Friptura de miel la cuptor
Friptura din pulpa de miel la cuptor, marca Jamie Oliver
Dupa cum deja ati aflat din subtitlu, aceasta minunata reteta de friptura de miel la cuptor este inspirata de Jamie Oliver. La fel ca toate retetele lui, si aceasta implica minimum de efort pentru un rezultat maxim. Oricine l-a urmarit pe Jamie a putut constata cat de simple si cat de gustoase si colorate sunt preparatele pe care ni le propune. Aceasta minunata friptura de miel, care poate face cinste oricarei mese de sarbatoare, necesita un minimum de atentie iar la final, vom avea pe masa, in acelasi timp, felul principal si o minunata garnitura de primavara, din cartofi noi si morcovi tineri la cuptor.
Ei bine, daca doriti sa va bucurati de o masa de Paste pe cinste, dar in acelasi timp sa nu petreceti exagerat de mult timp in bucatarie, poate ca aceasta pulpa de miel cu lamaie, rozmarin si usturoi e alegerea cea mai potrivita.
00:2001:2001:406usor
Ingrediente Friptura De Miel La Cuptor:
- 1 pulpa de miel de 1,5-1,7 kg
- 7-8 catei de usturoi
- 2-3 fire de rozmarin proaspat
- coaja galbena fin razuita de la 1 lamaie
- 5 linguri de ulei de masline
- sare si piper
- 1 kilogram de cartofi noi, curatati de coaja
- 500 de grame morcovi tineri
Preparare Friptura De Miel La Cuptor:
1. Pulpa de miel se curata cu grija de pielite si grasime, insistand asupra acestui aspect mai ales daca nu sunteti extrem de incantati de gustul specific de miel.
2. Coaja fin razuita de lamaie, 3 catei de usturoi, 1/2 din rozmarin (doar frunzele) fin tocat si 3 linguri de ulei de masline se proceseaza la blender sau se zdrobesc in mojar pana obtinem o pasta. Se unge bine mielul pe toata suprafata cu aceasta pasta, se sareaza si se pipereaza, apoi se porneste cuptorul si se fixeaza la 200 grade Celsius.
3. Se pune pe foc o oala cu 3-4 litri de apa si cand da in clocot, se adauga 1 lingura de sare, apoi cartofii noi si morcovii tineri curatati si eventual despicati pe lungime (in functie de cat sunt de mari). Se fierb legumele 5 minute, apoi se scurg de apa. Cat sunt fierbinti, se rastoarna in tava in care se vor da la cuptor, se adauga restul de ulei de masline, restul frunzelor de rozmarin tocate, 1 catel de usturoi zdrobit si restul intregi, sare si piper. Se amesteca bine.
4. Deasupra tavii cu legume se potriveste un gratar rezistent la cuptor. Pulpa de miel se aseaza deasupra acestuia. Se coace la cuptorul preincins la 200 de grade Celsius timp de 1 ora daca o doriti rozalie in interior, respectiv 1 ora si 20 de minute, daca o doriti bine facuta, intorcand pulpa de miel de pe o parte pe alta la jumatatea prepararii.
5. Inainte de servire, friptura din pulpa de miel trebuie sa se odihneasca 15-20 de minute, asa incat sucurile din carne sa se reimpregneze in fibre. Recomand sa fie servita friptura cu salata verde si cu un sos dupa preferinta, eu i-am pus alaturi un sos tzatziki (din iaurt, castraveti, usturoi si lamaie) si mi s-a parut ca s-a potrivit de minune.
E aromata, delicioasa si are gust de sarbatoare. Pofta buna!
Lasă un răspuns