Cautare in site
x inchide
oua de paste, oua incondeiate de pasti, cum se fac ouale incondeiate

Încondeierea ouălor de Paști

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 19.04.2009
4.6
(10)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.6 / 5. Voturi 10

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 comentarii la Încondeierea ouălor de Paști

  1. Luiza spune:

    Ale noastre stau la loc de cinste :) nu ne-a lasat sufletul sa le spargem ! sunt foarte frumoase! multumim!

  2. Roxana spune:

    Superbe!

  3. Draghici Larisa spune:

    superbe.anul asta o sa incercam si noi.copiii vor fi incantati.va ador doamna laura.

    • lauralaurentiu spune:

       Larisa, cu toate ca atunci cand le-am facut, am zis ca va fi pentru prima si ultima data, pentru ca sunt tare migaloase, anul asta m-am razgandit si mi-am confectionat chiar si instrumentul specific, numit „chisita”. Fii cu ochii pe blog, saptamana viitoarea revin cu un video pe aceeasi tema, chiar daca niciodata nu o sa am eu migala bucovinencelor care fac adevarate broderii pe oua, dar oricum decorul asta traditional le face mai deosebite.

      • Adinagrig spune:

        eu acum am descoperit site-ul tau si sunt incantata, abia astept sa incerc retele..cat despre oua, m-ai lasat masca sa zic asa, sper sa am puterea si rabdarea sa le fac si eu odata asa…ce fel de vopseluri ai folosit? din astea clasice din comert? de ce intreb: culorile mi se par vii si la astea din comert mie nu prea mi-au iesit vii in ultimul timp

      • lauralaurentiu spune:

         Adina, ca sa vezi ce potrivire, numai ce am terminat de incondeiat ouale pentru pastele mici. :). De data asta zic eu ca mi-au iesit cu mult mai bine, sotul meu mi-a confectionat un instrument specific – chisita – cu care treaba a mers mult mai bine decat cu pensula. Mai bine, mai rapid, cu mai multa precizie. :) Fara sa fi ajuns la maiestria maicuitei mele, zic eu ca au iesit destul de faine, pun si o poza. Folosesc vopsea de oua din comert in care adaug otet..

      • Borsloredana spune:

        sunt foarte frumoase,pacat ca noi aici nu gasim culori pentru vopsirea oualor

  4. Manda_alexa spune:

     Sunt suppper , dar trebuie sa ai rabdare si timp , si mai ales … ulei de albine !!
    Voi nu credeti ??

  5. Anci_224 spune:

    nu imi plak

    • Anonim spune:

      Domnisoara/doamna/domnule, caci nu stiu ce veti fi, nu trebuia sa va obositi
      sa postati sub doua nume diferite de la unul si acelasi calculator, sunteti
      ridicol(a)!
      „Andrada_02 (unregistered) wrote:

      ouale traditionale sunt cele rosi (simple)pentru ca Domnului nostru Iisus Hristos cand a varsat sange pentu noi nu a colorat ouale in o mie de culori …..astea sunt niste FIITZE de prost gust

      IP address: 109.197.81.35

      „Anci_224 (unregistered) wrote:

      nu imi plak

      IP address: 109.197.81.35

      Nici macar nu stii sa scrii (nici Andrada nu stie, bineinteles nici Anci) si iti versi pe aici naduful cu atata tendentiozitate. Te asigur ca o persoana de nivelul tau este de cel mai autentic prost gust, nu ouale incondeiate. Si ca sa te edifici si sa nu mai vorbesti in necunostinta de cauza, documenteaza-te: http://www.traditii.ro/mestesuguri.php?nr_articol=7 – este un articol despre stravechiul mestesug al incondeierii oualor, se pare ca cele mai vechi s-au descoperit intr-un mormant datand din anul 350 dupa Hristos. Sunt traditionale sau nu?

  6. Andrada_02 spune:

    ouale traditionale sunt cele rosi (simple)pentru ca Domnului nostru Iisus Hristos cand a varsat sange pentu noi nu a colorat ouale in o mie de culori …..astea sunt niste FIITZE de prost gust

  7. Anonymous spune:

    Sunt superbe! Tare multa rabdare trebyie sa ai

  8. laura laurentiu spune:

    Maria draga, eu am topit vreo doua lumanari de ceara (de la biserica) si le-am amestecat cu praf de carbune de lemn, din cel care se comercializeaza pentru gratar. Pensula pe care am folosit-o e una pentru machiaj, foarte mica. In rest… nu stiu ce probleme ar putea sa puna procedeul asta, afara de faptul ca e tare migalos si dureaza mult de tot. Eu iti doresc mult succes!

  9. Maria spune:

    In primul rand felicitari, imi place foarte mult acest blog, am incercat cateva dintre retete si au iesit foarte bune.
    Se apropie Paste si ma tenteaza sa fac cateva oua incondeiate, dar nu stiu de unde sa achizitionez cele necesare… daca ai putea sa ma ajuti cu o idee (stau in Timisoara). Multumesc!

  10. Miha spune:

    Felicitari pentru asa oua frumoase.Si mai ales pentru rabdarea de care ai dat dovada.
    Paste fericit!

  11. ama spune:

    felicitari! tare frumoase ouale.
    astea in mai multe culori mi se par cele mai dificil de facut.