Cautare in site
x inchide
Advertising
Pulpe si aripioare de pui crocante la cuptor

Pulpe si aripioare de pui crocante la cuptor

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 20.04.2010
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA
Advertising

Nouă ne-au plăcut la nebunie aceste bucățele fragede, pulpe și aripioare de pui crocante,  învelite într-o crustă aromată, cu o carne  suculentă și foarte bine friptă, făcute la cuptor, fară să fi fost scăldate într-o baie de ulei încins! Rețeta de mai jos vă oferă o variantă ingenioasă de pui pane făcut la cuptor, fără ou și cu foarte puțin ulei, dar cu mult, mult gust.

Ingrediente Pulpe si aripioare de pui crocante la cuptor

  • 2 pulpe inferioare de pui
  • 2 pulpe superioare de pui
  • 2 aripioare de pui
  • 1 lingură de paprika dulce (cine preferă mai picant, poate să facă un amestec între paprika dulce și iute)
  • 3 linguri cu varf de făină (integrală am folosit eu)
  • 2 linguri cu fulgi de cocos
  • 3 linguri cu vârf de pesmet cu granulație mare (panko) sau chips de cartofi marunțiți
  • 1/2 de ceapă mică
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri cu vârf cu muștar
  • 40 de ml. de ulei de măsline extravirgin
  • sare și piper

Mod de preparare pulpe si aripioare de pui crocante la cuptor

1. Așa cum se poate ghici cu ușurință din poza de mai jos, ingredientele pentru aceste pulpe de pui și aripi de pui pregătite la cuptor, în crustă crocantă, sunt foarte, foarte simple. Modalitatea de preparare este foarte accesibilă și ea. În primul rând, scoatem ale noastre pulpe și aripioare de la frigider cu 1 oră înainte de a le găti, permițându-le să revină la temperatura ambientală, apoi le sărăm și le piperăm.

Pulpe si aripioare de pui crocante la cuptor ingrediente si mod de preparare pas cu pas

2. Treaba merge repede, așa că încă de la început pornim cuptorul și-l fixăm la 200°C, cu ventilație sau 210°C static. Muștarul se amestecă cu uleiul turnat puțin câte puțin, obținând un sos dens, ca o maioneză:

Pulpe si aripioare de pui crocante la cuptor preparare baza crusta

Advertising

2. În această bază cremoasă, pentru ca alte noatre pulpe și aripioare de pui să aibă un gust cât mai delicios, ee adaugă ceapa și usturoiul foarte fin tocate. Se omogenizează bine.

Pulpe si aripioare de pui crocante la cuptor preparare crusta 2

3. Pentru prepararea amestecului pentru crusta acestor pulpe și aripioare de pui fragede, fiecare este liber să combine conform gusturilor sale. Sunt permise și chiar recomandate o mulțime de combinații de ierburi uscate și tot felul de condimente. Eu am amestecat făina cu paprika, am adăugat fulgii de cocos și cele 3 linguri de chips de cartofi mărunțiți.

amestec crocant pentru crusta

4. Bucățile de pui sărate și piperate se ung pe toată suprafața cu sosul de muștar, ulei și ceapă, apoi se tăvălesc prin amestecul pentru crustă, acoperindu-le bine.

Advertising

tavalirea pulpelor si aripioarelor in amestecul pentru crusta crocanta

5. Așezăm ale noastre pulpe și aripioare de pui îmbrăcate în crustă într-o tavă acoperită cu hârtie de copt.

Pulpele si aripioarele in tava gata de copt

Coacerea

6. Dăm tava în cuptorul preîncins la 200°C ventilat, la o înălțime medie. Timpul de coacere variază în funcție de mărimea bucăților de pui. După primele 20 de minute de coacere, eu le-am întors pe partea opusă, continuând coacerea până la trecerea a 45 de minute, în total. Puiul este gata atunci când are crusta rumenă fară a fi arsă iar ințepându-l adânc cu o scobitoare nu eliberează deloc sânge, doar sucuri clare.

Advertising

pulpe de pui si aripi de pui in crusta crocanta la cuptor reteta

Scoatem bucățile de pui din tavă pe un strat de hârtie absorbantă de bucătărie, ca să se dreneze de grăsimea topită de la suprafață. Le lăsăm 10-15 minute să se odihnească, apoi le servim cu garnitura preferată. Noi am optat pentru delicioșii cartofi hasselback și o salată verde cu vinegretă simplă (prima fotografie). O altă combinație excelentă este să servim aceste pulpe și aripioare crocante la cuptor alături de o mâncare primăvăratică de mazăre.

pui cu 40 de catei de usturoi reteta video pui cu 40 de catei de usturoi reteta laura laurentiu

Grupul Facebook

Ti-a placut aceasta reteta?

/ 5. Voturi

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

28 comentarii la Pulpe si aripioare de pui crocante la cuptor

  1. Ionela spune:

    Se poate face reteta si cu file de peste?

  2. Lia spune:

    Scuze, mai devreme am scris gresit „absoluti incantati” :) in loc de absolut
    incantati. Ma deranjeaza teribil astfel de greseli, nu reusesc sa
    reeditez ca sa corectez.

  3. Lia spune:

    Reteta ta am descoperit-o de fapt la Lena dar a citat sursa si am intrat ca sa-ti spun ca suntem absoluti incantati de gust si de faptul ca se fac la cuptor fara ulei.

    Eu am indepartat pielea si din motive de colesterol dar mai ales pt ca pe tv paprika explica intr-un film strain ca marinada si glazura, cand gatim pui, raman pe piele si nu intra in carne aromele daca n-o indepartam si e pacat si le-am dat dreptate. Partea superioara a pulpei am crestat-o in 3 ca sa se patrunda sosul de mustar mai bine. Forma nu s-a stricat.

    Aaa … si au mers f bine alaturi cu un sos din iaurt, usturoi si sare cum recomanda pe celalalt site dar fara maioneza ca mie repede mi se apleaca.

    Am facut la cuptor reteta de cartofi dati prin amestecul ala pe baza de malai, exceptionali si astia tot pe pergament fara ulei decat doua linguri cu care-i frecam, nu stiu daca i-ai incercat vreodata. Doamne, ce inseamna internetul asta, cate afli, pe vremea lui Ceasca nu stiam sa-i facem la cuptor decat in balta de ulei.

  4. Iosif ioana spune:

    Am avut aceasi problema ca si cosmin, nu se lipea mustarul si le-am dat prima data prin amestecul de faina dupa cu mustar si iar cu amestec de faina, au iesit excelent.

  5. Virgilutz spune:

    Rumene, crocante pe dinafară, tandre pe dinăuntru, – de rozi și zgârciul din încheietură! 
    …mmm!! plescăi de așa savoare și sting focul pe gâtlej cu un pahar de vin roșu ce-l ridic în cinstea și sănătatea desăvârșitei gospodine, stimată Laura!!

    • lauralaurentiu spune:

       Multumesc, multumesc mult! :)) Va sa zica si matale-ti place sa rozi zgarciuri? Ma declar vinovata de aceeasi pasiune :P.

  6. cosmin spune:

    buna seara ! am avut o problema cu mustarul :) s-a taiat ca maioneza cand am pus usturoiul si ceapa , bine pana la urma am reusit sa le fac dar cu greu pentru ca mustarul nu se lipea de ele. Acum sunt in cuptor , sper sa iasa bine ! multumesc pentru reteta !!!

  7. Cami Raijin spune:

    tocmai am incercat reteta!!!Senzationale mi au iesit copanelele, iar langa copanele in tava am asezat cartofi taiati pe jumatate, si deasupra lor asezata o rondea de ceapa, au facut o impresie buna!!!multumim

  8. buna Laura!am facut si aceasta reteta sambata,dar cu pulpe doar au iesit excelente,au fost foarte apreciate de toata lumea,de micuta mea nu mai zic!dovada:pe facebook!multumim!

  9. lauralaurentiu spune:

    in schimb matale esti cam crud(a)… la minte. :D

  10. Anonymous spune:

    cam arse

  11. lauralaurentiu spune:

    Madalina, sa va fie de bine! Ma bucur mult ca v-au placut pulpitele. Cum spuneam, pentru crusta se pot face o gramada de combinatii!

  12. Madalina spune:

    Buna Laura,

    Am incercat si eu aceasta reteta dar la crusta am inlocuit chips-urile de cartofi cu fulgi de porumb. Au fost delicioase si imi plac pulpitele ca nu se prajesc in ulei, nu trebuie sa le port de grija ca sare uleiul, sa le intorc, sa nu se arda, etc. Stiu ca sunt mai comoda :)

    PS Voi incerca si cu chips-uri.

    Madalina

  13. laura laurentiu spune:

    sarah – se da, cum sa nu, si nu doar de pomana ci si in dar, mai ales prietenilor, numai ca tu esti cam departisor! :)

  14. laura laurentiu spune:

    pansy – sa stii ca asa e! :)

  15. laura laurentiu spune:

    Stroe – ai sa rezisti tentatiei? :P

  16. laura laurentiu spune:

    Geta, abia te astept cu impresii!

  17. sarah spune:

    auuuuuu ce foame imi este lumeee!!!lesin de pofta.de pomana nu se da pe blog-ul asta?foarte bine arata si nu ma mir,doar sunt facute de o maestra in arta culinara.plang de pofta…

  18. pansy spune:

    se vede ca iti incerci noile aparate din bucatarie cu drag !

  19. Stroe spune:

    tentant!e o idee buna 1

  20. geta spune:

    cu siguranta am sa incerc si eu,arata irezistibil!

Advertising
Advertising
CLOSE
CLOSE