Cautare in site
x inchide
sos de rosii pentru paste-2 retetecalamama

Sos de roșii pentru paste

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 29.08.2015
4.8
(58)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.8 / 5. Voturi 58

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 comentarii la Sos de roșii pentru paste

  1. ion spune:

    de ce trebuie sa pui busuioc in sos?pfff

  2. Emil spune:

    Corina Apostu a castigat la concursul cu sanviciuri si la tine si la Teo pe blog. Nu ca ar fi vina ei…putea sa se inscrie si la 100 de bloggeri daca era cazul dar ti se pare corect??? Nu crezi ca trebuia sa fiti atenti la asta si sa o alegeti doar pe unul din bloguri? Ca sa nu mai zic ca la tine 2 bloggerite care se ocupa si de domeniul culinar au castigat….Pai ori e pt cititori concursul ori pt bloggeri…?

    • Laura Laurentiu spune:

      Stimate domnule Emil. Eu nu am supravegheat cine a fost ales pe celelalte bloguri, nu am avut aceasta obligatie. Chiar daca as fi dorit sa o fac, nu as fi avut cum, pentru ca la mine inscrierea a fost prin formular de contact (comentarii publice) iar la Teo pe blog s-au trimis emailuri cu retete. Cum credeti dumneavoastra ca as fi avut eu cum sa aflu cine anume ii trimite emailuri lui Teo? Iar Teo a desemnat castigatorii dupa ce am facut-o eu.

      In ce priveste a doua intrebare, tin sa precizez ca bloggerii sunt si ei niste cititori. Eu insami sunt cititorul altor bloguri (nu putine), asa cum Claudia Vasilache este cititor al blogului meu. Ea a fost aleasa in calitate de cititor care mi-a propus o reteta, ca daca nu citea articolul, nici reteta nu mi-ar fi propus-o. Mi-a placut reteta ei, mi-a placut si felul in care a prezentat-o si de aceea am ales-o.

  3. Si eu folosesc rosii conservate la sosuri, chiar daca e vara si rosiile proaspete se gasesc pe toate drumurile. Asta e farmecul pastelor fainoase, faptul ca se prepara rapid, cu doar cateva ingredinete de baza si sunt foarte gustoase. Mai ales daca sunt paste fainoase originale din Italia.

  4. MVM spune:

    Roșiile prefer să le fac eu, nu să folosesc conservă…

  5. Mihaela spune:

    nu era mai indicat sa ne oferiti o reteta cu rosii proaspete?

    • Laura Laurentiu spune:

      Luați un kilogram de rosii. Treceți roșiile prin mașina de bulion sau prin strecurătoare, în cazul în care nu aveți mașina. Fierbeți lichidul rezultat pana scade la 1 treime, obținând un bulion gros. Opăriți timp de 30 de secunde, în apa clocotita, 4-5 roșii din soiul Roma (pentru ca sunt dulci si gustoase și în conserva din astea sunt). Treceți roșiile în apa rece, pentru a opri procesul de gătire brusc. Decojiti roșiile și turnați peste ele bulionul fierbinte. Continuați ca în reteta de mai sus, folosind preparatul cu roșii în locul conservei. Sper ca v-am fost de folos.

  6. Daniel spune:

    Multumesc frumos sunt inebunit dupa supa de rosii :X

  7. Maria Stavaru spune:

    Grozav!