Cautare in site
x inchide
taitei de post din aluat cu cartofi reteta simpla de post

Taitei de casa de post din aluat cu cartofi

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 18.11.2010
4.9
(15)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.9 / 5. Voturi 15

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

21 comentarii la Taitei de casa de post din aluat cu cartofi

  1. lauralaurentiu spune:

    Ionela draga, sa va fie de bine! Ti-am spus ca nu sunt sigura ce consistenta vor avea taiteii de post cu faina obisnuita, dar ca trebuie sa reuseasca :). Ma bucur mult ca a fost un succes si ai fost apreciata.

  2. Nicoleta spune:

    Multumesc pentru raspuns Laura. Sa inteleg ca si tu te aprovizionezi cu faina din afara si ca nu ai identificat in RO astfel de faina? :-):-)

  3. Ionela spune:

    Laura,am facut azi taiteii acestia! Asteptam musafiri si pana nu au intrat pe usa nu le-am dat drumul in apa clocotita pentru ca spuneai ca se servesc fierbinti. M-am chinuit putin la taiat pt. ca aluatul nu prea se dadea taiat. Am facut si varza calita si i-am amestecat repede. Fierbinti nu mi s-au parut cine stie ce, insa cat au stat cu varza pana s-a servit supa, s-u facut minunati! Eu am apucat sa-i mananc reci si erau cu totul deosebiti.Am primit laude si am recomandat cu toata inima blog-ul tau! Inca o data iti multumesc din suflet!

  4. Ionela spune:

    Multumesc mult, o sa incerc si eu taiteii!

  5. lauralaurentiu spune:

    Ionela, faina de grau dur e cea mai potrivita pentru paste, de aia pe alea italiene scrie "grano durro", ca italienii, care sunt experti in taitei si macaroane, stiu ce e bun! :) E o faina cu capacitate mult mai mare de absorbtie a umezelii. Poti sa ii faci si cu faina obisnuita, dar probabil va intra mai multa si concistenta lor nu va fi chiar aceeasi. Dar tot buni vor fi!

  6. lauralaurentiu spune:

    me and you, multumesc mult, daca ii incerci te astept cu impresii!

  7. lauralaurentiu spune:

    Mia, iti multumesc mult si te mai astept cu drag!

  8. lauralaurentiu spune:

    pansy, sunt buni, dar barbatu-meu nu s-a saturat:))

  9. lauralaurentiu spune:

    Nicoleta, faina de grau dur e tip 400. O gasesti in Serbia, la fel si in Ungaria. In Italia e "grano durro", probabil stii mai bine decat mine :)

  10. Nicoleta spune:

    Draga Laura, imi poti spune te rog ce indicativ numeric are faina din grau "dur"? Sau denumirea unui producator de astfel de faina?
    In magazinele din Italia de exemplu, gasesti cu mare usurinta tipuri de faina potrivite realizarii de paste fainoase in casa, insa in Romania, nu am gasit pe pachetele de faina sa scrie care sunt potrivite pentru acest lucru, sau, pentru pizza de exemplu…
    Multumesc mult!

    • Victoria spune:

      Si pe mine m-ar interesa ce inseamna faina din griu „dur” in germania ?

      Multumesc foarte mult!

      • lauralaurentiu spune:

        Victoria draga, o fi ceva gen… Hartweizen, poate? In italiana este grano durro, dacaai vreun magazin italienesc prin apropeire poate gasesti acolo.

  11. Ionela spune:

    Ma tenteaza reteta aceasta de taietii cred ca-s foarte delicioasi! In loc de faina de garu dur nu as putea pune gris? Sau nu se intampla nimic daca pun faina obisnuita? Care e secretul fainii de grau dur la taitei? Ai facut varza calita din varza murata? Cred ca e de vis! Multumesc!

  12. me and you spune:

    tare bine arata!si pentru k e post o sa i incerc si eu!!multumesc pentru reteta.cred k s tare buni!la cat mai multe retete!pupici

  13. mia spune:

    draga laura te citesc zilnic sa vad ce ai mai bucatarit ios din timisoara si ami esti tare draga esti o artista desavarsita si o bucatareasa faina

  14. pansy spune:

    interesanta reteta de taitei.ador taieteii cu varza !