Cautare in site
x inchide
Tăieței de casă la minut - rețetă video

Tăieței de casă la minut – rețetă video

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 28.01.2018
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA
Advertising

Tăieței de casa la minut – rețetă video. Tăieței de casa reteta video. Aluat de tăieței de casă rețeta la minut. Cum se fac niste tăieței de casă rapizi. Tăieței cu punga. 

Am povestit și cu alte prilejuri că la noi, în Banat, supa clară de vită sau de pasăre, servită la prânzul de duminică e un obicei aproape sacru. Cei care se abat de la această regulă nescrisă sunt priviți ca niște veritabili răzvrătiți. Și de altfel, de ce să încalci o regulă care-ți oferă atât de frumoase beneficii? În fiecare duminică, așteptăm cu nerăbdare lichidul limpede, gustos și concentrat, în care plutesc tăieței de casă fini sau găluște rotunjoare și pufoase. În zilele de peste săptămână, avem alt fel de paste de casă în meniu, de exemplu tăieței lați din aluat cu cartofi, serviți cu varză sau cu brânză, delicioși și aceia.

taitei de casa la minut supa de taitei de casa video reteta pas cu pas laura laurentiu

Ei bine, rețeta pe care v-o propun azi, cea mai simplă și rapidă posibil, va face ca până și cei mai neexperimentați bucătari, ba până și copiii, să poată face niște tăieței de casă nemaipomenit de savuroși. Poate părea incredibil, dar în exact 5 minute, cu preparare și fierbere cu tot, veți avea niște tăieței de casă la minut savuroși. Dacă faceți tăiețeii pentru supă, cantitățile recomandate mai jos ajung pentru 6 porții mari.

La fel de bine, însă, puteți servi acești tăieței de casă la minut cu brânză, cu sosuri diverse sau cu varză călită. În acest caz, cantitățile recomandate mai jos sunt suficiente pentru 2 porții. Va trebui să suplimentați lista ingredientelor proporțional cu numărul mesenilor și, firește, se vor fierbe în apă cu sare, nu în supă.

Advertising

Pentru că procedeul în sine e foarte ingenios și nici nu durează mult, am pregătit pentru voi un video scurt pe care-l puteți urmări imediat după lista de ingrediente. Ceva mai jos, aveți rețeta de tăieței de casă rapizi în format text, printabil. Să vă fie de folos!

Ingrediente Tăieței de casă la minut

  • 2 ouă
  • 70-75 de grame de făină (depinde de calitatea făinii)
  • 1 praf de sare
  • opțional, 1 vârf de cuțit de nucșoară rasă

Taietei de casa rapizi – necesare pentru preparare

  • 1 castron
  • 1 tel în formă de pară
  • un poș de unică folosință sau o pungă de plastic rezistentă
  • 2-2½ litri de supă sau apă sărată (dacă-i serviți ca paste de casă și pregătiți mai multe porții, neapărat folosiți o oală mai mare, cu minimum 4 litri de apă)
  • 1 sită mărișoară
Advertising

Tăieței de casă la minut rețeta video

Mod de preparare – rețeta pas cu pas (printabilă)

Aluat de tăieței de casă la minut

1. Se sparg ouăle întregi într-un castron, se adaugă sarea și, opțional, nucșoara rasă. Se bat cu telul în formă de pară până se lichefiază.

2. Se adaugă treptat făina, amestecând constant și energic, având grijă să nu avem cocoloașe în compoziție. În final, aluatul trebuie să fie omogen și mătăsos, ceva mai consistent decât aluatul de clătite.

3. Se transferă tot conținutul castronului într-un poș de unică folosință sau o pungă rezistentă, având grijă să nu se formeze goluri de aer în aluat. Se răsucesc capetele libere ale pungii, închizând-o bine. Se taie cu foarfeca o deschizătură lată de 4-5 mm.

Advertising

Fierbere tăieței cu punga

1. Pe foc, într-o oală încăpătoare, supa (sau apa pentru paste) trebuie să fiarbă în clocote mici, în momentul în care am terminat cu aluatul.

2. Turnăm prin deschizătura pe care am tăiat-o pungii 5-6 spirale de aluat, așteptăm câteva secunde până se ridică la suprafață, apoi prindem tăiețeii deja opăriți cu sita și îi tragem deoparte în oală. Nu îi ridicăm afară din supă, doar izolăm tăiețeii deoparte, să nu vină în contact cu aluatul crud pe care îl vom turna în continuare.

Advertising

3. Nu turnăm mai mult aluat de tăieței deodată și nici nu turnăm o nouă porție de aluat crud până ce nu am izolat tăiețeii deja fierți în sită. Astfel, nu va exista riscul să se lipească unii de ceilalți.

4. Continuăm identic până ce epuizăm aluatul din pungă. Fierbem în clocote mici încă maximum 2 minute, tăiețeii se gătesc, practic, instantaneu, conțin foarte puțină făină și sunt foarte proaspeți.

Advertising

taitei de casa pentru supa taietei de casa pentru supa taitei de casa video taitei de casa rapizi reteta laura laurentiu

Servire tăieței de casă la minut – pentru supa sau paste

In cazul în care ați preparat tăiețeii pentru supă, se oprește focul. După preferință, se pot adăuga în supă legume fierte și pătrunjel tocat și se servește imediat.

Pentru paste de casă, scurgem acești tăieței de casă rapizi de apa în care au fiert. Adăugăm apoi sosuri, brânză etc, și îi servim calzi.

Poftă mare!

Ti-a placut aceasta reteta?

/ 5. Voturi

Știri culinare cu subiect asemănător:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 comentarii la Tăieței de casă la minut – rețetă video

  1. Burcea Doina spune:

    O idee ingenioasa si practica.Cu prima ocazie o voi incerca.

  2. Diana spune:

    Cumva putem folosi metoda asta si pentru spätzle, in cazul in care nu avem instrumente specifice? (Eventual punga taiata mai mult la colt)

  3. ema spune:

    Excelenta reteta! am obtinut foarte rapid niste taitei proaspeti si foarte moi.

  4. Raluca spune:

    O minune acești tăiței! Am făcut pt supa, dar voi încerca și fierți în apa, cu smântână sau ce idee îmi mai vine. F F f bun!!!!!

  5. CAMELIA spune:

    Este o reteta minunata pentru cei care nu au timp sa face taietei de casa. Multumesc !

  6. Niciodata nu-mi ies taieteii de casa. Cred ca e cazul sa incerc o reteta noua, iar ai tai arata delicios!

  7. Oana spune:

    Iti multumesc draga Laura pentru aceasta reteta de taitei, asa cum iti multumesc pentru multe alte retete ale tale pe care le-am probat si de fiecare data am fost superincantata de ce am obtinut.
    Exact cu aceeasi compozitie am facut de foarte multe ori „supa cu zdrente” . Dupa ce obtineam aluatul , il turnam in supa ce clocotea usor printre dintii unei furculite mai mari. Ieseau asa numitele „zdrente” care aveau un gust deosebit de bun. Mi se pare excelenta ideea ta de-a le turna printr-un posh si de-a obtine taitei, asa ca abia astept sa fac prima portie. Inca o data iti multumesc mult!

Advertising