Cautare in site
x inchide
Advertising
Mancare de ardei copti, de post

Mancare de ardei copti, de post

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 21.11.2010
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA
Advertising

Prima si prima data, am mancat o mancare de ardei copti la manastirea Sucevita. Vizitam nordul Moldovei in timpul postului Sfintei Marii, asa incat la toate manastirile se pregateau numai feluri de post. Am fost surprinsa de varietatea preparatelor dar si de gustul foarte bun al acestora. Dupa un timp, tot cercetand, am aflat cum se face aceasta reteta de post, care este foarte gustoasa si in acelasi timp foarte rapida, iar azi v-o propun si voua.

Ingrediente Mancare de ardei copti, de post:

  • 12-15 ardei copti (eu am folosit kapia, din congelator)
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 3-4 linguri de bulion  sau 1 lingura de pasta de rosii (eu am folosit doua rosii mici din bulion si ceva din zeama lor)
  • 4 linguri de ulei de masline extravirgin
  • 1 lingura de faina
  • sare, piper
  • patrunjel verde

Preparare Mancare de ardei copti, de post:

Ardeii copti se curata (in  cazul in care nu sunt din congelator, gata curatati) si li se indeparteaza cotorul si semintele.

mancare de post de ardei copti 2

Se taie rapid ardeii in fasii si se pun intr-un bol, ca sa nu se piarda lichidul gustos pe care il lasa.

mancare de post de ardei copti 3

Se curata, se spala si se toaca marunt cepele.

Advertising
mancare de post de ardei copti 1

Se incinge uleiul de masline intr-o cratita si se adauga ceapa, calindu-se pana se inmoaie. Cand ceapa s-a inmuiat, se presara faina si se amesteca repede pana se incorporeaza.

mancare de post de ardei copti 4

Se adauga imediat ardeii taiati in fasii si zeama pe care au lasat-o, se amesteca si se completeaza cu apa fierbinte, atat cat ardeii sa fie acoperiti. Se adauga 1 lingurita de sare si piper proaspat macinat si se lasa sa fiarba pe foc mic.

Advertising

mancare de post de ardei copti 5

Dupa ce mancarea clocoteste 7-8 minute, se adauga rosiile (pasta de rosii, bulionul) si usturoiul tocat.

Advertising
mancare de post de ardei copti 6

Se amesteca si se da in clocot timp de 1 minute, apoi se opreste focul si sa adauga patrunjelul tocat, ajustand gustul cu sare si piper, daca mai e nevoie. Se acopera cu capacul si se lasa mancarea 5-10 minute sa abureasca sub capac si sa se imprieteneasca toate aromele.

mancare de post de ardei copti 7

Eu am servit-o alaturi de un orez cu legume (ceapa, telina, morcovi tocati), dar la fel de bine se potriveste cu o mamaliguta sau cu cartofi natur. E o mancarica foarte gustoasa, iar pentru pentru cine nu posteste, se poate inlocui pasta de rosii cu smantana, rezultatul e unul foarte rafinat.

Pofta mare!

Grupul Facebook

Ti-a placut aceasta reteta?

/ 5. Voturi

Poate îți place și:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

38 comentarii la Mancare de ardei copti, de post

  1. Ana says:

    Mulțumesc! Minunată rețeta…

  2. Georgiana says:

    Buna ziua, după ce se pune bulionul se mai lasă doar 1 minut pe foc? Mulțumesc 😊

  3. viorica bucur says:

    Foarte buna mancarica asta ! Din cauza ei am copt ardei cu sacul ,sa fac mai des !

  4. Ricardo says:

    Foarte interesantă ricetta asta de mancare de ardei copti! Nu am mai intalnit, este foarte bun!

  5. Curca Anca says:

    Mulțumesc mult de tot, mi-a fost de mare ajutor reteta. A iesit foarte gustoasa mancarea de ardei copti.

  6. Andreea Tui says:

    Faina mancare, se face pe aici pe la Suceava.

    Culmea ca pe blogul http://www.codrosu.ro/mancare-delicioasa-de-post-orez-cu-ardei-copti/ apar aceleasi poze, dar nu zaresc numele tau …..

  7. Adina says:

    Este demential de gustos, mai este si varianta de Ardei copti cu smantana

  8.  buna mincarica asta!e ca la mama acasa!dar cind se raceste pot sa o pun pe masa impreuna cu carne la gratar?

  9. Adinagrig says:

    facut mancarica acum pe seara, gustat acum cand am bagat-o in frigider, e divinaaaaaaaaaaaaaaa, cred ca as devora o pe toata cu o mamalguta alaturi…am motiv serios ca la toamna sa triplez cantitea de ardei copti pe care o sai pun la congelator.
    bravo inca odata pt toate retele, toate sunt pe gustul meu.

    • lauralaurentiu says:

      :) Ma bucur mult ca a fost pe placul tau. Si eu am variate motive sa pun multi ardei copti la congelator, mancarica asta, salata de ardei copti, ardeii copti umpluti cu branza la gratar… mmm, toate bune! Sa va fie de bine!

      2012/6/7 Disqus

  10. ieri la cina asta am servit!!! am preparat-o foarte repede, alaturi de un pilaf cu legume! ne-a placut foarte mult…asa ca e trecuta in caiet la sectiunea….favorite…ca toate celelalte de la dv (sinecer)!
     

  11. Mona B says:

    Buna ziua!
    As vrea sa va rog sa postati si o reteta de orez sarbesc pe care sa-l gatesc pentru sotul meu in (are radacini sarbesti).  Tin sa va felicit pentru ce faceti! Intru zilnic pe site, gatesc cu drag mancarea pe care ne-o “predati” aici, si ma mandresc ca aici in Bucovina, pun pe masa nu numai retete din zona noastra, dar si retete de care sotul meu isi aminteste ca i le pregatea si tatal lui, in copilarie! Multumesc! Mona

  12. Mioaramitri says:

    ffff.buna

  13. Poppteo says:

    Buna ziua

    am facut azi aceasta mincare si este un deliciu al papilelor ca si al ochilor, multumesc.

  14. Noni says:

    Ma uit de ceva vreme la retele tale si nu pot sa zic decat ca sunt delicioase, arata minunat, trebuiesc neaparat incercate :)

  15. Anonymous says:

    Draga Laura, multumesc pentru retete, cred ca esti un om bun, m-am simtit putin vinovata, ca am abordat tema postului, la urma urmei fiecare alegem…de aici de la tine de pe blog, mereu ma inspir si asa cum am spus, chiar am facut unele retete de ale tale, care au avut succes…Mult succes iti doresc,si in continuare, apreciez efortul si dragostea cu care gatesti… si pentru noi.Cu drag, Angela

  16. lauralaurentiu says:

    maria elena, iti multumesc din suflet, draga mea!

  17. lauralaurentiu says:

    Agni, multumesc si te mai astept!

  18. lauralaurentiu says:

    Novelinadeltorto, asa e, o mancarica foarte buna si chiar aratoasa! Te mai astept cu drag!

  19. lauralaurentiu says:

    alison, moldoveanca din tine stie ce-i bun :P ! Cu mamaliga e cel mai buna, asa e, dar astia ai mei abia, abia mananca de post, daca ii mai "pedepseam" si cu mamaliga, cred ca fugeau in lume :)).
    Voi participa, bazeaza-te pe mine :*.

  20. lauralaurentiu says:

    Andreea, iti multumesc mult, si tie la fel. E o mancarica gustoasa, eu o fac si cu carne, dinstui in ceapa bucatele de piept de pui si continui la fel ca in reteta descrisa. In final, o drag cu smantana. E nebunie!

  21. maria elena says:

    E de-a dreptul tentanta! Felicitari pt premiul de pe bucataras.

  22. Ágni says:

    Arata f. bine!!!

  23. Novelinadelorto says:

    Eu nu am tinut nici o data post dar am mancat mancare care se face la banat cand eram mica si pot sa spun ce este antradevar foarte buna si nu as refuzao deloc…:D…orezul asta cu ardei capia sunt o minune dupa poze complimente.Te ambratisez cu drag

  24. alison says:

    daca tot ai facut-o asa buna,indura-te si fa o lingura de mamaliguta,e geniala combinatia pentru moldoveanca din mine!:)
    te astept in decembrie cu o reteta de peste la mine,gasesti detalii pe blog!
    ps:sa-ti fie noua casuta loc de bucurii,relaxare si realizari!:)

  25. Andreea T says:

    Arata superb. Se vede ca-i delicioasa :)
    Drept e ca atunci cand amesteci o multime de ingrediente delicioase, nu poti sa obtii decat ceva tare bun. Ardeii capia copti sunt de departe preferatii mei, din pacate in partea de lume unde sunt, nu prea sunt de gasit :)
    O saptamana buna Laura!

Advertising
Advertising
CLOSE
CLOSE