Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Macaroane cu varză la cuptor cu pesmet

Macaroane cu varză la cuptor cu pesmet

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Macaroane cu varză la cuptor cu pesmet, o rețetă pe cât de simplă pe atât de savuroasă, un preparat lejer și sățios, numai bun în perioade de post și nu numai.

Macaroane cu varză la cuptor cu pesmet

Astăzi vreau să vă povestesc despre o rețetă simplă și interesantă: macaroane cu varză  la cuptor cu pesmet. Ideea acestei rețete de post poate părea ciudată celor ce nu au încercat dar vă asigur că este o mâncare gustoasă și sățioasă, perfectă pentru perioada postului și nu numai. Într-un fel, se poate considera că această mâncare este sora bună dar mai sățioasă, cu mai mulți carbohidrați, a cunoscutei și popularei verze călite.

Gustul este până la urmă de varză călită, macaroanele oferă mai multă sațietate iar pesmetul adăugat la final aduce o notă plăcută de crocant. Puteți folosi ce paste vreți, inclusiv tăiței. Eu am folosit niște paste de grâu dur cu urzică, le prefer pe cele de grâu dur pentru că sunt mai sățioase și mai sănătoase. La gust au fost destul de neutre și în combinație cu varza o combinație foarte reușită.

Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!

Ingrediente Macaroane cu varză la cuptor cu pesmet

  • 200 gr. paste la alegere
  • 500 gr. varză curățată și tocată cât mai fin
  • 1 ceapă
  • 100 ml ulei
  • 1 linguriță chimen
  • 1 linguriță boia
  • sare
  • piper

Mod de preparare Macaroane cu varză la cuptor cu pesmet

  1. Se curăță și se toacă ceapa, se curață și se taie varza cât mai subțire.Preparare Macaroane cu varză la cuptor cu pesmet 3
  2. Într-o cratiță încăpătoare, se pune ceapa la călit cu puțină sare până când devine sticloasă, fără însă a se rumeni.
  3. Se adaugă varza, boia, piper și chimen și se călește în continuare amestecând mereu la foc mic până când varza s-a înmuiat.Preparare Macaroane cu varză la cuptor cu pesmet 4
  4. Se toarnă cam 100 ml. de apă fierbinte, se acoperă cu un capac si se lasă să fiarbă la foc potrivit timp de circa 20 de minute, amestecând din când în când. Dacă e nevoie, se mai adaugă câte puțin lichid.
  5. Între timp, se pune pe foc o oală încăpătoare cu apă. Când dă în fiert, se adaugă 1 lingură bună de sare, apoi pastele. Se fierb circa 8 – 10 minute, în funcție și de tipul de paste. Când pastele sunt fierte, se scurg de apă printr-o sită. Preparare Macaroane cu varză la cuptor cu pesmet 5
  6. Se aprinde cuptorul și se încinge la 180°C.
  7. Într-o tavă termorezistentă, se pune varza călită.macaroane cu varză la cuptor cu pesmet
  8. Se adaugă  pastele fierte și scurse de apă.macaroane cu varză la cuptor cu pesmet
  9. Se condimentează cu sare și piper după gust, ideal ar fi cu piper proaspăt măcinat. Se amestecă varza călită cu pastele, în timp ce se presară și o lingură de pesmet.
  10. Se mai presară încă 1 – 2 linguri de pesmet pe deasupra, ca un fel de strat superior.
  11. Se bagă la cuptor pentru circa 30 de minute până începe să se rumenească.macaroane cu varză la cuptor cu pesmet

Un preparat simplu, ieftin și gustos.

macaroane cu varză la cuptor cu pesmet

Ultima rețetă publicată

Să vă fie de folos!

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE