Supa crema de dovleac cu mustar Dijon
Supa crema de dovleac cu mustar Dijon, o reteta simplă și rapidă, perfectă pentru momentele când ai poftă de o supă caldă și gustoasă dar n-ai prea mult timp. Supă cremă de dovleac cu muștar dijon – rețeta cu ingrediente la gram și mod de preparare succint dar detaliat.
Vrem nu vrem, toamna se apropie. Si pe cat de fierbinte ni se parea vara in urma cu doar cateva zile, pe atat de mult ne-am fi dorit acum sa mai fi zabovit, calendaristic, toamna asta nu avea ce sa caute inca pe-aici, nu e asa? Oricum, e momentul sa incepem sa ne pregatim cum se cuvine cu retete de toamna, iar aceasat supa crema de dovleac cu mustar Dijon este o idee minunata pentru aceasta perioada. Mai ales ca am vazut dovlecii crescuti mari cat purceii, prin gradini, parca abia asteapta sa ne ofere miezul lor dulce si parfumat.
Ingrediente Supa crema de dovleac cu mustar Dijon:
(4 portii indestulatoare)
- 600 de grame de dovleac curatat si taiat cuburi
- 1 mar
- 2 cepe
- 1 catel de usturoi
- 3 morcovi
- 2 linguri de ulei
- 200 ml. smantana lichida pentru gatit
- 2 linguri seminte de dovleac sarate si prajite
- 1 foaie de dafin
- 3 lingurite cu varf de mustar Maille Dijon Originale
- sare si piper
- optional: un strop de chilli, pentru un gust mai picant
- optional: felii de paine prajita, frecata cu usturoi, pentru servit
Mod de preparare supa crema de dovleac cu mustar de dijon
Ingrediente foarte simple, pentru o supa atat de gustoasa incat as fi vrut si supliment.
1. Se curata si se toaca ceapa pestisori. Morcovii se curata si se taie rondele, usturoiul se zdrobeste. Marul se curata de coaja si casuta semintelor si se taie cuburi.
2. Se incinge uleiul intr-o cratita si se adauga ceapa, morcovii si usturoiul. Se presara cu 1 lingurita de sare si se calesc pana ce ceapa se inmoaie, apoi se adauga marul, dovleacul si frunza de dafin. Se adauga apa fierbinte cat sa acopere totul si se fierbe pana ce se inmoaie bine morcovii (daca morcovii sunt gatiti, vor fi sigur gatite si celelalte).
3. Se trage cratita de pe foc, se scoate frunza de dafin, se adauga mustarul si smantana lichida si se paseaza totul. Eventual, se poate trece si prin sita, la mine nu a fost nevoie, am obtinut o textura foarte fina doar cu blenderul de mana. Dupa gust, se adauga sare si piper si, daca va place mai picant, un pic de chili.
Se serveste supa in boluri, garnisita cu cateva picaturi de ulei de dovleac sau de masline si presarata cu semintele de dovleac prajite, alaturi de felii de paine prajita aromatizata cu usturoi.
MAI MULTE REȚETE DE SUPĂ CREMĂ GĂSIȚI CU UN CLICK PE POZA DE MAI JOS
Pofta buna!
Lasă un răspuns