Supă cremă de conopidă – rețetă video
Supă cremă de conopidă – rețetă video pentru o supă gustoasă făcută din ingrediente simple și la îndemână. Învață să faci o supă cremă de conopidă fină și catifelată urmărind rețeta video și text, pas cu pas, ingrediente și mod de preparare.
Vă mărturisesc că ador aceste supe-cremă, catifelate și gustoase. Unul dintre motivele acestei pasiuni pe care am dezvoltat-o față de un preparat ale cărui calități le-am descoperit eu însămi, pentru că Buna mea excela în ciorbe ardelenești și supe limpezi de carne, nici să nu fi auzit de supe cremă, este acela că mi se pare mie că legumele sunt puse în valoare cum nu se poate mai bine în aceste creme fluide, ușor de digerat și pline de gust. Uitându-mă în urmă, chiar am publicat destule astfel de rețete, chiar și una cu conopidă, combinând-o cu ”verișoara” sa verde într-o supă cremă de broccoli și conopidă cu gust excelent și culoare minunată, dar și supa cremă de ciuperci sau cea de dovleac și atâtea altele.
Ei bine, azi avem o delicioasă supă cremă de conopidă în meniu, atât de gustoasă, dar atât de simplă încât am putea zice că se face, practic, singură. E unul din preparatele pe care aleg să le pregătesc atunci când la felul principal am ceva mai complicat, care-mi solicită atenția. Cu supa asta merg la sigur, e super gustoasă și nu-mi dă bătăi de cap!
O ALTĂ REȚETĂ CU CONOPIDĂ CARE POATE FI PE GUSTUL TĂU GĂSEȘTI CU UN CLICK PE POZA DE MAI JOS
Rețeta de azi face parte din proiectul lansat acum un an și jumătate, alături de prietenii mei de la Albalact, cei care recoltează laptele lor cu gust bogat și catifelat doar de la țăranii români. Evident, din gama lor de produse, în rețeta de azi vedeta este smântâna Albalact cu 25% grăsime, consistentă și gustoasă.
Pentru ca lucrurile să fie cum nu se poate mai clare, am realizat pentru voi rețeta atât în format video (imediat după lista ingredientelor) cât și în format text (printabil, la finalul articolului). Spor la treabă!
Ingrediente Supă cremă de conopidă
- 1 conopidă de 500-600 de grame
- 250 de grame cartofi
- 1 ceapă mărișoară (100 de grame)
- 1 cățel de usturoi
- 1 linguriță de ulei de măsline
- 25 de grame de unt cu 82% grăsime
- 150 de grame de smântână cu minimum 25% grăsime
- sare și piper alb măcinat
- opțional, baza lichidă a supei cremă de conopidă poate fi o supă concentrată de pui sau de legume, în loc de cei 1,5 litri de apă folosiți în rețetă
- crutoane, verdeață tocată după gust pentru servire
Modul de preparare – rețetă video
Supă cremă de conopidă – rețeta pas cu pas în format text (printabil) – mod de preparare
1. Se curăță cartofii de coajă, se spală și se taie cuburi. Ceapa se curăță și se taie peștișori iar usturoiul se toacă mărunt. Conopida se desface în buchețele și se spală bine.
2. Se încinge pe foc mediu o cratiță cam de 3-4 litri. Se adaugă uleiul de măsline, apoi untul. Uleiul se adaugă pentru a ridica punctul de fumegare al untului, evitând arderea acestuia. Se așteaptă să se topească untul complet apoi se adaugă ceapa și usturoiul. Se presară un praf de sare, se reduce focul la mic și se călește ceapa timp de 6-7 minute, amestecând constant, până se înmoaie bine.
3. După ce ceapa s-a înmuiat, se adaugă conopida și cartofii în oală. Se adaugă apă caldă (sau supă de pui sau de legume) atât cât să acopere legumele. Se acoperă cu capacul și se fierb legumele timp de 20-25 de minute, cât să se înmoaie bine.
Pasarea supei
4. Supa cremă de conopidă se poate pasa cu blenderul de mână sau cu un blender static. În lipsa ambelor, se poate trece prin sită, obținând o textură omogenă și fină.
5. Sfat: puteți ajusta consistența supei cremă păstrând o parte din lichid (cam 3 polonice) deoparte, adăugând (sau nu) lichid după pasarea completă a legumelor, doar dacă doriți o supă mai fluidă.
Adăugarea smântânii
6. Se pune smântâna într-un castron încăpător și se bate cu telul în formă de pară cu 2 linguri de apă rece, cât să se fluidizeze. Se adaugă un polonic din supa fierbinte și se amestecă bine cu telul. Se adaugă rând pe rând câte un polonic de supă cremă fierbinte, amestecând bine de fiecare dată, până când amestecul din castron se înfierbântă bine.
7. Se toarnă amestecul cu smântână din castron peste restul de supă și se amestecă până se omogenizează. Se asezonează acum supa cu sare și piper alb după gust.
Supă cremă de conopidă – servire
Se servește supa cremă de conopidă fierbinte, presărată în farfurie cu verdeață tocată. Eu am folosit cepșoară tocată. Se oferă la masă crutoane rumene, opțional aromatizate cu ierburi aromatice și, eventual, smântână, pentru cei care doresc mai multă.
Lasă un răspuns