Cautare in site
x inchide

Ciorba de fasole cu tarhon si afumatura

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 17.01.2013
Rating
4.9
(391)
SARI LA RETETA
Rating
4.9
(391)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

56 comentarii la Ciorba de fasole cu tarhon si afumatura

  1. irimie monica spune:

    f buna reteea, eu totusi nu renunt la rantasul final, acolo adaug bulionul si acesta e gustul are imi place mie. Sigur ca e mai dietetic sa nu mai gatim cu rantas, dar unele ciorbe parca chiar sunt de acolo.
    In rest, reteta ff buna, felicitari

  2. Mario spune:

    Super buna reteta !! Partenera mea care este din Anglia a încercat rețeta și pot spune ca e super !!

  3. Florin Voinicila spune:

    Super buna. Multumesc.

  4. Ana spune:

    Eu am o intrebare: Cum se folosesc legumele deshidratate la ciorba ? Trebuie rehidratate inainte ?

  5. Adi Tatoiu spune:

    Este perfecta. Am facut reteta de doua ori, urmeaza a treia !

  6. Laur spune:

    Super gospodina…;)…te iubesc deja

  7. christyansen spune:

    f buna bravoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

  8. o. crucianu spune:

    Excelenta!

  9. Service GSM spune:

    foarte bune retetele voastre, va apreciez foarte mult

  10. rooster spune:

    taie o ceapa solzisori si caleste-o pana devine aurie ,apoi adaug-o la ciorba!!

  11. Ana spune:

    Este super reteta!de fiecare data cand fac ciorba de fasole caut retata si de fiecare data suntem foarte multumiti de rezultat!felicitari!!!!

  12. cristi spune:

    ciorba de fasole din ardeal ca la buna acasa fara RANTAS nu exista, pai ori ai faci un rantas dumnezeiesc stins cu bulionul ori nu mai faci nici o ciorba de fasole !!! fara n.are gust si nici miros de ciorba de fasole !!! bagati la cap !!

    • o. crucianu spune:

      Ciorba de fasole pastai da, cu rantas se face. Cea de boabe insa nu are nevoie obligatoriu, pentru ca boabele furnizeaza suficient amidon cat sa „lege” si sa ingroase ciorba.

    • Aveti dreptate. Fără rantas, nu se face ciorba in ardeal! spune:

      !

  13. Ioan spune:

    Da dar cum sa fac dacă fasolea e gata fiarta ( din doza )

  14. Andrei Morocos spune:

    A iesit minunata , am fa ut si eu astazi . data viitoare am sa pun si o poza .

  15. Nisha spune:

    cea mai buna ciorba de fasole! am facut-o azi si este superba!

  16. istvan roman spune:

    reteta incercata si foarte buna..:) data viitoare incarc si poza

  17. gabriela spune:

    Imi place la nebunie ciorba de fasole cu tarhon si afumatura. Cred ca nu o sa ma satur niciodata :)

  18. BICA spune:

    multumesc pt ac retete,as vrea un ajutor:cum se numeste tarhonul si cimbruin engleza,sau denumirea latina a lor si2,cum se conserva ac tarhon ,cimbru,etc ,multumesc mracoceanu@yahoo.com

    • lauralaurentiu spune:

      tarhon=taragon, cimbru=thyme. Cimbrul se conserva uscat iar tarhonul merge foarte bine congelat sau la borcan in otet sau cu sare.

      • Baston spune:

        Cimbru = SAVORY (si sunt mai multe feluri de cimbru/savory) …. (thyme e altceva… alta aroma alt gust alt aspect)

      • maria spune:

        Multumesc pt. precizarea foarte folositoare dpdv culinar ca cimbrul pe care il foloseam in RO este savory in engleza . Eu il cultiv in gradina , cu seminte din tara .

      • MissAle spune:

        Este foarte utila conservarea tarhonului in otet, pentru ca atunci cand faci ciorba nu mai e nevoie sa pui otet de mere ca sa acresti, ci acel otet aromat cu tarhon… Si asta va spun ca e invatatura de bunica, o ardeleanca autentica in Alba

      • MissAle spune:

        Este foarte utila conservarea tarhonului in otet, pentru ca atunci cand faci ciorba nu mai e nevoie sa pui otet de mere ca sa acresti, ci acel otet aromat cu tarhon… Si asta va spun ca e invatatura de bunica, o ardeleanca autentica in Alba

  19. am facut-o si am incercat sa respect intocmai. A iesit EXCELENT! cea mai buna ciorba de fasole, si eu sunt destul de pretentioasa. Multumesc pentru reteta, e perfecta. Salutari , Ilinca

    • lauralaurentiu spune:

      Ilinca, ma bucur mult de tot ca s-a ridicat la inaltimea pretentiiilor tale :). Sa iti fie de bine!

      • o intrebare: preferati un anumit tip de fasole (bob mic, mare, culoare, etc)?Eu am folosit o fasole cu bobul f mare, (cred ca gigantes) care a iesit f. moale si untoasa. Mi-a placut, dar nu sunt sigura daca nu e mai tipic bobul mic care are mai multa consistenta la muscat.

      • lauralaurentiu spune:

        Sincer, nu am incercat-o decat cu fasolea cu bobul marunt :). E foarte buna si asa si e sortimentul folosit in mod traditional. Sunt convinsa, insa, ca trebuie sa fi fost grozava si cu fasolea aia uriasa si untoasa.:) Incearca si cealalta varianta si alege-o pe cea care iti va fi mai pe plac.

  20. Anca Goussen spune:

    Am facut varianta vegetariana adăugând mai mult busuioc, oregano si patrunjel, fiindcă la mine in casa toți sunt innebuniti după patrunjel. Deasemenea am trecut peste telina fiindcă n-am avut in casa dar vreau sa spun ca si așa a ieșit delicioasa, am mâncat cu toții aproape toată oala de ciorba într-o zi. Data viitoare am sa o fac cu costite afumate.

  21. philippe spune:

    nu stiu ce sa spun despre sucul de rosii concentrat (bulion), care din punctul meu de vedere nu se pune mai mult de 3-4 linguri……eventual ai vrut sa scrii suc de rosii in asa o cantitate mare …400ml

    • lauralaurentiu spune:

      Nici eu nu stiu ce sa spun despre faptul ca s-ar pune doar 2-3 linguri de bulion la o oala mare de ciorba :P. Chestie de gust, cred.

      • Anca Goussen spune:

        Eu am făcut jumătate din cantitatea din rețeta si am folosit 170 g pastă roșii concentrata, care practic este jumătate din cantitatea recomandata deci dacă puneam doar 2-3 linguri nu dădea nici un gust sau culoare. Ciorbita mea a fost apreciata unanim. :)

      • lauralaurentiu spune:

        Dap cum spuneam, e chestie de gust :)). Unii vor doar 2-3 linguri ;).

        2013/4/9 Disqus

  22. ghfhjghjgj hfgtd spune:

    foarte buna reteta…….este delicioasa ciorba

  23. christyansen spune:

    f buna bv bv bv bv

  24. christyansen spune:

    f buna bv bv bv bv

  25. christyansen spune:

    f buna bv bv bv bv

  26. christyansen spune:

    f buna bv bv bv bv

  27. Teobucatar spune:

    Super, trebuie sa incerc si varianta asta!

  28. Teobucatar spune:

    Super, trebuie sa incerc si varianta asta!

  29. Teobucatar spune:

    Super, trebuie sa incerc si varianta asta!

  30. Teobucatar spune:

    Super, trebuie sa incerc si varianta asta!

  31. Teobucatar spune:

    Super, trebuie sa incerc si varianta asta!

  32. Teobucatar spune:

    Super, trebuie sa incerc si varianta asta!

  33. Merge foarte bine cu o salata de ceapa rosie si paine neagra…ca la tara la bunica.Foarte buna!

  34. Mirela spune:

    Este exact ceea ce vroiam sa pregatesc in zilele astea , doar ca eu pun tarhon pe care l-am conservat in otet.Iar farfuria din ceramica este nemaipomenita. O sa incep si eu sa folosesc aceste farfurii si boluri din lut sau ceramica.

    • lauralaurentiu spune:

      E foartre bun tarhonul conservat in otet, la fel de bun e si otetul acela, care e deosebit de aromat. Farfuriile de ceramica sunt faine, ne fac sa apreciem experienta degustarii la un alt nivel :).