Biscuiti cu migdale
Atat de buni, incat pot crea dependenta:Ingrediente:
- 180 de grame de migdale (eu am avut 130 de grame si am completat cu 50 de grame de nuci)
- 250 de grame de faina (eu am folosit faina integrala)
- 125 de grame de unt (fulgi, bucatele marunte)
- 200 de grame de zahar brun
- 3 oua mici sau 2 mari
- 2 lingurite de praf de copt
- 1 varf de cutit de sare
- putina coaja rasa de lamaie (eu am folosit de limette, conservata cu zahar)
- cateva picaturi de esenta de migdale (cu muuuulta masura!)
Preparare:
Biscuitii se fac extraordinar de simplu:
Mai intai, migdalele se dau la cuptorul preincins la 180 de grade, timp de 5 minute. Se scot, se lasa sa se raceasca si se freaca usor intre palme, astfel, o parte din coaja va cadea. (Ce ramane, e bun ramas!) Se pun migdalele in robot:
Se adauga in robot untul, zaharul, coaja de lamaie, faina amestecata cu praful de copt si se amesteca cateva secunde. Cand masa din robot pare omogena, se adauga ouale batute cu sarea si 1/2 lingurita de esenta de migdale. Se amesteca pana se formeaza un aluat omogen.Aluatul obtinut va fi destul de lipicios. Se imparte in doua, pe doua folii de plastic (eu am folosit doua coli de hartie de copt) si cu ajutorul acestora se modeleaza ambele parti de aluat sub forma unui cilindru cu diametrul sectiunii de aproximativ 4 cm. Se impacheteaza in plastic sau hartie de copt si se dau pachetele la frigider pentru o ora.Dupa ce a trecut o ora, se apinde cuptorul si se seteaza la 175 de grade Celsius.Se scoate cate un cilindru o data, i se mai ajusteaza forma, rulandu-l, cat este impachetat, pe planul de lucru, apoi despacheteaza si se taie felii de 7-8 mm. grosime, care se aseaza pe o tava acoperita cu hartie de copt:
Se introduce tava in cuptor, iar dupa 15 minute se scoate si se intorc biscutii cu fata pe care au stat pe tava in sus (cei mai rumeni sunt cei deja intorsi):
Se continua coacerea inca 10-15 minute, pana se rumenesc frumos:
Biscuitii sunt crocanti, fara a fi duri, nemaipomenit de fini si gustosi, perfecti langa o cafea:
Lasă un răspuns