Supa-crema de praz
Va propun o supa-crema mai deosebita, in sensul ca e mai greu sa te gandesti ca din praz se poate obtine o supa atat de buna, dar aceasta, cu textura ei onctuoasa si gustul bogat, pe mine una m-a cucerit, asa incat va recomand si voua din tot sufletul aceasta supa-crema de praz.
Ingrediente (pentru 4 portii):
- partea alba si cea verde pal de la 2 praji mari, curatati de frunzele exterioare
- 3 linguri de ulei de masline extravirgin
- 1 litru de supa de pasare
- 150 ml. de vin alb sec
- 1 radacina de patrunjel
- 1 cartof alb, marisor
- 100 de ml. de smantana pentru lichida
- sare, piper
- pentru servit: crutoane, cascaval ras si, optional, putin chilli, smantana pentru frisca (neindulcita) si/sau ulei de masline extravirgin
Preparare:
Se caleste prazul, taiat in rondele, in uleiul de masline, adaugand de la inceput o lingurita rasa de sare:
Se curata si se taie in cuburi radacina de patrunjel si cartoful:
Imediat ce prazul se inmoaie, se stinge cu vinul. Dupa ce vinul se evapora, se adauga supa fierbinte, patrunjelul si cartoful:
Se fierbe pe foc mic, acoperit, pana ce toate legumele se inmoaie bine. Daca lichidul se evapora, se completeaza cu putina apa fierbinte. Cand legumele sunt bine fierte, se paseaza totul:
Se adauga smantana si se omogenizeaza bine:
Se potriveste gustul cu sare si piper (nu se adauga multa sare de la inceput, tinand cont ca supa e de obicei gata sarata).Se serveste fierbinte, cu crutoane de paine prajita si cascaval ras – se poate decora cu putina smantana si/sau ulei de masline extravirgin (prima imagine a postarii) sau se poate presara o idee de chilli proaspat macinat, daca va place mai picant:
Pentru oricare sugestie de servire veti opta, sunt sigura ca va va surprinde foarte placut gustul acestei supe.
Lasă un răspuns