Supa crema de conopida si broccoli
Supa crema de conopida si brocoli cu garnitura de tempura crocanta
Daca ma gandesc bine, cred ca „vinovatul” principal pentru lipsa de apetit a multora dinte noi (mai ales copii) fata de broccoli este o legenda urbana despre care cred eu ca isi are originea in cinematografie. Retin ca am vazut eu insami un film, fara sa-i mai pot numi titlul, in care scenaristul a avut lipsa de inspiratie de a scrie o replica in care eroul principal isi exprima dezgustul fata de aceasta nevinovata si plina de nutrienti leguma. Ei bine, stim cu totii ca filmele genereaza trenduri, si uite asa inocentul nostru brocoli a ajuns sa fie respins de multi oameni. Musai asta trebuie sa fie, pentru ca, de altfel, broccoli este dupa umila mea parere absolut delicios.
Reteta mea de azi este, evident, o supa crema cat se poate de gustoasa.
In afara de asta, mai este si o incercare (partial reusita) de a-l imprieteni pe sotul meu cu broccoli. Ca sa „indulcesc” pilula, am combinat cantitati egale de conopida si broccoli. Acestea sunt un fel de „verisoare” de culori diferite. Asta se vede cu ochiul liber, fiind asemanatoare atat din punctul de vedere al gustului, ca si ca aspect.
Incercarea mea este partial reusita, pentru ca omul si-a mancat tot bolul de supa. Totusi, n-a cerut si supliment si nici n-am auzit vreun elogiu din partea lui cand a terminat de mancat. Pentru un prim pas, insa, e bine! Poate ati putea lua in considerare si voi reteta mea de azi ca una eligibila pentru includere in planul permanent de a ne face copiii/familia sa consume mai multe legume, printre care si broCcoli.
Am folosit legume congelate pentru aceasta supa crema si pentru garnitura cu mici florete de conopida si broccoli tempura. De ce?
Pentru ca produsele congelate sunt obtinute din legume recoltate la perioada optima de maturitate.
Acestea isi pastreaza, dupa congelare, toate principiile alimentare naturale (vitamine, minerale) pe care le contin in stare proaspata. Cum este posibil? In primul rand datorita timpului scurt, de cateva ore, care trece de la recoltare pana la congelare. Apoi datorita procesului de congelare rapida, in care produsele alimentare (legumele) trec de la temperatura ambientala la -40 de grade Celsius intr-un timp foarte scurt. Ceea ce putem sa obtinem noi in congelatorul de acasa este foarte diferit de rezultatele pe care le asigura tehnologia pe care v-am descris-o.
Ingrediente Supa Crema De Conopida Si Brocoli
- 450 de grame de broccoli congelat
- 450 de grame de conopida congelata
- 1 cartof de marime medie
- 1 ceapa de marime medie
- 20 de grame de unt
- 1 catel de usturoi
- 2 tije de telina apio
- 100 de grame de smantana lichida
- 1 lingura de faina
- ulei pentru prajit
- sare si piper
Preparare Supa Crema De Brocoli Si Conopida
1. Am oprit separat cate 100 de grame de conopida si 100 de grame de broccoli, pentru garnitura de legume tempura, la care am recurs pentru ca m-am cam plictisit de supe crema cu crutoane.
2. Ceapa se toaca marunt, la fel si telina apio, catelul de usturoi se zdrobeste. Intr-o oala cu volumul de minimum 2 litri se topeste untul pe foc mediu spre mic. Se adauga legumele, o priza de sare si se calesc 2-3 minute, pana cand incep sa se inmoaie.
3. Imediat ce legumele s-au inmuiat, se adauga cartoful curatat, bine spalat si taiat cubulete. Se adauga 500 de ml. de apa fierbinte si se fierte cartoful timp de 5-6 minute. Se adauga si conopida si broccoli congelate (in afara de cantitatea pastrata pentru garnitura). Se acopera totul cu apa fierbinte (la mine a intrat 1 litru de apa in total). Se fierb legumele la foc mediu timp de 8 minute.
Pasarea supei
4. De indata ce atat conopida si broccoli, cat si cartoful sunt bine fierte, se paseaza supa cu blenderul de mana (sau cu un blender static). Daca doriti o textura foarte fina, treceti supa printr-o sita deasa. Se adauga smantana, sare si piper dupa gust si… e gata!
Garnitura de legume tempura
5. Pentru garnitura de legume tempura, fierbeti legumele congelate pastrate deoparte in apa clocotita cu sare, timp de 3 minute. Scurgeti apa printr-o strecuratoare. Intr-un castronel, amestecati faina cu o priza de sare. Amestecand continuu, adaugati apa foarte rece, atata cat e nevoie pentru a se forma un aluat de consistenta celui de clatite. Incingeti intr-o tigaie ulei pentru prajit. Dati buchetelele de broccoli si conopida prin aluat apoi prajiti-le 2-3 minute in uleiul incins, pana devin usor aurii.
6. Scoateti din tigaie legumele cu invelis crocant cu o spumiera, scurgandu-le bine. Lasati-le sa se dreneze bine de ulei pe un strat de hartie absorbanta de bucatarie.
Servirea
7. Se imparte supa crema de brocoli si conopida in boluri sau farfurii adanci si se adauga deasupra buchetelele crocante chiar in momentul servirii, ca sa nu se inmoaie. Pofta buna!
Sper sa va prinda bine ideea mea de azi si sa reusiti sa aduceti, macar in parte, pe calea justa a consumului de legume, pe micii (si marii) vostri mofturosi.
Ideile bune nu se opresc aici, insa, asa ca lansez o provocare pentru colegele mele bloggerite sa gateasca si ele niste feluri de mancare delicioase si sanatoase cu produse Edenia:
1. Claudia de la lecturisiarome.ro va impartasi cu noi reteta unui mic dejun delicios
2. Ionela de la milkandtoastandhoney.ro ne va gati o supa, o crema, ceva bun si cald pentru zilele de iarna care de data asta au venit de-adevaratelea
3. Andreea de la andreeachinesefood.blogspot.ro va face o reteta delicioasa cu peste
4. Brindusa de la www.retetedesuflet.ro va gati o reteta de fel principal bun de sa te lingi pe degete
5. Alexandra de la saltnsasha.wordpress.com va gati un desert gustos si apetisant
Astept sa ma suprindeti, dragile mele, cu preparate superbe si retete care mai de care mai bune!
Mai multe retete cu produse Edenia gasiti deja pe vitrinacuidei.ro si pe Facebook la hashtagul #vitrinacuidei.
Lasă un răspuns