Pulpe si aripioare de pui crocante la cuptor
Nouă ne-au plăcut la nebunie aceste bucățele fragede, pulpe și aripioare de pui crocante, învelite într-o crustă aromată, cu o carne suculentă și foarte bine friptă, făcute la cuptor, fară să fi fost scăldate într-o baie de ulei încins! Rețeta de mai jos vă oferă o variantă ingenioasă de pui pane făcut la cuptor, fără ou și cu foarte puțin ulei, dar cu mult, mult gust.
Ingrediente Pulpe si aripioare de pui crocante la cuptor
- 2 pulpe inferioare de pui
- 2 pulpe superioare de pui
- 2 aripioare de pui
- 1 lingură de paprika dulce (cine preferă mai picant, poate să facă un amestec între paprika dulce și iute)
- 3 linguri cu varf de făină (integrală am folosit eu)
- 2 linguri cu fulgi de cocos
- 3 linguri cu vârf de pesmet cu granulație mare (panko) sau chips de cartofi marunțiți
- 1/2 de ceapă mică
- 2 căței de usturoi
- 2 linguri cu vârf cu muștar
- 40 de ml. de ulei de măsline extravirgin
- sare și piper
Mod de preparare pulpe si aripioare de pui crocante la cuptor
1. Așa cum se poate ghici cu ușurință din poza de mai jos, ingredientele pentru aceste pulpe de pui și aripi de pui pregătite la cuptor, în crustă crocantă, sunt foarte, foarte simple. Modalitatea de preparare este foarte accesibilă și ea. În primul rând, scoatem ale noastre pulpe și aripioare de la frigider cu 1 oră înainte de a le găti, permițându-le să revină la temperatura ambientală, apoi le sărăm și le piperăm.
2. Treaba merge repede, așa că încă de la început pornim cuptorul și-l fixăm la 200°C, cu ventilație sau 210°C static. Muștarul se amestecă cu uleiul turnat puțin câte puțin, obținând un sos dens, ca o maioneză:
2. În această bază cremoasă, pentru ca alte noatre pulpe și aripioare de pui să aibă un gust cât mai delicios, ee adaugă ceapa și usturoiul foarte fin tocate. Se omogenizează bine.
3. Pentru prepararea amestecului pentru crusta acestor pulpe și aripioare de pui fragede, fiecare este liber să combine conform gusturilor sale. Sunt permise și chiar recomandate o mulțime de combinații de ierburi uscate și tot felul de condimente. Eu am amestecat făina cu paprika, am adăugat fulgii de cocos și cele 3 linguri de chips de cartofi mărunțiți.
4. Bucățile de pui sărate și piperate se ung pe toată suprafața cu sosul de muștar, ulei și ceapă, apoi se tăvălesc prin amestecul pentru crustă, acoperindu-le bine.
5. Așezăm ale noastre pulpe și aripioare de pui îmbrăcate în crustă într-o tavă acoperită cu hârtie de copt.
Coacerea
6. Dăm tava în cuptorul preîncins la 200°C ventilat, la o înălțime medie. Timpul de coacere variază în funcție de mărimea bucăților de pui. După primele 20 de minute de coacere, eu le-am întors pe partea opusă, continuând coacerea până la trecerea a 45 de minute, în total. Puiul este gata atunci când are crusta rumenă fară a fi arsă iar ințepându-l adânc cu o scobitoare nu eliberează deloc sânge, doar sucuri clare.
Scoatem bucățile de pui din tavă pe un strat de hârtie absorbantă de bucătărie, ca să se dreneze de grăsimea topită de la suprafață. Le lăsăm 10-15 minute să se odihnească, apoi le servim cu garnitura preferată. Noi am optat pentru delicioșii cartofi hasselback și o salată verde cu vinegretă simplă (prima fotografie). O altă combinație excelentă este să servim aceste pulpe și aripioare crocante la cuptor alături de o mâncare primăvăratică de mazăre.
Lasă un răspuns