Cautare in site
x inchide

Macaroane cu varză la cuptor – cu crustă de pesmet

Reteta de Seicean Laura
Adaugata la 19.03.2018
4.4
(41)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.4 / 5. Voturi 41

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 comentarii la Macaroane cu varză la cuptor – cu crustă de pesmet

  1. Marin Ioana spune:

    Este minunata reteta. Anul trecut in postul Craciunului am gatit-o sotului iar anul asta si-a adus aminte de ea si m-a rugat sa i-o gatesc iar. Atat de mult i-a placut!! Multumim pentru reteta. Felicitari

  2. ionut spune:

    adaugatul de sare in apa , ca sa fiarba mai repede, nu prea are efect, in cazul in care nu pui foarte multa sare (200 grame la 1 litru de apa ) ,daca pui o lingura , doua de sare, diferenta de timp de fierbere e nesemnificativa , deci doar irosim sarea degeaba. Sau daca luam celalalt motiv, ca ar fierbe la temperatura mai mare, din nou diferenta e practic zero (10 grame de sare la 1 litru de apa duce la o crestere a punctului de fierbere cu 0.17 grade celsius…)
    Mai ramane doar motivul gustului, care este unul subiectiv

    • Comentariul ăsta conține niște afirmații absolut aiuritoare! Tu crezi că se adaugă sare în apă ca să fiarbă mai repede pastele? Wow! În primul rând, afirmația ta E FALSĂ. Fiecare 58 de grame de sare adăugate la 1 litru de apă va crește temperatura de fierbere a apei, deci nu va mai fierbe la 100 C, ci la 100,5 C. Așa că sarea face ca apa să fiarbă mai greu, nu mai repede, ceea ce prelungește și procesul de fierbere al pastelor.
      Așa că nu, domnule, se sărează apa pentru paste ca să aibă pastele gust! Altfel sunt insipide!
      Gustul e subiectiv? Atunci cuvântul insipid de ce mai există? Bine, unii mănâncă de plictiseală, caz în care da, nu contează dacă mâncarea are sau nu gust. Tot de plictiseală comentează și pe site-uri, să le dea altora de lucru.