Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Clătite de post cu apă minerală

Clătite de post cu apă minerală

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Clătite de post cu apă minerală, rețetă simplă, vegană, un desert popular și ușor de făcut. Clătite de post rețeta gata în câteva minute pe care poți s-o servești cu gem sau alte umpluturi după dorință.

Cui nu îi plac clătitele? Ceea ce e minunat la acest preparat nu e doar gustul dar și versatilitatea. Pot fi preparate cu umpluturi sărate, cu legume în special, sau dulci, după preferințe, poate fi o mâncare de zi cu zi dar și de ocazie. Rețeta de aluat simplu de clătite cu ouă o aveți deja, v-am povestit cum se fac clătitele inclusiv într-o variantă video, acum vom prepara clătite de post cu apă minerală și fără ouă. Este o mâncare extrem de simplă și sățioasă, perfectă pentru perioadele de post dar și pentru cei care au optat pentru o dietă vegană. Pentru inspirație vă invit să vedeți și rețeta de clătite cu umplutură de carne tocată și ciuperci sau sofisticatele clătite a la Ana Lugojana.

clătite de post cu apă minerală

Apa minerală din rețetă are rolul de a face clătitele pufoase și fragede, dacă nu aveți apă minerală puteți folosi apă simplă în care să dizolvați o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu. Acesta va face același lucru pe care-l face și apa minerală: va frăgezi clătitele. O alternativă interesantă (deși nu tocmai conformă postului ortodox) este să se folosească bere în loc de apă, ies niște clătite delicioase.

Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!

Ingrediente Clătite de post cu apă minerală

  • 300 gr. făină
  • 600 ml. apă minerală
  • 1 linguriță sare
  • 1 lingură zahăr (dacă doriți umpluturi sărate, nu folosiți zahăr în aluat)
  • arome (opțional), eu folosesc neapărat vanilie, exact sau 1 plic de zahăr vanilat
  • 3 linguri ulei

Mod de preparare Clătite de post cu apă minerală

  1. Într-un bol, se pune toată făina. Se adaugă apă minerală treptat și se amestecă în continuu cu un tel tip pară, pentru a împiedica formarea cocoloașelor. Cantitatea de apă poate varia ținând cont de textura și densitatea aluatului, care trebuie să fie fluid, dar destul de consistent ca să nu se rupă clătitele. Preparare Clătite de post cu apă minerală 3
  2. Se adaugă uleiul în fir subțire, amestecând continuu.Preparare Clătite de post cu apă minerală 4
  3. Se potrivește aluatul cu sare și zahăr, se amestecă bine. Se pot adăuga și aromele: vanilie, coajă rasă de lămâie sau portocale.Preparare Clătite de post cu apă minerală 5
  4. Consistența aluatului trebuie sa fie mai groasă, asemănătoare celei de smântână grasă, totuși fluidă, curgătoare.
  5. Se amestecă bine pentru un aluat omogen, mătăsos, fără cocoloașe.
  6. Se încinge foarte bine o tigaie antiaderentă.
  7. Se toarnă un strop de ulei și se întinde pe toată suprafața tigăii – eu pentru asta folosesc un servețel de hârtie.
  8. Se toarnă aluatul în fir subțire cu un polonic în timp ce învârtim tigaia de coadă, circular, pentru a distribui aluatul într-un strat uniform.
  9. Se coc la foc mediu spre iute, nu le întoarceți până nu se coc bine pe o parte, altfel se rup la întoarcere. Preparare Clătite de post cu apă minerală 6
  10. Coaptă și pe cealaltă parte, se ia de pe foc și se pune în teanc pe o farfurie, o clătită peste cealaltă, imediat ce am pus o clătită, se întoarce întreg teancul în așa fel încât cea mai caldă ajunge în partea de jos. Am observat că procedând astfel, clătitele se mai păstrează mai moi și au o textură mai fragedă. O alternativă ar fi să le înfoliem cu folie alimentară de fiecare dată când mai adăugăm o clătită în teanc. E important pentru aceste clătite de post să se aburească una pe cealaltă, pentru că astfel se înmoaie.Preparare Clătite de post cu apă minerală 7

    Clătite de post – servire

    Aceste clătite de post se servesc cu dulceață, gem sau alte umpluturi după preferință. O umplutură de post pentru clătite sărate, care se servesc pe post de aperitiv, ar fi cea din ciuperci tocate mărunt, călite cu ceapă și asezonate cu sare și mult piper. Sărate sau dulci, sunt delicioase.clătite de post cu apă minerală

    Ultima rețetă publicată

    Să vă fie de folos!

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE