
Ouă vopsite cu șervețelul





Ouă vopsite cu șervețelul, tehnică ingenioasă pentru decorat ouă de Paști, folosind șervețele decorative și puțin albuș de ou. Ouă de Paști decorate prin tehnica șervețelului. Cum decorăm ouă prin tehnica șervețelului, metoda pas cu pas.
Se apropie Paștele, cei mici pregătesc cuiburi pentru Iepurașul cel generos, cei mari fac liste de cumpărături și se pregătesc cu liste de cumpărături, meniuri de Paști și tradiționalele ouă roșii.
Eu, recunosc, sunt un fel de snoabă a noutăților. Cum apare ceva nou, hop și eu cu testatul. Așadar, când am văzut prima oară pe Pinterest această tehnică de decorat ouă de Paști, am zis ca musai să încerc și eu. Am rămas uimită de cât de simplă, ieftină și ingenioasă este această tehnică de ouă ”vopsite” cu șervețelul.
Categoric, tehnica aceasta va rămâne printre cele la care voi apela de Sărbători, chiar dacă nu aș renunța de tot la metodele tradiționale în favoarea acesteia. Sigur, însă, câteva ouă tot aș face în felul acesta, că tare sunt frumoase și de efect. Copiii mai mari, care au oarecare îndemânare, pot participa și ei la decorarea ouălor cu tehnica șervețelului. Totuși, procedeul cere puțină finețe și atenție pentru un rezultat perfect, așa că cei micuți de tot nu cred că ar fi niște ajutoare prea eficiente, dar este și foarte distractiv și pasionant.
Și acum să vă dau un pont: dacă participați la un concurs de spart ouă de Paști, folosiți ouă vopsite cu șervețelul. Albușul uscat cu șervețelul dau rezistență cojii
Ustensile de lucru Ouă vopsite cu șervețelul
- ouă fierte tari, încă fierbinți
- 1 albuș de ou
- șervețele de calitate, în trei starturi
- o pensulă
Pregătirea ouălor pentru tehnica ouă vopsite cu șervețelul
- Ouăle pe care le-am folosit erau de culoare albă, sunt cele mai bune deoarece culoarea și modelul nu vor fi alterate de culoarea oului. Cu toate că vor fi complet acoperite, șervețelul fiind foarte transparent nu poate acoperi complet culoarea ouălor mai închise.
- Se pun ouăle într-un lighenaș cu apă călduță, se adaugă puțin detergent de vase și se spală coaja ouălor cu mișcări fine.
- Se scot ouăle din lighenaș într-o strecurătoare și se clătesc bine sub un jet de apă curată.
- Se pun ouăle într-o oală cu apă în care se adaugă și 1 linguriță de sare și o lingură de oțet și se pun la fiert. Focul poate să fie tare la început, până se încălzește apa, dar micșorăm focul de îndată ce a dat primul clocot pentru o fierbere molcomă, evitând astfel spargerea ouălor.
- Pentru ouă fierte tari, vom cronometra 8 minute de la începerea fierberii.
- Când sunt gata, se scot și se lasă să se răcorească puțin înainte de a ne apuca de lucru.
Pregătirea materialelor și decorarea ouălor – tehnica ouă ”vopsite” cu șervețelul
Cele mai potrivite șervețele sunt cele de calitate în trei straturi, se poate opta pentru modele diverse tip pattern sau modele unice care sa fie ca un fel de motiv central al oului.
- Se desface șervetelul, este nevoie doar stratul superior, cel cu desen.
- Se decupează modelul în trei părți, am folosit și dintr-o bucată dar cred ca e mai ușor de manevrat
- Se folosește un singur albuș care, în esență, este suficient pentru cel puțin 30 de ouă.
Ungem suprafața oului cu albuș, cu ajutorul pensulei, și îl învelim în fâșii de șervetel, trecând cu degetul de la mijlocul fâșiei spre margini, ca să adere bine și să nu aibă aer sub hârtia subțire. După ce oul e complet învelit, îl dăm din nou cu pensula cu albuș. Dacă ouăle sunt calde, încă, se usucă imediat. Și gata!
Sunt frumoase, catifelate și e o alternativă sănătoasă la toate vopselele pline de substanțe chimice care pot penetra coaja ouălor în timpul vopsirii. În plus, împart cu fiul meu niște momente unice! Să vă fie de folos!
Lasă un răspuns