Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Clătite de post cu apă minerală

Clătite de post cu apă minerală

Reteta de Seicean Laura
Adaugata la 14.03.2018
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
PUBLICITATE

Clătite de post cu apă minerală, rețetă simplă, vegană, un desert popular și ușor de făcut. Clătite de post rețeta gata în câteva minute pe care poți s-o servești cu gem sau alte umpluturi după dorință.

Cui nu îi plac clătitele? Ceea ce e minunat la acest preparat nu e doar gustul dar și versatilitatea. Pot fi preparate cu umpluturi sărate, cu legume în special, sau dulci, după preferințe, poate fi o mâncare de zi cu zi dar și de ocazie. Rețeta de aluat simplu de clătite cu ouă o aveți deja, v-am povestit cum se fac clătitele inclusiv într-o variantă video, acum vom prepara clătite de post cu apă minerală și fără ouă. Este o mâncare extrem de simplă și sățioasă, perfectă pentru perioadele de post dar și pentru cei care au optat pentru o dietă vegană. Pentru inspirație vă invit să vedeți și rețeta de clătite cu umplutură de carne tocată și ciuperci sau sofisticatele clătite a la Ana Lugojana.

clătite de post cu apă minerală

Apa minerală din rețetă are rolul de a face aceste clătite de post pufoase și fragede. Dacă nu aveți apă minerală puteți folosi apă simplă în care să dizolvați o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu. Acesta va face același lucru pe care-l face și apa minerală: va frăgezi clătitele. O alternativă interesantă (deși nu tocmai conformă postului ortodox) este să se folosească bere în loc de apă, ies niște clătite de post delicioase.

Ultima rețetă publicată

Ingrediente Clătite de post cu apă minerală

  • 300 gr. făină
  • 600 ml. apă minerală
  • 1 linguriță sare
  • 1 lingură zahăr (dacă doriți umpluturi sărate, nu folosiți zahăr în aluat)
  • arome (opțional), eu folosesc neapărat vanilie, exact sau 1 plic de zahăr vanilat
  • 3 linguri ulei

Mod de preparare Clătite de post cu apă minerală

  1. Pentru a face clătite de post, punem toată făina într-un castron. Adăugăm apă minerală treptat. Amestecăm continuu cu un tel tip pară, pentru a împiedica formarea cocoloașelor. Cantitatea de apă poate varia ținând cont de textura și densitatea aluatului, care trebuie să fie fluid, dar destul de consistent ca să nu se rupă clătitele. Preparare Clătite de post cu apă minerală 4
  2. Se adaugă uleiul în fir subțire, amestecând continuu.Preparare Clătite de post cu apă minerală 5
  3. Se potrivește aluatul cu sare și zahăr, se amestecă bine. Se pot adăuga și aromele: vanilie, coajă rasă de lămâie sau portocale.Preparare Clătite de post cu apă minerală 6
  4. Consistența aluatului de clătite de post trebuie sa fie grosuță, asemănătoare celei de înghețată topită. Evident, aluatul trebuie să fie fluid.
  5. Se amestecă bine pentru un aluat omogen, mătăsos, fără cocoloașe.
  6. Se încinge foarte bine o tigaie antiaderentă.
  7. Se toarnă un strop de ulei și se întinde pe toată suprafața tigăii. Pentru asta, eu folosesc un servețel de hârtie.
  8. Se toarnă aluatul în fir subțire cu un polonic în timp ce învârtim tigaia de coadă, circular, pentru a distribui aluatul într-un strat uniform.
  9. Aceste clătite se coc la foc mediu spre iute, nu le întoarceți până nu se coc bine pe o parte, altfel se rup la întoarcere. coacere clatite de post
  10. Coaptă și pe cealaltă parte, se ia fiecare de pe foc și se pune în teanc pe o farfurie, o clătită peste cealaltă. Imediat ce am pus o clătită, acoperim teancul cu o farfurie. Dintr-o mișcare, întoarcem întreg teancul în așa fel încât cea mai caldă ajunge în partea de jos. Am observat că procedând astfel, aceste clătite de post devin mai moi și au o textură fragedă.O alternativă ar fi să le înfoliem cu folie alimentară de fiecare dată când mai adăugăm o clătită în teanc. E important pentru aceste clătite care nu conțin ouă, lapte etc să se aburească una pe cealaltă, pentru că astfel se înmoaie.servire clatite de post

    Servirea

    Se servesc cu dulceață, gem sau alte umpluturi după preferință. O umplutură de post pentru clătite sărate, care se servesc pe post de aperitiv, ar fi cea din ciuperci. Tocate mărunt, călite cu ceapă și asezonate cu sare și mult piper, ciupercile devin o umplutură foarte gustoasă. Servite sărate sau dulci, sunt delicioase.clătite de post cu apă minerală

    Să vă fie de folos!

Grupul Facebook

Ti-a placut aceasta reteta?

/ 5. Voturi

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 comentarii la Clătite de post cu apă minerală

  1. Andrada spune:

    Si eu o sa le incerc azi

  2. sdk spune:

    Sunt perfecte fara ulei, zahar si esente, nu este nevoie, plus ca pot fi folosite la orice combinatie daca sunt simple, dar esentiale sunt apa minerala si berea nefiltrata, combinate .

  3. Stefania spune:

    Astăzi am făcut pt prima dată în viața mea clătite și toate au fost mâncate. Una nu a scăpat. Au ieșit moi, pufoase, subțiri și gustoase!

  4. Rosu Eleonor spune:

    Chiar sunt minunate aceste clatite de post intr-o dieta de slabit

PUBLICITATE
PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE