Paste cu trufe si o invitatie la un grandios spectacol
Paste cu trufe, mai precis tagliatelle cu trufe, iata felul exceptional cu care incerc sa va ispitesc azi. Va imbii cu o farfurie cu cele mai gustoase paste din cate am facut vreodata, asta datorita ingredientelor de lux pe care le-am folosit. Desigur, ar fi cam costisitor sa mancam paste cu trufe in fiecare zi, dar exista in viata fiecaruia momente speciale care merita marcate cum se cuvine. Unul dintre aceste prilejuri ar putea fi ziua indragostitilor, care e atat de apropiata, mai ales ca efectul afrodiziac al trufelor este bine cunoscut.
Despre trufe, aceste diamante ale gastronomiei, am auzit cu totii. Trufele sunt ciuperci de simbioza, care traiesc sub pamant, pe radacinile arborilor din padurile de foioase. Cu toate ca in bucataria locala nu am exploatat pana de curand aceasta bogatie, trebuie sa stiti ca padurile Romaniei abunda de trufe. Cea mai mare parte din aceste ciuperci atat de dificil de recoltat, dar atat de sublim parfumate, ajung pe mesele occidentale. Gestul meu de a va pofti la o farfurie de paste delicioase vine in acelasi timp cu lansarea site-ului ScenaVerde.ro, care isi propune sa aduca si pe mesele gurmanzilor din Romania aceste nestemate ale padurilor romanesti.
ScenaVerde.ro are, pe langa produsele exceptionale, un concept foarte interesant. Saptamanal, cateva produse vor face parte dintr-o promotie, devenind personajele unui spectacol virtual creat pe un fir de poveste. E o modalitate inedita de a oferi discounturi, cu scopul ca tot mai multi dintre romani sa descopere gustul trufelor veritabile. Vreti sa stiti povestea de saptamana asta :) ?
„Romeo Pesto si Julietta Pasta
Pasta con Trufe si Pesto con Trufe se iubesc la nebunie. Insa familiile lor, care se dusmaneau de demult, nu par sa fie de acord cu aceasta “combinatie”. Oare ce se va intampla?
Va bea Pasta un borcan de ciuperci otravitoare? Va incerca familia sa il impuna pe Olio di Trufe?
Pana sa ia o decizie, cei doi sunt pe ascuns in castel, bucurandu-se de relaxare in jacuzzi cu smantana bio si mirodenii regesti. Dintr-o data totul se precipita… Pesto trebuie sa plece… iar nunta Pastei cu Olio pare pecetluita. Singura sansa e borcanul cu ciuperci otravite… insa marchizul de Salat ii ofera o solutie mai buna Pastei: o sticla de bulion care doar sa ii simuleze o sangeroasa pieire. Pasta con Trufe nu ar vrea sa accepte planul, nedecisa care ar fi totusi cea mai buna combinatie: cu Pesto sau cu Olio?
Marchizul din familia Salat, avand o pasiune pentru Olio, o convinge sa-l aleaga pe Pesto. In felul asta Pesto ar ramane pe veci cu Pasta…si Olio cu familia Salat.
Oare va fi chiar asa?
Pachetul contine un pesto de trufe albe -45 g, o punga de Paste Papardelle -250 g si o sticla de ulei de trufe albe -100 ml.„
Ei bine, dupa cum veti descoperi in continuare, „personajele” acestei simpatice povesti au creat un superb happy end in farfuria mea.
00:0500:1000:152usor
Ingrediente Paste Cu Trufe:
- 250 de grame de tagliatelle cu trufe Scena Verde
- 20 de grame de pesto de trufe albe
- 20 de grame trufa neagra
- 1 catel mic de usturoi
- 1 ardei iute verde (optional, dar e bine sa dam o nota picanta pastelor)
- 1 lingura ulei de masline
- 100 ml. supa concentrata de pui (daca nu aveti, puteti dubla cantitatea de smantana)
- 150 de grame smantana pentru gatit
- 1 lingura parmezan razuit + ceva in plus pentru finisat
- 1 lingura patrunjel verde tocat
- ulei de trufe albe
- sare si piper
- lujeri tineri de mazare pentru decor (optional)
Preparare Paste Cu Trufe:
1. Pe langa produsele de lux de la ScenaVerde, celelalte ingrediente sunt chiar simple si la indemana oricui. E destul de usor sa cazi in capcana de a complica o farfurie de paste, dar trebuie sa ne ferim de una ca asta exact ca Julieta Pasta de Olio :)). Trufele sunt un ingredient cu adevarat pretios care nu se „mezaliaza” cu oricine.
2. Se pune o oala cu apa (3-4 litri) pe foc. Usturoiul se zdrobeste, ardeiul iute (daca folositi) se toaca fin, trufa neagra se feliaza cat mai subtire, pastrand cateva felii pentru decor, iar ceea ce ramane se toaca marunt, cu tot cu coaja. (Inainte de folosire, trufa se curata cu atentie pe coaja cu o perie de duritate medie.)
Se incinge intr-o tigaie uleiul de masline si se adauga usturoiul si ardeiul iute. Dupa 10-20 de secunde se adauga supa si smantana pentru gatit. Se lasa sa fiarba in clocot 2-3 minute, apoi se adauga trufa neagra maruntita, se potriveste gustul de sare si piper (atentie, insa, nu multa sare, pentru ca se va mai adauga si parmezan) si se opreste focul.
3. Cand apa clocoteste, se adauga in oala o lingura cu varf de sare si apoi tagliatellele cu trufe. Se fierb timp de 4 minute si intre timp se infierbanta sosul. Dupa 4 minute, pastele se scot din oala cu un cleste si se plonjeaza in sos, adaugand si 100-150 de ml. din apa in care au fiert. Se adauga patrunjelul tocat, parmezanul ras si pesto de trufe albe. Se amesteca pastele, de preferinta prin sotare, daca nu cu un cleste sau ajutandu-ne de doua linguri, pana se imbraca bine in sos.
4. Tagliatellele cu trufe se mai gatesc in sos inca 2 minute, apoi se portioneaza in farfurii si se stropesc cu cate 1 lingurita de ulei de trufe albe (cu acelasi ulei de trufe albe am acoperit pesto-ul ramas in borcanel, pentru a-l feri de oxidare pana la urmatoarea utilizare).
In final, am finisat farfuriile cu aschii de parmezan, felii fine de trufe negre si lujeri tineri de mazare. Spectacolul adevarat abia acum urma sa inceapa, o experienta care ne-a activat toate simturile si in urma careia papilele noastre au dantuit de fericire.
Daca doriti ca acest spectacol sa se joace si in bucataria voastra, Scena Verde va asteapta cu produse gourmet! Pofta buna!
Lasă un răspuns