu:

lasagna 7

Se respecta aceeasi succesiune in cotinuare: foaie de lasagna + sos bechamel + sos ragu. Sosul ragu trebuie complet distribuit in cele trei 4 straturi, din sosul bechamel se pastreaza o rezerva.

Se aseaza ultima foaie de lasagna:

lasagna 8

Se acopera ultima foaie de lasagna cu sosul bechamel pastrat:

lasagna 9

Tava se infoliaza cu o folie de aluminiu in care se fac cateva perforatii si se da la cuptorul preincins la 180 de grade Celsius, pentru 30 de minute. Dupa trecerea acestui timp, se indeparteaza folia de aluminiu si se distribuie pe deasupra un strat generos de parmezan razuit sau de branza gratinabila (cu mozarella veti obtine un strat care se va intinde in fire subtiri).

lasagna 10

Se mai da la cuptor pana ce branza se topeste si se rumneste usor. Se serveste calda, portionata… dupa posibilitatile degustatorilor :))! Oricum, e putin probabil sa mai ramana pe a doua zi:

Ultima rețetă publicată

lasagna

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 comentarii la Lasagna

  1. Pelcea spune:

    Buna ziua!
    Oare as putea sa o congelez inainte de coacere….sa o pastrez pentru zile mai agitate cand nu am timp de gatit
    A incercat cineva?

  2. Olimpia Iancu spune:

    Excelenta reteta,dar ce facem cu pofta de mancare?Nu cred ca cineva se poate multumi doar cu o portie!

  3. Olimpia Iancu spune:

    Excelenta reteta,dar ce facem cu pofta de mancare?Nu cred ca cineva se poate multumi doar cu o portie!

  4. Olimpia Iancu spune:

    Excelenta reteta,dar ce facem cu pofta de mancare?Nu cred ca cineva se poate multumi doar cu o portie!

  5. Olimpia Iancu spune:

    Excelenta reteta,dar ce facem cu pofta de mancare?Nu cred ca cineva se poate multumi doar cu o portie!

  6. Olimpia Iancu spune:

    Excelenta reteta,dar ce facem cu pofta de mancare?Nu cred ca cineva se poate multumi doar cu o portie!

  7. Olimpia Iancu spune:

    Excelenta reteta,dar ce facem cu pofta de mancare?Nu cred ca cineva se poate multumi doar cu o portie!

  8. Olimpia Iancu spune:

    Excelenta reteta,dar ce facem cu pofta de mancare?Nu cred ca cineva se poate multumi doar cu o portie!

  9. Olimpia Iancu spune:

    Excelenta reteta,dar ce facem cu pofta de mancare?Nu cred ca cineva se poate multumi doar cu o portie!

  10. Olimpia Iancu spune:

    Excelenta reteta,dar ce facem cu pofta de mancare?Nu cred ca cineva se poate multumi doar cu o portie!

  11. Olimpia Iancu spune:

    Excelenta reteta,dar ce facem cu pofta de mancare?Nu cred ca cineva se poate multumi doar cu o portie!

  12. Olimpia Iancu spune:

    Excelenta reteta,dar ce facem cu pofta de mancare?Nu cred ca cineva se poate multumi doar cu o portie!

  13. laura laurentiu spune:

    Multumesc, Medi :) !

  14. laura laurentiu spune:

    Miha, pai cum sa ramana :P ?

  15. maria mihalache spune:

    Foarte buna si frumoasa,Laura.

  16. Miha spune:

    Nici la noi nu ramane pt a doua zi! :))

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE