Cautare in site
x inchide
fasole cu afumatura, reteta fasole cu afumatura

Fasole cu afumatura

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 07.03.2009
4.4
(46)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.4 / 5. Voturi 46

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

57 comentarii la Fasole cu afumatura

  1. CIOFLEC MIHAI spune:

    Cel puțin orientativ, cred că era necesar să fie specificată cantitatea de apă și mărimea vasului în care se gătește.

  2. Sorin spune:

    – – O bănățeanca faina – și o gospodina desăvârșita !
    Tocmai ce m-am inspirat din .. frumosul tău comentariu ( se vede o educație deosebita din felul cum scrii .) – așa ca astăzi o sa fac o mâncare de fasole cu afumătură – – așa , Made in UK – cu tehnologie bănățeana …
    Știind ca romanul e inventiv – folosim
    – fasole prefiarta de la Tesco ( supermarket)
    – kaizer și cârnat afumat de la un Polsky skleap, magazin polonez ( fiindca nu avem magazin românesc in zona ) ,
    – condimente , legume proaspete și murături de la Turkish shop – – Ne descurcam noi și pe insula …
    încă odată mulțumim pentru rețeta ,
    Semnează , culmea – tăt un moldovean ( cu bun simt ) –
    Sorinache –

  3. Gina Velicu spune:

    Buna ziua. Dintre toate retetele citite am ales sa o incerc pe aceasta. Sunt multumita de rezultat si mult succes in continuare la gatit si la postat. Un big like pentru reteta!

  4. Laura spune:

    Buna ziua! Ce cantitate de apa ati folosit la aceasta reteta? Multumesc!

  5. Giorgiana spune:

    Multumesc pt toate rețetele postate si pt faptul că învăț sa gătesc cele mai minunate preparate( sunt la inceput de drum in arta culinara). Sunteti un model demn de urmat. Mult succes in continuare si la cat mai multe retete noi.

  6. david spune:

    SUNT PLECAT DIN TARA DIN 1964 DECI DE 53 DE ANI,SI MIAU RAMAS INCA GUSTURILE DE MANCARURILE MAMEI MELE DECI CAND MIE POFTA INTRU PE GOGLE SI CAUT RETETE CUM AM FACUT SI DE ACEASTA DATA.
    PARINTI AU RAMAS IN ROMANIA SI AU DECEDAT CU VREMEA.AM PLECAT LA 24 DE ANI IN ISRAEL SI AM FAMILIA MEA.DAR SOTIA NU CUNOASTE BUCATARIA DIN ROMANIA. SI CULMEA,SI EI AI PLACE MANCAREA ROMANEASCA MOLDOVENEASCA , SUNT NASCUT SI CRESCUT LA IASI.DECI NU E DE MIRARE.CU MULT DRAG DAVID.

  7. Mihaela Cartis spune:

    Am fãcut chiar astãzi aceastã retetã, respectând întocmai indicatiile, si mi-a iesit cea mai bunã fasole pe care am fãcut-o pânã acum în peste 40 de ani de când fac gastronomie. Multumesc. :-)

  8. alessia spune:

    mancarica ta e super super buna

  9. Tuku Bacsi spune:

    Anonymous draga, eu sunt intr-o mai mica masura roman, si locuiesc in usa de pe timpul „regretatului” fiind total ignorant in ce priveste muzica populara. Imi cer scuze ca nu o cunosc pe Laura decat de pe blogul acesta care-mi mai aminteste de cate-o mancare de pe masa bunicii si pentru care sunt foarte recunoscator si o apreciez mult. Un lucru pe care il faci pentru popularitate nu poate sa sune decat fals; continutul acestui blog denota dragoste si pasiune, dedicatie nu pentru arta culinara in sine ci pentru cei carora e pune rezultatul eforturilor ei pe masa. Multam, Laura si ai votul meu permanent!

  10. alinutzacris spune:

    e prima oara cand deschid un site cu retete. nu8 nstiu sa fac mancare dar astazi am avut asa o pofta de fasole incat am incercat….mi-a iesit ca a bunicii acum 30 de ani.multumesc din suflet!

    • lauralaurentiu spune:

      Alina, ma bucur din tot sufletul! Dupa aceasta prima reusita sper sa devii un cititor constant al acestui site culinar. Sa iti fie de bine fasolea!

  11. piss spune:

     prima oara canda fac fasolica si cred sincer…la cum arata cea facuta de tine, sa-mi iasa si mieee! ms mult

  12. crowley spune:

    Doamne sa-ti traiasca am intrat pe site pentru o banala reteta si acum lesin de foame … incerc asta maine(binenteles pun la imuiat de pe acum fasolea) nu am sunca sau carne afumata dar sper sa iasa ok si cu kaizer :D

    merci de reteta,

  13. bella spune:

    am incercat-o dar fara radacinoase si patrunjel – delicioasa :)
    multumesc!

  14. Gurita_catalina spune:

    chiar azi am facut dupa reteta ta a iesit buna mai astept si alte retete noi

  15. Roxana Dinu spune:

     De ce nu vorbesti doar in numele tau? Eu una nici nu stiam este dna Laura Laurentiu ( sper sa nu jignesc in vreun fel) si uite ca na eu votez pentru retete-blog si nu pentru ca dna canta. Si sa stii ca pentru unii/altii e destul de greut sa faca o oala de fasole ( a se citi chiar mai jos) . Matalica pentru ce crezi ca intra lumea pe blog? Pentru a vedea/invata pasii unei retete sau pentru a vedea ce mananca acasa dna Laura Laurentiu? Dezgustator!

    • Adudediu spune:

      bravo roxana… nici eu nu stiam k doamna este cantareata… eu am cautat o reteta de fasole… si asta pare una super … felicitari doamnei pentru reteta

  16. Acostici spune:

    la cat de tare salivez raman fara comentari

  17. Acostici spune:

    si mie imimsaliveaza gura dar sa vedem daca ne va iesi pt ca noi nu santem obisnuiti prea tare cu bucataria romaneasca. Cam avem ceva ani in spania.

  18. Anonim spune:

    trebuie sa dai detalii mai complexe. timp de fierbere, cantitate apa. eu fiind amator nu am reusit sa o fac chiar mancare si mi-a iesit ciorba. am fiert si prea mult si s-au facut boabele vraiste.

    • Anonim spune:

      @Anomim, as da detalii mai complexe… numai ca nu am intalnit incat doua feluri de fasole care sa fiarba la fel :)). Trebuie sa gusti, sa probezi, in cazul fasolei nu ai alta alternativa!

  19. Anonim spune:

    Tii-Ha! Atata’i da buna – c’o maninci cu ochii!!/
    Tin minte ca eram copii, si mama ca sa ne amageasca pana gata toate felurile de mancare,
    – muia o felie de paine de casa, – doar oparita felia, in zama da pasula, apoi o stropea cu oloi bun si sare si boia dulce …si asta ne ptolea foamea. //Virgil’utz

  20. Simona_haladita spune:

    super am facut am facut-o cu gandu la radu anton roman si celebru sau cazan din bucovina.tarzan&manytaboris

  21. Gabriel spune:

    prfect…:D foarte buna!Ma rugat matusha sa fac ..imi lasase tot pregatit…shi am my pus eu ce my scria pe aici..shi a ieshit bine!mersi…salut

  22. Anonymous spune:

    Super retata. Am facut-o si a dat rezultate. Mersi

  23. Anonymous spune:

    nota 10 ptr reteta ….chiar daca nu ma prea "omor" dupa fasole ,acum gatesc dupa reteta ta si cred ca o sa fie fff gustoasa.

  24. laura laurentiu spune:

    Niko-B, multumesc de apreciere si de pont ;) ! Pe "anonimus" asta l-am uitat demult, comentariul e din perioada de desfasurare a festivalului blogurilor culinare, a fost prin toamna lui 2009, atunci avea niste frustrari d-lui/-ei legat de locul in clasament pe care il ocupam.

  25. Niko-B spune:

    Dragà Laura, Lasà câinii sà latre… CUI nu-i face poftà o fasole ? Hai spune. Sà-l vàd. Fàrà sà te superi, referitor la ceea ce ai scris " (imi cer scuze pentru aburii din imagine, erau inerenti)": dacà ai posibilitatea, data viitoare, cu un mic ventilator alàturi, fàrà sà se vadà în plan, SCAPI de ABURI (fotografiatul face parte din plàcerile mele), nu spune la nimeni ce te-am învàtat. E un fel de a-ti multumi pentru retetà. Si pe Gigi-Contra… uità-l, cum l-am uitat si noi. Definitiv.

  26. laura laurentiu spune:

    adina b – iti multumesc pentru sustinere! Si eu cred ca profesia mea nu are relevanta, aici, pe blog, mai ales ca retetele mele sunt apreciate de atatia oameni.

  27. adina b spune:

    eu nu stiam ca esti cantareata dar folosesc des retetele tele si toata familia mea este multumita iti multumesc

  28. laura laurentiu spune:

    Simona, la multi ani si tie! O primavara frumoasa!

  29. laura laurentiu spune:

    Anonim – cred ca frustrarea ta provine din faptul ca eu sunt Laura Laurentiu – adica cineva, iar tu nu esti decat „anonim” – adica NIMENI. Ce legatura are profesiounea mea cu gatitul? Tu esti bucatar profesionist, cumva, si eu mi-am permis sa iti incalc teritoriul? Puteam fi si presedinte de stat, daca imi place sa gatesc voi gati; oamenii ma citesc, imi preiau retetele, le plac si ma voteaza. Multi dintre cei care citesc blogul meu nici nu stiu ca sunt cantareata. Vezi-ti de frustrarile tale si da-mi pace!

  30. Simos says ... spune:

    arata super bine. cu o ceapa batuta si pita calda, as manca un blid intreg :))
    la multi ani! si la cat mai multe capodopore culinare …
    simona

  31. Anonymous spune:

    Nu e greu sa faci o oala de fasole si sa ajungi pe primul loc in top daca esti deja o persoana cunoscuta, nu e asa? La ce tia trebuit tie topul asta culinar, Laura Laurentiu ca si asa te cunoastea multa lume, esti o cintareata cunoascuta si daca te voteaza cineva sa stii ca te voteaza pentru ca te cunoaste de la cintat nu pentru blogul tau.

  32. laura laurentiu spune:

    Elisa, mie mi-a placut, dar barbatu-meu a fost in delir!

  33. laura laurentiu spune:

    Vai Doru, chiar asa? Eu iti multumesc de floarea virtuala, sterge-ti lacrimile si nasul si pune-o de-o fasole! Nu e greu, chiar nu trebuie sa ii duci dorul!

  34. Elisa spune:

    Dar ce buna trebuie sa fie!!! De cate ori intru pe blogul tau mi se face pofta.

  35. Doru spune:

    Wow! Wow! De cand nu am mai mancat eu asa ceva… mai ca imi dau lacrimile, zau! lacrimile hai ca nu, ca nu-s femeie (doamnele sa ma scuze, ca de ziua lor) dar balesc ca un bebelus cand ii dau dintii! De ce ai facut asta? :P
    Sper ca nu te-ai suparat si stii la gluma, eu cred ca da daca ma iau dupa introducerea care m-a facut sa rad cu pofta, cam stii sa ii pui la punct pe baietii rai si in plus esti si bucatareasa minunata! O floare virtaula de 8 martie!