Supa-crema de praz
Va propun o supa-crema mai deosebita, in sensul ca e mai greu sa te gandesti ca din praz se poate obtine o supa atat de buna, dar aceasta, cu textura ei onctuoasa si gustul bogat, pe mine una m-a cucerit, asa incat va recomand si voua din tot sufletul aceasta supa-crema de praz.
Ingrediente (pentru 4 portii):
- partea alba si cea verde pal de la 2 praji mari, curatati de frunzele exterioare
- 3 linguri de ulei de masline extravirgin
- 1 litru de supa de pasare
- 150 ml. de vin alb sec
- 1 radacina de patrunjel
- 1 cartof alb, marisor
- 100 de ml. de smantana pentru lichida
- sare, piper
- pentru servit: crutoane, cascaval ras si, optional, putin chilli, smantana pentru frisca (neindulcita) si/sau ulei de masline extravirgin
Preparare:
Se caleste prazul, taiat in rondele, in uleiul de masline, adaugand de la inceput o lingurita rasa de sare:
Se curata si se taie in cuburi radacina de patrunjel si cartoful:
Imediat ce prazul se inmoaie, se stinge cu vinul. Dupa ce vinul se evapora, se adauga supa fierbinte, patrunjelul si cartoful:
Error 403: The request cannot be completed because you have exceeded your quota..
Domain code: youtube.quota
Reason code: quotaExceeded
Error: No videos found.
Make sure this is a valid channel ID and that the channel has videos available on youtube.com.
Se fierbe pe foc mic, acoperit, pana ce toate legumele se inmoaie bine. Daca lichidul se evapora, se completeaza cu putina apa fierbinte. Cand legumele sunt bine fierte, se paseaza totul:
Se adauga smantana si se omogenizeaza bine:
Se potriveste gustul cu sare si piper (nu se adauga multa sare de la inceput, tinand cont ca supa e de obicei gata sarata).Se serveste fierbinte, cu crutoane de paine prajita si cascaval ras – se poate decora cu putina smantana si/sau ulei de masline extravirgin (prima imagine a postarii) sau se poate presara o idee de chilli proaspat macinat, daca va place mai picant:
Pentru oricare sugestie de servire veti opta, sunt sigura ca va va surprinde foarte placut gustul acestei supe.
Lasă un răspuns