Cautare in site
x inchide

Friptura de porc cu moare de varza

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 16.03.2010
3.3
(12)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

3.3 / 5. Voturi 12

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

28 comentarii la Friptura de porc cu moare de varza

  1. Gabi spune:

    Multe multumiri si din partea mea (sora Almei :))… Ai reusit cu retele tale grozave
    sa-mi aduci aminte de vremurile mele bune de la Logoj in bucataria mamei si a sorei mele, si am reusit (culmea!) sa impresionezi familia mea si prietenii mei cu retetele tale (eu sunt desemnata de doi ani sa faca „the chocolate cake” la fiecare Craciun :)). Plus ca sunt mai aproape de sora mea, in aceasi bucatarie virtuala si discutam de fiecare data cum a iesit, schimbam impresii si facem in tandem aceleasi retete chiar daca sintem asa de departe.
    Multumesc mult Laura!

  2. alma spune:

    Pentru mine Laura, ai fost descoperita de sora mea din Canada … E culmea, eu , aici, aproape de tine ( Lugoj ) dar te descopera ea, din Toronto. Am facut deja multe retete ( si eu si ea ) de la tine si am fost tot mai incintata de la o reteta la alta.
    Duminica, sora mea a gatit aceasta reteta si l-a trimis pe sotul ei, distanta de 15 km la „magazinul romanesc ” sa aduca moare, si a adus ( deci exista si-n Canada ), a gatit si a spus ca e delicioasa. Sigur o fac si eu in weekend, arata fabulos si exact cum spunea cineva mai jos, parca-i simt mirosul si gustul deja. Asta pentru ca stii sa povestesti, pentru ca fiecare reteta are o poveste, simpla dar frumoasa, in grai banatean, care ne aduce aminte, de mama, de bunica, de strabunica…
    Faci o treaba excelenta, multumim frumos !

  3. Anonim spune:

    Apoi, nana Laura, mi’o cadzut cu tronc – nu numa reteta cu prezentarea, da’ si comentariul tau final – lovitura de gratie, nu alta! Ca asa ne place in Banat sa zicem: „mai bine matze sparcie – decat bucacie aruncate!” Uuff! Vurgil’utz

  4. Dicaangela spune:

    draga doamna LAURA, chiar acum fac a doua oara aceasta friptura. Cum am o bucata de carne de porc, asa o fac, ne place foarte mult! Sint foarte multumita de toate retetele de tot felu dar imi mai trebuie niste ani, cit mi-o da DUMNEZEU. La cei 63 de ani care ii voi implini luna viitoare desi sint si eu o pasionata in ale gatitului si copturilor dar ma bucur totdeauna cu ceva nou . Va doresc multa sanatate si putere de munca, faceti bine mai ales tinerelor care nu au experienta ma refer si la fetele mele care nu au avut timp sa stea la bucatarie cu mine, DOAMNE AJUTA VAPUPPPPPP.

    • Anonim spune:

      Doamna Angela, va multumesc din suflet, sunt onorata ca o gospodina cu atata experienta cum sunteti dumneavoastra apreciaza retetele mele. :) Si eu am fost incantata de reteta acestei fripturi si cand am descoperit-o, am facut-o de cateva ori una dupa alta. Stiti ce buna e si rece? Se taie felii frumoase si e mai buna intr-un sanvis decat orice mezel, ca sa nu vorbim ca e incomparabil mai sanatoasa decat orice s-ar gasi in comert. Va mai astept cu mult, mult drag, stimata doamna!

  5. Anonymous spune:

    Laura,

    In weekend a trebuit sa fac ceva cu cu varza acra si cu "moarea" zeama de varza pentru ca vine caldura si incepea sa miroasa pe balcon.
    Pentru ca nu m-am indurat sa arunc "moarea" am impartit-o pe la prieteni si am preparat si acesta friptura, dar cu carne de vita pentru ca asta am avut in congelator. Vreau sa-ti spun ca a fost DELICIOASA. Sotul meu a fost foarte incantat a spus ca este una din cele mai bune fripturi.

    Laura, super felicitari pentru blog!
    Multumesc Laura…Multumesc Foxyy!

    Madalina

  6. Luiza spune:

    In afara de faptul ca ne-am "lins pe botic" si ca a fost delicioasa…n-am ce spune!

  7. Andrei spune:

    Am vazut pe culinar ca erai incantata de reteta asta si stiu ca tu nu apreciezi decat ceea ce merita apreciat. De atunci sunt cu gandul la reteta insa imi lipseste cu desavarsire moarea de varza!

    PS Ce pofta mi-ai facut cu ultima poza! Trebuie sa fac neaparat rost de moare!

  8. laura laurentiu spune:

    dintimisoara, placerea e de partea mea, te astept cu impresii!

  9. laura laurentiu spune:

    dianalaura, abia astept sa-mi comunici si mie impresiile tale! :)

  10. laura laurentiu spune:

    Olgutza – cred ca noi doua suntem intr-o situatie asemanatoare :)) . Hai ca daca te straduiesti un pic… o rezolvi tu! Ca merita!

  11. laura laurentiu spune:

    Claudia-Maria, este moare si-n Banat, dar la gazdaritzele mai harnicutze, care si-au pus butoiu' de varza la murat! Eu cum nu am facut asa ceva… umblu cu capatatu' prin sat! :))

  12. laura laurentiu spune:

    Foxyy, multam de oferta, m-a rezolvat nashu' lol!

  13. laura laurentiu spune:

    Gabriela, imi pare rau pentru tine, chiar nu ai cum sa-ti faci pofta deindata, trebuie sa mai astepti :( !

  14. dianalaura spune:

    Hi Hi…aseara ma uitam dupa retete, si am gasit pe culinar reteta lui foxxy. :). M-am si dus la congelator si am scos o bucata de carne la decongelat. Noroc ca am butoiul cu moare si varza pe balcon, asa ca m-am pus pe treaba. Acum s-a fiert, imediat o bag la cuptor…Laura, uitandu-ma la pozele tale imi lasa gura apa…sper sa mai rezist pana se termina de facut :))

  15. Olgutza spune:

    Ahhh.. ce bine arata. Si eu am ochit reteta Monicai, da' nu stiu cum se face ca atunci cand am carne, nu am moare si cand am moare, imi lipseste carnea de porc… :))

  16. Claudia-Maria spune:

    asa fac nemtii fetelor,aici se manca friptura acra de vita e specialitate ;) e tare buna,Laura,Foxyy super reteta,dar ce moare nu este si in Banat ;)? va tzuc

  17. Foxyy spune:

    Pai tata mai are ceva zeama… Daca vrei, poate reusim sa facem cumva sa ajunga moarea moldoveneasca in Banat!

  18. Gabriela spune:

    O! DOAMNE !CHIAR CA E O NEBUNIE,AS FACE SI EU AUM ,DAR NU AM MOARE DE VARZA.Abia astept sa ma duc acasa in romania,sigur ai mei mai au ceva,ca aici in italia nici carnea nu are gust.Numai bine!

  19. dintimisoara spune:

    Uauuuuuu , ce miros dumnezeiesc de bun vine din blogul astaaaa….ioiii , e demential aici! Scuze , dar nu pot sa ma abtin sa ma exprim asa furtunos , mai ales ca sunt fan carnita…poate weekendul ce vine ma bag si eu la o asa bunatate culinara…Multumesc de reteta asta postata!

  20. laura laurentiu spune:

    GDC – gandeste-te ca nu are nici un strop de ulei sau alta grasime adaugata! Si nici sare, si-o trage din moarea de varza. Crede-ma, eu nu laud in asemenea termeni ceva ce nu merita :) .

  21. Gospodina de Criza spune:

    Vrei sa ma faci sa nu-ti mai citesc comentariile???
    Moare am, dar carne de porc nu prea mananc. Dar asta vad ca arata frageda si frumoasa ca un gratar, si nu-i inecata in grasime!
    Reteta e interesanta, doritori si pasionati de fripturi am prin zona… deci, vor trece la treaba. Diseara, la meci, vizionam Cuina.

  22. laura laurentiu spune:

    Multumesc, draga mea, sa stii ca ne-a fost de bine si ne va mai fi! Incerc sa fac uz de toata influenta-mi pentru a obtine 2 litri de moare, vreau sa mai fac o halca sanatoasa si sa o pastrez la frigider, rece e (cel putin) la fel de aromata!

  23. Foxyy spune:

    Laura, pozele sunt superbe si mai-mai ca simt mirosul cand le privesc! Las' ca ajung eu iar acasa si dau iama in butoaiele de varza puse de tata.
    Cand o sa-i spun ca a devenit "vedeta" pe net, precis o sa-i creasca inima cat un bostan!

    Imi pare bine ca va place aceasta modalitate de pregatire a carnii, rezultatul final este chiar peste asteptari!
    Sa va fie de bine!