Cautare in site
x inchide
virsli in farfurie, carnaciori virsli reteta

Virsli – carnaciori traditionali din carne de oaie

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 11.12.2013
4.4
(27)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.4 / 5. Voturi 27

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 comentarii la Virsli – carnaciori traditionali din carne de oaie

  1. Buna ziua,

    Sunt din Bucuresti si Bacania cu suflet de unde achizitionam virsli s-a desfiintat. Cine imi poate recomanda alt magazin?

  2. Garbina spune:

    Superba povestea, mai ca-ti vine sa pornesti la drum spre ardeal in cautare de virsli. Nu i-am gustat nici o data, dar nu le-as zice nu.

  3. Iulian spune:

    Buna ziua , va retinem doua secunde , societatea noastra comercializeaza – Intestine de oaie , Intestine de porc , Intestine de vita ( crude sau uscate ). Produsele sunt din import si sunt perfect curatate . Avem toate dimensiunile , inclusiv pentru salamuri de casa . Ne puteti gasi pe Facebook – https://www.facebook.com/calvet.impex/ sau la tel. 0761 720 669 – Iulian

  4. Ponyo spune:

    Buna ziua! As vrea sa fac reteta asta cat de curand, dar am nevoie de mai multe detalii despre partea cu afumarea. Am citit linkul in care explicati despre pachetelul cu lemn pus in gratarul inchis. Dar nu am reusit sa inteleg exact cum le-ati asezat pe gratar si care au fost pasii de urmat.

    Totodata, am doar gratarul deschis si posibil sa nu fie cea mai buna varianta. Se poate sa ne dati mai multe instructiuni legat de afumare? Aici ori pe email-ul meu? Multe multumiri in avans!

  5. DIANISS spune:

    Eu nu stiu de unde aveti reteta asta si nici de unde știți povestea lor, dar CARNATII VIRȘLI adevarati (si înregistrați de altfel ca tradiționali), se fac in zona Bradului ( muntii Apuseni), Jud Hunedoara. De acolo,sunt si dintotdeauna acești carnati acolo s-au facut, căutati sa vedeți. Iar reteta originala pe care familia bunicilor ( de bucătari si măcelari), este din 3 feluri de carne; oaie, vita si porc,care se frământă pana se scoate grăsimea si se lasa cu condimente la odihnit 24 de ore . Nu e asa usor si nici cum o prezentat-o Dvs. In casa mea din moși strămoșii se face VIRȘLI si reteta veche e neschimbata, iar eu de cand ma stiu mănânc VIRȘLI . Daca Ajungeți in Jud Hunedoara, Cumpărați VIRȘLI ADEVĂRAȚI CA SUNT DEMENTALi.

    • lauralaurentiu spune:

      Cred ca nu ai citit articolul, altfel ai fi stiut de unde stiu reteta si ai fi stiut ca povestea am trait-o eu insami. :) Muntii Apuseni sunt o formatiune geografica ce este localizata pe teritoriul judetelor Arad, Alba, Hunedoara, Cluj, Salaj si Bihor. Sa spui ca Apusenii sunt doar la Brad e usor jignitor pentru ceilalti oameni ai muntelui, care sunt de prin alte parti. :) La fel, sa sustii ca virsli adevarati (cu majuscule eu nu scriu, pe internet asta inseamna ca te rastesti la cineva) sunt numai si numai la Brad, e la fel de jignitor, multi au mancat virsli buni de prin alte parti. :) Faza cu framantatul carnii „pana se scoate grăsimea” e de domneniul absurdului :)). Nu ma indoiesc ca bunicii tai fac virsli excelenti, dar sunt sigura ca tu nu ii faci deloc. :)

    • dan spune:

      Dianiss, da-ne si reteta ta. O vom incerca

  6. Myreluta spune:

    Foarte interesanta aceasta varianta am so incerc curind…. am pus in practica carnaciori cu pui deliciosi si cei cu busuioc si cei traditionali Au avut mare scucces in familia mea au disparut repede…. Eu am facut si cu seminte de fenicul si au iesit foarte gustosi As dori sa stiu parerea dumneavoastra Va multumesc din suflet pt. toate aceste retete deosebite…si modul de prezentare impecabil FELICITARI…….

  7. lia spune:

    Dumnezeu sa te tina, sanatoasa ,tinara si fericita ca bine le mai sti pe toate ai un suflet mare si dai informati tuturor mare noroc mai are VUCO cu tine Cu aceasta ocazie iti multumesc va doresc la toata familia Sarbatori Fericite sanatate si lui DEDY SI SOTIEI LUI ,,,,,,,,,,,CANADA