Blog

POPAS CU SLOI
Pentru că nu e departe de orășelul copilăriei mele, hai să dăm o fugă până la Dâmbovicioara, sub răcoarea cheilor …

Ruladă din pulpă de miel la cuptor cu piure de vinete, rodie și cartofi dulci
Ruladă din pulpă de miel la cuptor cu garnitură de vinete, rodie, cartofi dulci și praz, rețetă culinară pas cu …

Fii Chef Pentru O Zi – o competiție dedicată pasionaților de bunătățuri
De când m-am implicat în bloggingul culinar, am constatat cu bucurie interacțiunea specială pe care o au între ei pasionații …

Stufat de iepure, rețetă pas cu pas
Stufat de iepure, rețetă culinară cu poze. Cum se face un stufat – de miel sau – de iepure …

DOI PASTRAVI CINCI OAMENI
În camera mare și veșnic umbrită de la Câmpulung, pe unul dintre pereții înalți, zugrăviți în alb, exista o masă …

Ciorbă de lobodă ca în Ardeal
Ciorbă de lobodă ca în Ardeal, cu lactate și smântână. Cum se face o ciorbă de lobodă roșie. Rețeta ardelenească …

BRĂTIOARA
În tinerețile lui, Tataiu, despre care deja v-am povestit, bătea munții cu bucuria omului care iubește piatra, pădurea și râul …

Pască cu smântână, rețetă video
Pască cu smântână, rețetă video pas cu pas. Cum se face o pască cu smântână pentru masa de Paști. Pască …

MÂNCARE DE DRUM
Debarcarea părinților mei la munte, în concediu, avea un tipic al ei respectat ca o tradiție religioasă. Fericirea și liniștea …

Istoria incompletă a mămăligii noastre
Preparat național al românilor, mămăliga. Originea mămăligii. Câte ceva despre istoria mămăligii în România. Unul din preparatele de care românii …

Doradă file la tigaie, cu sos de usturoi negru, cartofi și fenicul baby
Doradă file la tigaie, cu sos de usturoi negru, cartofi și fenicul baby, rețetă culinară cu poze. Cum se pregătește …

TATAIU
Înalt, cărunt, cu părul dat pe spate, cu mustața îngrijită și ochii lui Peter O’Toole, fuma gânditor, cu ochii pe …